
Ai pregatit gratarul si esti gata sa frigi carnea? Intr-adevar este un mod placut sa iti petreci timpul liber cu familia si sa te bucuri de vremea frumoasa: copiii ajuta cu drag in faza de pregatire, iar adultii au parte de socializare si relaxare. La ce trebuie sa acorzi atentie ca sa te bucuri de o masa delicioasa si de un ambient linistit?
Faza de pregatire
- Inainte de a pune carnea la fript, verifica si curata gratarul.
- Asigura-te ca tuburile de ardere nu sunt blocate.
- Deseori, insectele se adapostesc aici pe timpul noptii. Elibereaza blocajul si impinge-l spre partea principala a arzatorului.
- Verifica sa nu existe tuburi de gaz sparte sau crapate. Verifica partile indoite de pe tuburi.
- Nu lasa furtunele in apropierea suprafetelor calde si a grasimii.
- Tava sa fie curata si fara impuritati.
- Verifica sa nu existe scurgeri. Intotdeauna urmareste instructiunile producatorului daca miroase a gaz sau cand reconectezi gratarul la sursa de gaz. Daca gasesti o scurgere de gaz, stinge imediat gazul si nu il mai reporni pana ce nu se repara scurgerea.
- Nu lasa tigari aprinse, chibrite sau alte flacari in preajma unui gratar. De asemenea nu lasa chibritele intr-un loc accesibil pentru copii.
- Asigura-te ca gratarul se afla la cel putin 3 metri de casa sau orice cladire.
- Nu folosi gratarul intr-un garaj, langa o masina, pe prispa casei sau sub orice suprafata care poate sa ia foc.
![]() |
In timp ce frigi carnea
- Foloseste unelte si manusi lungi pentru a preveni arderea.
- Niciodata nu folosi apa pentru a stinge focul de pe un gratar.
- In cazul unei flacari prea mari, inchide robinetul de gaz, dupa care ia carnea de pe foc.
- Nu ii lasa pe copii sa se apropie de gratar.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro