No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Greseli comune pe care le fac adesea parintii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Greseli comune pe care le fac adesea parintii

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copii uneori iti pun la incercare rabdarea. Uneori, cand ne simtim fara autoritate ca si parinti, recurgem la cele mai puternice arme.



Te-ai aflat vreodata in situatia de a spune „Asteapta numai sa ajunga tatal tau acasa” sau „Asteapta doar sa auda mama ta despre asta”?

Daca ameninti un copil cu ceea ce unul sau celalalt parinte ii poate face, faci doua mari greseli.

In primul rand, renunti la autoritatea ta si i-o transferi celuilalt parinte.

Cand spui, „Asteapta doar sa afle mama sau tata”, ceea ce spui, de fapt, este „Nu am nici o autoritate asupra ta, dar persoana care are autoritate asupra amandurora urmeaza sa vina acasa.”

Un alt mesaj pe care-l comunici este „Nu am nici o autoritate, la fel ca tine” sau chiar „Ai mai multa autoritate decat mine.” Sunt mesaje ineficiente pe care le dai copilului tau deoarece nu sunt declaratii care il trag la raspundere sau care definesc o relatie sanatoasa parinte-copil.

In al doilea rand, parintele care spune „Asteapta doar sa afle mama ta/tatal tau”, il face pe celalalt parinte sa para personajul negativ si nu e drept. Cand mama ajunge acasa, nu e de datoria ei sa solutioneze toate problemele nerezolvate lasate de tata.

Nu e modalitatea ideala de a-ti incepe seara cand ai de-a face cu copii. Daca un parinte are nevoie sa se bazeze pe celalalt parinte pentru ceva important, poate spune „Cred ca trebuie sa vorbesc cu tatal tau despre asta inainte sa iau vreo decizie. Du-te, te rog, in camera ta si fa-ti temele sau citeste o carte.”

Asigura-te sa subliniezi „Eu.” Si, bineinteles, aceasta fraza ar trebui folosita doar in cazul unor probleme importante, nu in cazul micilor probleme de comportament sau a barfelor.

De exemplu, in cazul in care copilul tau fura de la tine sau isi minte profesorul. Cand te confrunti cu o problema importanta, cum ar furtul, nu daunezi situatiei daca astepti ca partenerul tau sa ajunga acasa.

Tine minte, cand trebuie sa iei decizii serioase care necesita un raspuns, nu strica niciodata sa astepti putin sau sa vorbesti cu un alt parinte sau cu un adult si este mereu cea mai indicata abordare cand ai de-a face cu situatii tensionate.

Prin urmare, in loc sa-l ameninti pe copilul tau cu celalalt parinte, prezinta un front unit si subliniaza faptul ca tu si partenerul tau luati deciziile impreuna.




Cuvinte cheie: Comportamentul copilului , Copilul la scoala , Copilul la gradinita



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?