No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cu copilul in vacanta poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cu copilul in vacanta

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cui nu-i plac concediile si vacantele? Crezi ca daca familia ta e acum mai tanara, va trebui sa renunti la vacante? Iti faci griji ca vei fi mai obosita atunci cand te intorci din concediu decat atunci cand ai plecat? Atunci ai venit in locul potrivit. O sa iti aratam pas cu pas, cum sa te relaxezi si sa te simti bine in vacanta, impreuna cu copilul tau.

Adevarul este ca foarte multi parinti care au avut curajul sa plece intr-un concediu cu nou-nascutul s-au intors fericiti ca au hotarat sa faca acest pas, dornici de a-l repeta cat mai curand.

 

Pregatiri de vacanta

Primul pas si primul gand pe care trebuie sa il ai in minte atunci cand calatoresti cu copilul tau este ca planurile pe care le-ai facut se pot schimba intr-o clipita, dar asta face totul mult mai distractiv.

Locatia este, de asemenea, foarte importanta. E posibil sa calatoresti cu copilul peste tot, dar tu, ca parinte, te vei simti mai in siguranta daca stii ce te asteapta acolo unde vei merge, ca sa fii pregatit. Calatoriile in locatii din lumea a treia ar trebui, totusi, lasate pe cand copilul mai creste. Alege locatii care sunt obisnuite sa primeasca in vizita copii mici si au conditii pentru acestia.

De cele mai multe ori, sarcina bagajelor cade in grija mamei. Cel mai usor mod prin care poti controla acest aspect, fara sa uiti ceva, e sa iti faci o lista. Noi iti venim in ajutor  si iti prezentam cateva lucruri esentiale de care nu trebuie sa uiti cand mergi in concediu cu bebelusul.

 

vacanta_cu_copil_mic

 

Haine: Pregateste cate o tinuta pentru fiecare zi a excursiei, plus cateva in plus. Accidente se pot intampla, iar bebelusilor le place sa fie curati. In plus, ia cu tine si bavete - e mai simplu sa schimbi o baveta decat o tinuta intreaga.

Medicamente: daca copilul tau urmeaza un tratament, cu siguranta il vei lua cu tine. Dar e bine sa ai o trusa de prim ajutor in cazul in care se intampla ceva. Cu totii stim ca legile lui Murphy functioneaza perfect, asa ca e bine sa ai la tine un antiinflamator, antidiareic, un termometru si ceva pentru gaze.

Jucarii: cartile de povesti, paturica, jucaria de plus preferata, ceva care zornaie. Poate ti se pare deja un chin sa porti atatea lucruri dupa tine, dar e mai sigur asa decat sa te trezesti cu un plangacios pe care nu il poti potoli nicicum.

Mancare: daca inca alaptezi, ia cu tine intr-un biberon doar niste apa fiarta si racita. Daca bebelusul este hranit cu lapte-formula, ia cu tine sticle si biberoane curate si sterilizate, cate sa-ti ajunga pentru primele 48 de ore. Dupa ce ajungeti la destinatie, iti va fi mult mai usor sa te organizezi.

Laptele portioneaza-l de acasa, in pungute separate. Daca ai inceput diversificarea, poti sa iti pregatesti mancarea in borcanase, e igienic si echilibrat din punct de vedere nutritional.  E foarte important sa ai o sticla (cel putin un litru) cu apa fiarta si racita. Din aceasta vei prepara laptele-formula, dar vei si umple biberonul cu apa.

Igiena: Nu trebuie sa cumperi scutece cat pentru tot sejurul, cu siguranta vei gasi la destinatie. Socoteste cam de cate are nevoie copilasul in intervalul in care calatoriti si cateva de rezerva. Servetelele umede nu trebuie sa lipseasca; le vei folosi cand vei schimba micutul si nu numai. Pungile de plastic sunt un must-have daca putem sa il numim asa, majoritatea insa uita de ele. Ia una mai mare pentru hainele murdare si alta pentru scutece si cearsafurile de unica folosinta – foarte utile atunci cand esti pe drum si vrei sa schimbi copilul.

 

concediu_in_familie

 

Vacanta cu bebelusul

Bun, am terminat cu bagajele, hai sa vedem cu ce te mai putem ajuta, sa ai o experienta cat mai placuta impreuna cu familia ta.

1. Revizuieste toate situatiile prin care cel mic s-ar putea sa treaca, pune haine groase si subtiri, poate nu vor fi nevoie de amandoua, dar e mai bine sa fi pregatita.

2. Fie ca mergeti cu trenul, fie cu masina, un lucru se va intampla inevitabil: copilul se va plictisi. Pregateste-i ceva de rontait si niste jucarii.

3. Daca mergeti intr-o tara straina, ai grija sa verifici dinainte de ce acte si documente ai nevoie.

4. Incearca sa programezi timpul efectiv petrecut pe drum, in orele in care copilul oricum doarme. Ar fi indicat ca si unul din voi sa se odihneasca in acest interval, ca sa nu va surmenati.

5. Fiti flexibili. Rutina trebuie pastrata in mare parte (orele de masa si de somn), dar vor fi si lucruri la care sa va adaptati din mers. Trebuie sa fiti pregatiti pentru neasteptat si sa va acordati mai mult timp ca de obicei: sa ajungeti mai repede la aeroport si sa alocati mai multe ore condusului. Dar orice s-ar intampla, trebuie sa va pastrati calmul si sa nu va enervati.

6. Simtiti-va cat mai bine - doar sunteti in vacanta! Fa-ti griji mai putine si bucura-te cat mai mult!





Cuvinte cheie: Vacanta in familie


Articole recomandate:

Ponturi despre pregatirea bagajelor pentru o excursie in familie

In cazul in care te-ai decis sa faci o calatorie impreuna cu familia, facutul bagajelor iti poate ta ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
mocanu_andries
mocanu_andries

ooo..prima vacanta cu bebe de 6 luni la munte..la hotel...tipa ca se auzea ecoul si-i placea.nu-l puteam stapani, iar la piscina:)) o balaceala maxima., nu putea sta nimeni pe langa noi. I-a placut tare mult la piscina de aceea recomand la toate mamicile sa duca bebelusii la piscina deoarece ii ajuta la crestere si dezvoltare. A fost o vacanta placuta insa obositoare numai vacanta pentru noi parintii nu a fiost:d Dar a fost prima vacanta in 3 si nu o vom uita niciodata. A fost un bebelus rasfatat, a atras atentia tuturor clientilor hotelului si a angajatilor.

2011-11-07 la 10:55
didilica
didilica

Dupa foarte multe pregatiri pt concediu ne urcam in masina si pornim din Buzau spre Constanta ,la mare pt 5 zile sau poate si mai multe,in fctie de cum se va acomoda copilul...!Drumul pana acolo a fost o adevarata aventura deoarece piciul meu acum ...de 1 an si 4luni fiind un copil extrem de activ si neastamparat care se plictiseste repede de orice, cu greu l-am tinut ocupat pana acolo cu cantecele si tot felul de joculete!Am ajuns,am gasit cazare si fuguta la plaja,cu gandul ca Ianis al nostru o sa adoarma pe sezlong si noi langa el o sa ne linistim privind marea...Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ...Ianis a fost foarte agitat,a plans nu s-a odihnit deloc,nu a vrut la nisip cu jucariile,nu a vrut in apa...ce colacel in forma de avion ce plimbare cu piscinuta pe apa...nimic!!!!!A doua zi la fel....Noi am apucat sa ne balacim in mare abia a treia zi...:( Atunci Ianis a intrat foarte putin in colacelul lui :D In rest cea de a treia zi am petrecut-o pe plaja(pana la max 12:00,ca si in zilele precedente de altfel)uitandu-ne la Ianis care s-a jucat in piscinuta din care a baut fara incetare apa aceea sarata adusa din mare....Atunci ne-am hotarat sa ne scurtam concediul de la 5 la 3 zile...Si uite asa ne-am urcat inapoi in masina cu toate cele si spre casa dulce casa :))) Apropo!!! Sfat pt parinti: mergeti intr-o scurta vacanta cu picii vostri si apoi daca aveti cu cine sa ii lasati,cu bunicii,reveniti singurei si bucurati-va de concediu...acest lucru l-am facut si noi si sincer a fost ca o a doua luna de miere,ne-am linistit si odihnit si ne-am intors acasa cu forte noi pt a avea grija de copil...

2011-11-06 la 19:31
dd'
dd'

Inca o poveste scurta. La mare pe plaja, fiul meu de 2 ani a gasit un fulg de pescarus dupa care a inceput sa alerge dupa pescarus sa-i dea fulgul inapoi. A fost f dezamagit ca nu a putut sa-i dea fulgul inapoi :)

2011-11-06 la 14:36
dd'
dd'

Doua saptamani de pregatire pt vacanta catre Romania din America s-au dus pe aripa avionului si pe stewardeza. I-am schibat ora de somn fiului meu Nico de 1 si 9 luni in fiecare zi cu 15 minute mai devreme ca sa ajung la cel putin jumate dintre orele diferenta dintre America si Romania. Ei bine cand am ajuns in avion era ora de dormit, dar fiul meu nu a inchis un ochi timp de peste 15 ore, asa de fericit era ...la stanga beculetul magic de la aripa avionului licarea iar la dreapta era superba stewardeza.:) Si uite asa tot chinul de al culca mai devreme timp de doua saptamani sau spulberat....In Romania nu a putut fi agitat deoarece era f f ocupat cu dat cu matura la mamaia (si vecini) la tzara. (Am atasat o poza ca dovada :)) Nu stiu de ce i sa parut lui ca e murdar acolo:) Dealtfel cantatul cocosului a fost ceva ca si cum de pe alta planeta pt Nico :) Aici in America nu sunt cocosi prin gradinile oamenilor. Nu-ti mai spun ce placere de alergat dupa rate, pui si gaste. Ca sfat ce sa spun, eu luasem portable dvd cu shourile lui preferate, jucarii, carti, mancare....dar toate au fost inlocuite cu noul. E bine sa fii pregatit (a), dar asteaptate la surprize :).

2011-11-06 la 14:31
julica1980
julica1980

Cea mai haioasa intamplare a fost in vacanta de vara de anul trecut cand trecand pe langa un stand de gogosi cel mic a fazut o gogoasa in flacari desenata si de fel asa serios a intrebat:dar de ce nenea gogoasa scoate flacari pe nas?L-a certat mama lui asa cum il certi tu pe tati?Ce mai am intrat de rusine in pamant oare chiar asa il cert eu pe tati?

2011-11-05 la 12:40

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?