No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Alegerea numelui copilului poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Alegerea numelui copilului

In Familie , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Ai pregatit leaganul, caruciorul, hainutele si camera copilului...Totul este gata, mai putin numele cu care iti vei striga bebelusul. Cum poti sa te decizi si de ce factori ar trebui sa tii cont atunci cand alegi un nume? Afla mai multe din articolul de mai jos.

Una din cele mai mari provocari pe care le vei intalni in rolul de parinte este alegerea unui nume potrivit pentru bebelusul tau. Numele va fi un element important al identitatii copilului, asa ca trebuie sa fie ales cu multa rabdare si inspiratie. Un nume nepotrivit va ajunge sa afecteze viata micutului, asa ca nu te grabi sa-l alegi pe primul care iti vine in minte. Daca nu ai convingerea ca i se potriveste sau nu-ti suna cum trebuie, mai bine cauta in continuare!

Care sunt criteriile dupa care poti decide ce nume ar fi potrivit pentru copilul tau? Iti oferim cateva sugestii care cu siguranta iti vor fi de folos!

 

exemple-nume-copii1) In cazul in care ai vrea sa folosesti un nume exotic, care suna ciudat sau se scrie ceva mai complicat, gandeste-te la impactul pe care acesta il va avea asupra copilului. De cele mai multe ori, oamenii il vor pronunta gresit sau vor cere explicatii in legatura cu originea sa.

 

2) Verifica posibilele porecle sau forme de alint ale numelui la care te-ai gandit. Nu ai vrea ca acestea sa sune prost, sa fie sursa de glume pentru alti copii sau sa ii displaca micutului.

 

3) Numele neobisnuite sunt greu de retinut in prima instanta, dar odata retinute se fixeaza mult mai bine in memorie. Un nume neconventional va starni interesul celor pe care copilul tau ii va cunoaste de-a lungul vietii. Te sfatuim totusi sa il pui pe certificatul de nastere ca fiind al doilea prenume, pentru a-i acorda copilului posibilitatea de a alege cum doreste sa se prezinte.

 

4) Prenumele comune sunt usor de uitat, avand in vedere ca exista foarte multe persoane care le poarta. Cu toate astea, e posibil ca un copil care are un nume clasic sa fie mai popular si mai usor acceptat de societatate.

 

5) Multi parinti care nu stiu daca vor avea baiat sau fata, considera ca ideal este sa aleaga un nume unisex, care i se va potrivi oricum copilului. Prenume cum ar fi Gabi, Vali, Teo sau Adi pot fi solutia ideala, insa important este sa simti ca i se potrivesc noului nascut.

 

6) Ai grija la cum suna intregul nume! Cu siguranta ai intalnit persoane care, atunci cand se prezinta, starnesc hohote de ras. Nu ai vrea ca si copilul tau sa fie in aceasta situatie, asa ca repeta de cateva ori cu voce tare prenumele, alaturi de numele de familie si roaga-i si pe cei apropiati sa isi dea cu parerea. Daca nu iti suna tocmai bine, poate ar trebui sa te reorientezi.

 

7) In ultimii ani multi parinti au avut tendinta sa isi boteze copilul la fel ca pe vedeta preferata sau chiar sa inventeze ei un nume, asa cum obisnuiesc sa procedeze unele celebritati. Poti recurge si tu la acelasi lucru, important este ca numele sa nu fie caraghios sau nepotrivit.

 

Bineinteles, numele este in general ales de ambii parinti, cateodata chiar in colaborare cu alti membri ai familiei. Sursele de inspiratie sunt inepuizabile – de la dictionare si reviste de profil, pana la nume purtate de rude sau prieteni de familie. Poti alcatui o lista, din care ulterior vei face selectia si vei pastra numele pe care consideri ca vrei sa il poarte copilul tau. Il va pastra o viata intreaga, asa ca gandeste-te de doua ori inainte sa iei decizia, In final, nu uita faptul ca un om nu este definit de cateva litere, personalitatea fiind ceva care nu tine de obicei de semnificatia unui nume.





Cuvinte cheie: Alegerea numelui copilului


Articole recomandate:

Numele copilului: ce mai e la moda

"Iubitule, sunt insarcinata!" sau "Iubitule, in 9 luni vei fi tatic!" Cam asa suna o veste normala p ...

Ce spune numele tau despre tine

Descopera ce spune numele despre tine, copilul tau sau partenerul de viata. Este vorba de un mic joc ...

Numele bebelusului: Ce trebuie sa faci daca tu si partenerul aveti pareri diferite

Faptul ca nu sunteti de acord cu privire la numele copilului este primul conflict cu care va confrun ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?