No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Creativitate pentru mancarea copilului nostru poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Creativitate pentru mancarea copilului nostru

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Orice părinte cunoaşte această problemă: cum să-l facem pe copil să mănânce legume (şi, în general, să mănânce)? Formulele magice: „hai, mai mănâncă şi ultima lingură” sau, şi mai expresiva „mănâncă o lingură şi pentru bunica” nu au întotdeauna efectul dorit O metodă mai bună o reprezintă un joc creativ, de exemplu, "de-a bucătarul".

jpg_parentsSpune-i copilului că astăzi vă jucaţi de-a bucătarul sau de-a restaurantul, iar el este BUCĂTARUL ŞEF. Ce trebuie să facă? Să creeze un fel de mâncare plin de culoare şi valori nutritive şi amuzant pentru toată familia. Vom începe, aşadar, prin a merge la piaţă împreună cu copilul. Îi sugerăm bucătarului şef să cumpere cât mai multe legume şi fructe colorate: morcov, ardei, roşii, castraveţi, salată verde, mere, etc. Din legume putem prepara împreună o salată. Copiii se implică cu plăcere în spălarea, tăierea şi amestecarea tuturor ingredientelor. Mai ales dacă sunt ei şefii… Pentru desert propunem o ... faţă din fructe. Copilul va aranja singur bucăţile de măr, banană sau pară pe farfurie, astfel încât să alcătuiască o faţă cu ochi, gură, nas, urechi. Mâncărurile pe care le prepară singur vor fi mult mai gustoase pentru copil decât prânzul pus direct în farfurie. Copilul va fi fericit că a creat astfel de feluri de mâncare vesele şi pline de culoare iar noi suntem mulţumiţi că cel mic a mâncat, fără să mai facă mofturi, câteva porţii de legume şi fructe care îi asigură organismului tânăr, în creştere, compuşii de care are nevoie. Putem să ne convingem copilul să aibă el singur grijă ca în fiecare zi să mănânce de cinci ori legume sau fructe sau să bea suc, respectând astfel un regim alimentar optim şi corect. 5 porţii de legume, fructe sau suc sunt o idee excelentă pentru alimentaţia corectă nu numai pentru copiii noştri ci şi pentru noi, întreaga familie. Află mai multe informații pe 5pentrusanatate.ro 

Şi mai există o metodă prin care le putem asigura copiilor noştri vitaminele şi compuşii minerali de care au nevoie. Sucurile de fructe sunt un bun înlocuitor pentru legume şi fructe. Nu trebuie spălate, curăţate de coajă, taiate bucățele sau mixate, aşadar sunt foarte comod de folosit. Un suc la sticlă sau la cutie îi putem da copilului şi la şcoală, iar un pahar de suc (200 ml) corespunde uneia din cele 5 porţii. Ţine minte să alegi sucuri 100%, pentru că doar acestea reprezintă o porţie completă.

Şi, cine ştie, poate micul Bucătar Şef îşi va descoperi, datorită jocurilor creative de-a gătitul, o nouă pasiune sau vocaţie?

legal_robtn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?