No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Doi copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Doi copii

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Te gandesti ca ti-ai mai dori un copil, sau poate tocmai ai aflat ca vei fi mamica pentru a doua oara. Bineinteles, esti entuziasmata si nerabdatoare, dar in acelasi timp iti faci griji: oare vei reusi sa te descurci cu doi copii, astfel incat niciunul sa nu se simta neglijat?

Majoritatea parintilor care au doi copii recunosc faptul ca cea mai mare provocare pe care o intampina este aceea de a le oferi aceeasi grija si afectiune amandurora. Chiar si parintii care se mandresc cu familii numeroase declara ca tranzitia cea mai dificila a fost atunci cand li s-a nascut cel de-al doilea copil.

Multi dintre ei au fost ingrijorati inca de la inceput de ideea ca nu-si vor putea iubi noul membru al familiei la fel de mult ca pe primul nascut. Dupa nastere au realizat ca il iubesc si ca ii acorda atata atentie bebelusului, incat simt ca il tradeaza pe celalalt.

In final si-au dat seama ca ii iubesc la fel de mult pe amandoi, dar ca timpul petrecut cu acestia nu mai este la fel de usor de administrat: totul se imparte la doi. Problema cu care te confrunti in situatii de acest gen este faptul ca brusc trebuie sa ai grija atat de un nou-nascut, cat si de un copil care deja este putin mai mare si are implicit alte nevoi.

doi_copii

 

Important este sa treci cu bine de primele saptamani, pentru ca acestea ti se vor parea dificile, de multe ori coplesitoare. Inainte obisnuiai sa dormi odata cu copilul, dar acum trebuie sa te gandesti ca atunci cand unul din ei doarme, celalalt poate fi treaz. Activitatile din casa vor fi mai epuizante, iar solutia va fi sa implici partenerul in treburile casnice. Studiile arata faptul ca taticii care au familii numeroase sunt mai implicati in tot ceea ce inseamna gatit, spalat si curatenie.

 

Cel mai greu este sa ai grija de doi copii in cazul in care nu are cine sa te ajute. Atunci cand doar un parinte este prezent, responsabilitatile se vor dubla. Fiecare copil doreste ceva diferit, iar de ambii trebuie sa te ocupi in acelasi timp. Daca diferenta de varsta este considerabila, copiii vor avea necesitati diferite, iar tu va trebui sa te imparti intre amandoi.

 

Primul nascut va observa cu siguranta o schimbare si nu va fi intotdeauna receptiv la aceasta. In cazul in care considera ca nu primeste destula atentie, se poate simti neinteles si singur. De obicei relatia dintre cei doi copii se va lega mai usor in situatia in care diferenta de varsta dintre ei nu este foarte mare. Cei mai afectati sunt copiii sub trei ani, acestia adaptandu-se destul de dificil si refuzand sa imparta cu altcineva dragostea parintilor. Cu cat este mai mic ca varsta, un copil va simti nevoia sa petreaca mai mult timp cu mama si tata si sa primeasca toata atentia pe care o solicita.

In cazul in care nu va primi ce isi doreste cat mai repede, se va simti frustrat, ceea ce l-ar putea determina sa ii faca rau noului membru al familiei. In astfel de situatii este necesar ca parintii sa nu invinovateasca copilul, ci sa se concentreze pe satisfacerea nevoilor sale. Un copil care se simte iubit si multumit nu va mai avea niciun motiv de a se razbuna pe bebelusul nou sosit in casa.

 

frati

 

Daca te confrunti cu problemele enumerate mai sus, iti recomandam cateva metode care iti vor usura cu siguranta viata:

 

1)  cumpara un port-bebe, pentru a te asigura ca bebelusul este multumit, iar tu ai timp sa faci si altceva in timp ce il plimbi. Daca primul copil doreste si el un astfel de accesoriu, nu il refuza.

 

2) chiar daca copilul mai mare are alte activitati si pare sa nu aiba nevoie sa stea cu tine, asigura-te ca ii aloci macar o ora in care sa ii acorzi atentia ta nelimitata. Bebelusul nu se va supara daca il lasi singur pentru o ora-doua, avand in vedere ca in primele luni de viata isi petrece o mare parte din zi dormind.

 

3) accepta ajutorul bunicilor, matusilor sau prietenilor. Daca acestia se ofera sa aiba si ei grija de unul din copii, nu ezita sa apelezi la ei atunci cand ai nevoie. Una din principalele probleme ale parintilor este lipsa timpului. Gandeste-te ca ai putea face ceva pentru tine, in vreme ce micutul va avea cu cine sa stea si sa se joace.

 

4) daca ai bani, angajeaza pe cineva care sa te ajute. Bonele sunt destul de costisitoare, dar poti gasi un elev sau student care sa doreasca sa castige bani de buzunar pentru cateva ore de munca pe saptamana.

 

Cu cat ai posibilitatea sa aloci mai multe resurse cresterii celor doi copii, atat din punct de vedere timp, cat si ca bani, cu atat vei ajunge sa cunosti si sa intelegi mai bine personalitatea fiecaruia. De cele mai multe ori micutii sunt foarte diferiti unul de altul, ceea ce inseamna ca trebuie sa le acorzi ambilor foarte multa atentie. Fiecare din ei are nevoile sale, iar cu cat ii vei cunoaste mai bine, vei ajunge sa ii iubesti mai mult.





Cuvinte cheie: Al doilea copil , Frati si surori


Articole recomandate:

Cum il ajuti pe copil sa-si accepte fratiorul/ surioara?

Venirea pe lume a celui de-al doilea copil emotioneaza intreaga familie. De indata ce vii de la mat ...

Care este diferenta ideala de varsta intre doi frati?

Este indicat sa astepti ca primul copil sa fie mai marisor, lasandu-l, astfel, sa se bucure de intr ...

Despre relatiile dintre frati

Ai deja un copil si esti din nou insarcinata. Te bucuri mult, copilul tau va avea un frate sau o sor ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?