No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Exista viata dupa nastere? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Exista viata dupa nastere?

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Una din principalele probleme ale mamicilor este timpul liber: pare destul de limitat si nu ajunge pentru hobby-uri sau momente de relaxare, cel putin nu ca inainte de nastere.

Faptul ca ai un copil nu inseamna insa ca trebuie sa iti sacrifici pasiunile, ci doar sa reusesti sa le impaci pe toate – iar noi te invatam cum.

E posibil ca atunci cand esti gravida sa te gandesti cu spaima la viata care urmeaza dupa nastere. Masa cu prietenele in oras va ramane o amintire, excursiile romantice se cam duc si ele, iar momentele de relaxare in fata unei reviste si a unei cutii de inghetata par din ce in ce mai indepartate...sau cel putin asa consideri initial.

E drept, unele aspecte ale vietii tale se vor schimba dupa cele noua luni, dar asta nu inseamna ca nu vei mai putea pastra niciunul din vechile obiceiuri – iesitul cu prietena cea mai buna sau lectura unei carti nu trebuie sacrificate doar pentru ca ai devenit mamica. Din contra, tu si bebelusul veti beneficia de faptul ca inca iti mai gasesti timp pentru tine si reusesti sa te relaxezi asa cum obisnuiai si inainte.

Psihologii spun ca e necesar ca o mama sa aiba grija si de ea insasi si sa isi pastreze cateva din pasiunile pe care le avea inainte de a naste. Acest lucru va reprezenta un avantaj pentru ambele parti, mama si copilul. Vrei sa fii o mama cat mai buna? Nu te neglija si ai grija atat de bebe, cat si de tine. Iata cateva metode care te vor ajuta:

 

Nu te invinovati

 

Multe mamici se simt coplesite de sentimente de vina atunci cand isi doresc sa revina la un stil de viata care sa le respecte pasiunile si micile placeri. Societatea ne invata ca o mama ideala trebuie sa fie vesnic altruista, rabdatoare si devotata, sa isi puna copilul pe primul loc si sa se gandeasca mai putin la ce vrea ea. Nu e de mirare ca atunci cand ai chef de o plimbare sau de o sedinta la cosmetica, incepi sa ai mustrari de constiinta.

Tine minte, insa: daca faci totul pentru ceilalti si nu ai grija si de tine, vei ajunge sa simti un gol interior si o puternica stare de nemultumire fata de viata ta. Daca nu iti gasesti timp sa faci si putin din ceea ce iti place, nu vei putea sa fii destul de relaxata si impacata cu tine insati, iar copilul tau va percepe asta. Starile de depresie si tristetea se transmit foarte usor de la mama la copil, asa ca incearca sa faci cate ceva pentru propria persoana.

apropierea-intre-mama-si-tata

Nu iti neglija sotul

 

Chiar daca aveti mai putin timp ca inainte, incercati sa petreceti singuri macar cateva ore pe saptamana – puteti merge la un film, la o cina romantica sau la o plimbare. Daca ai o ruda care sa poata sta cu bebelusul, iar acesta a trecut deja de primele luni de viata, ar fi recomandat sa mergi cu sotul tau intr-o excursie de weekend.

Intimitatea este foarte importanta pentru o relatie, asa ca incearca sa regasesti momentele frumoase si sa readuci pasiunea in familia ta.

 

Nu astepta prea mult

 

Probabil vei avea tendinta sa amani momentele rezervate pentru tine insati, gandindu-te constant ca micutul tau are deocamdata nevoie de tot timpul tau. Nu astepta un an pana sa incepi iar sa faci sport sau sa iesi in oras – cu cat vei amana mai mult, cu atat vei intra intr-o rutina care nu iti face bine si te impiedica sa te concentrezi asupra ta.

Daca astepti momentul ideal, acesta nu va veni prea curand: copiii au mereu nevoie de atentie. Asa ca, ia-ti inima in dinti si fa ceea ce iti place. Pasiunile sunt, in fond, o parte din ceea ce ne defineste. Si crede-ne, te vei simti mai bine fiind tu insati!

 

Fii creativa

 

Atunci cand esti obosita, cu siguranta iti este mai greu sa gandesti clar, iar totul pare mult mai complicat decat este in realitate. Cauta solutii creative: nu poti sa mergi la gimnastica pentru ca nu are cine sta cu cel mic? Cumpara-ti un aparat pe care sa exersezi acasa. Nu ai timp sa mergi la cumparaturi?

Daca o prietena de-a ta are la randul ei un copil mic, faceti cu schimbul: tu ai grija de bebelusul ei cand ea are treburi de rezolvat si viceversa. In felul asta amandoua reusiti sa aveti putin timp liber pentru voi, iar copiii sunt in siguranta.

Bineinteles, chiar daca incepi sa iti prioritizezi activitatile, va dura putin timp pana vei reusi sa iti traiesti viata asa cum o faceai inainte. Important este sa realizezi ca vrei asta si sa gasesti solutii.





Cuvinte cheie: Activitati de timp liber , Relatie mama si tata


Articole recomandate:

Femeia, managerul familiei

Femeile sunt mult mai implicate in familie si in activitatile familiale decat barbatii. Ele sunt cel ...

Viata de familie si job: Strategii de adaptare

Treburile casnice trebuie impartite in mod egal intre parteneri. Citeste sfaturile de mai jos pentru ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?