No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Istoric scrapbooking- arta de a crea lucruri frumoase poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Istoric scrapbooking- arta de a crea lucruri frumoase

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Scrapbooking- hobby-ul de a crea lucruri frumoase din hartie, ata, panglici si diverse materiale. Decoratiuni pur si simplu incantatoare.


 ISTORIC:

Scrapbooking-ul este o forma artistica ce isi are radacinile in Grecia antica, iar in forma sa moderna a fost reinviat la inceputul anilor '80, de atunci continuand sa atraga tot mai multi fani din intreaga lume.


CE INSEAMNA:

Scrapbooking-ul este o metoda creativa de a ne documenta istoria personala prin pagini scrapbook. Acestea au la baza fotografiile, in jurul carora se decoreaza dupa bunul plac si imaginatia fiecaruia. Aceste pagini scrapbook sunt colectate in albume, care, spre deosebire de cele clasice, spun si o "poveste". Aceasta deoarece alaturi de fotografii fiecare poate asterne cateva cuvinte ("journaling"), avand astfel sansa de a transmite o atmosfera, o amintire sau un sentiment. Ca in aceasta pagina:

Astfel, peste sute de ani, albumele noastre vor putea fi privite si intelese de generatiile ulterioare.



scrapbooking


 


CE ALTCEVA SE MAI POATE FACE:


Prin scrapbooking se pot realiza tot felul de alte creatii originale: de la felicitari, calendare si semne de carte pana la articole de design, podoabe pentru pomul de iarna, rame, casete de bijuterii, pusculite si orice altceva ne putem imagina. Pentru ca, la urma-urmei, imaginatia este cea care sta la baza oricarui proces de creatie artistica. Astfel, veti descoperi ca multa lume practica scrapbooking-ul fara sa stie ca asa se numeste.

creatii scrapbook



 


AVANTAJE:
Sunt cel putin 3 mari avantaje ale acestui hobby:

1) Scrapbooking-ul este si o metoda foarte creativa de socializare: peste tot in lume, scrapperii organizeaza regulat intalniri ("crops"), in timpul carora creaza, fac schimb de idei, invata despre noi tehnici si produse si, bineinteles, se relaxeaza si leaga noi prietenii.
2) In acelasi timp, este un hobby educativ pentru copiii nostri. In afara de abilitatile artistice si indemanare, acest hobby dezvolta capacitatea organizatorica si stimuleaza abilitatile de exprimare verbala si non-verbala, precum si increderea in sine a copiilor nostri. In plus, scrapbooking-ul va crea si mentine legaturi mai puternice intre copii, parinti si bunici.

3) Cred ca este aproape de la sine inteles ca pentru toti aceia dintre voi care sunt pasionati de crearea de felicitari, invitatii de nunta sau botez, martisoare si alte podoabe de genul acesta, scrapbooking-ul este o metoda de castig financiar.

decor 










DE CE AVEM NEVOIE:

Acum, de de avem nevoie ca sa putem incepe?

Lista e foarte scurta dar inainte de a trece la cumparaturi, ar fi bine sa stabilim ce poze vrem sa valorificam si, in functie de ele, vom putea si stabili gama de culori a materialelor de care avem nevoie. Materialele de baza sunt:
 - adeziv (fara acid si lignina, special pentru fotografii)

 - carton pentru scrapbooking (fara acid si lignina)

 - hartie imprimata (fara acid si lignina)

 - foarfeci (mijlocii si cu lame normale pentru inceput)

 - markere (fara acid) si

 - album foto (in curand, daca nu din prima runda; expandabil)

Mult succes!



Citeste mai jos  o scurta prezentare a scrapbooking-ului din partea celei care a pus bazele acestui hobby in Romania:

Prezentarea scrapbooking



decoratiuni ptr copii








Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?