No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cu copilul la restaurant: sfaturi pentru o masa reusita poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cu copilul la restaurant: sfaturi pentru o masa reusita

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Ai fost invitata de prieteni in oras sau pur si simplu vrei sa iei cina impreuna cu sotul si copilul la restaurant. Ce sa faci ca totul sa iasa cat mai bine si sa nu ai parte de prea multe peripetii?

 

Daca ai un copil mic, in jurul varstei de 1-2 ani, stii cu siguranta ca nu este tocmai usor sa il controlezi. Te gandesti probabil cu oarecare dubii la momentul in care vei merge cu el la restaurant si va trebui sa stea linistit o buna perioada de timp. Vei avea nevoie de putina planificare, multa rabdare si...poate un pahar de vin.

Copiii nu sunt foarte interesati de felurile de mancare servite, nu sunt tocmai familiarizati cu normele societatii si tind sa aiba probleme in a sta linistiti. Prima iesire la un restaurant va reprezenta pentru cel mic ceva nou -  o masa luata intr-un cadru ceva mai larg si mult mai animat, departe de sufrageria sau bucataria de acasa si de atmosfera cunoscuta. Iti prezentam in continuare cateva trucuri pe care le poti aplica cu succes atunci cand iti scoti copilul in oras.

 

Alege localul potrivit

Nu e cazul sa te limitezi doar la restaurantele de tip fast-food, dar iti recomandam sa alegi un loc relaxat, in care sa nu te simti stanjenita atunci cand micutul tau face galagie. Exista locuri care au meniuri pentru copii si scaune speciale pentru copii. Angajatii si clientii unui astfel de restaurant sunt mult mai obisnuiti cu galagia celor mici, spre deosebire de cei ce frecventeaza sau lucreaza la un local select.

 

cu-copilul-la-restaurantNu scoate copilul in oras daca este obosit

Daca vrei sa eviti un dezastru, tine cont de programul de somn al celui mic. Daca obisnuieste sa doarma in jurul pranzului, scoate-l in jur de 5-6 la cina. Tine cont de nevoile copilului si nu il forta sa stea cuminte la masa atunci cand i se inchid ochii de somn – vei esua si vei avea parte de scandal.

 

Ia cu tine si recuzita

Mai bine zis, echipeaza-te cu cateva jucarioare care iti incap in geanta. Iti vor folosi atunci cand trebuie sa ii gasesti o ocupatie celui mic. Nu il lasa sa se joace cu telefonul tau in timpul mesei, este un moment in care ar trebui sa simta cum e sa interactionezi cu oamenii, nu sa butoneze diverse aparate.

 

Nu te astepta sa stai prea linistita

Dupa maxim 20 de minute copilul va incepe sa se plictiseasca si va incepe sa se agite. Solutia? Scoate-l la o mica plimbare pe langa restaurant. Daca esti cu sotul la masa, il puteti scoate afara pe cel mic cu schimbul. Dupa ce va terminati plimbarea, copilul va fi din nou pregatit sa stea cuminte la masa. Cel putin pentru urmatoarele 20 de minute.

 

Alege-ti repede mancarea

Daca ii comanzi mancarea celui mic inainte sa te decizi asupra celei pe care o comanzi pentru tine, iti va parea rau. Este posibil ca mancarea copilului sa ajunga repede si sa se termine la fel de repede, ceea ce inseamna ca atunci cand vei manca si tu, cel mic nu va mai avea nicio ocupatie. Gandeste-te din timp la ce vrei sa comanzi si serveste-ti juniorul cu cateva gustari pana cand primeste mancarea daca vezi ca devine agitat.

 

Respecta-i pe ceilalti

Chiar daca nu esti la un restaurant cu pretentii, trebuie sa te gandesti la ceilalti clienti si la faptul ca au dreptul sa ia masa linistiti. Daca vezi ca ai probleme cu copilul, scoate-l cateva momente din restaurant si lasa-l sa se calmeze. Nu sta foarte mult la masa daca nu reusesti sa il potolesti si scuza-te atunci cand pleci – probabil ca vei vedea multe priviri intelegatoare. Daca a ramas un dezastru in urma ta, lasa si un bacsis generos.

 

Fii pregatita de plecare

Daca te confrunti cu un posibil dezastru – cel mic e mai energic ca de obicei si face scandal,iar tu nu reusesti sa rezolvi situatia – cel mai bine este sa iei mancarea la pachet si sa pleci acasa. Poti manca relaxata, in timp ce copilul doarme in patutul lui.

 

Daca ai fost deja la restaurant cu copilul, te invitam sa iti impartasesti experienta in comunitatea utilecopii





Cuvinte cheie: Masa in familie


Articole recomandate:

Cum sa abordezi comportamentul gresit al copilului tau?

In ciuda eforturilor tale de a da un bun exemplu, copii tai pot dezvolta o varietate de obiceiuri pr ...

Rasplatirea comportamentului pozitiv la copii

A fi parinte inseamna a te confrunta cu provocari comportamentale din partea copilului in fiecare zi ...

Comportamentul copilului hiperenergic

Copii au multe energie, dar aceasta trebuie fructificata in activitati variate pentru copii din care ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?