No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Alegerea ghiozdanului potrivit poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Alegerea ghiozdanului potrivit

In Familie , adaugat in
(5/ 3)
Printeaza Articol

Alegerea ghiozdanului pentru micuţ este o problemă importantă și din punct de vedere medical, deoarece tot mai mulţi puşti dezvoltă afecţiuni ale coloanei sau dureri de gât deoarece ghiozdanul ba este prea greu, ba nu are susţinere în partea din spate sau are alte probleme, care se pot rezolva cu uşurinţă dacă urmăriţi exact sfaturile noastre.

Când faceți cumpărăturile pentru începutul de an școlar sau grădi, în deosebi când alegeţi ghiozdanul, trebuie să ţineţi cont de următoarele aspecte:

În primul rând, ţinând cont că ghiozdanul e plin de rechizite, cărţi şi caiete, luaţi în calcul recomandarea medicilor ortopezi americani care au realizat un studiu în care se arată că ghiozdanul trebuie să cântărească, în medie 8,2% din greutatea copilului înaintând odată cu vârsta. Aşadar, de la o greutate de circa 6,2% din greutatea copilului la grădiniţă, se ajunge la 12% în clasa a VI-a. Altfel spus, ghiozdanul unui copil de 30 de kilograme trebuie să aibă aproximativ 3 kilograme. Verificaţi greutatea rucsacului atunci când este gol. Unele ghiozdane sunt suficient de grele chiar şi atunci când nu conţin nimic (din pricina întăriturilor, a buzunarelor multiple, a decoraţiunilor diverse, etc).

dinobebe4.

Ghiozdanul trebuie însă să fie întărit şi rezistent deoarece un ghiozdan mai tare îl ajută pe cel mic să nu se rănească în regiunea coloanei vertebrale. Trebuie să aibă bretele largi, de preferinţă ajustabile iar dacă este posibil, o centură ce se închide în zona abdomenului ar fi ideală. Mânerul este de preferat să fie solid, practic, uşor de apucat şi confortabil, iar materialul de fabricaţie indicat pentru ghiozdan este un material solid, cu o textură ca fâşul, pentru a păstra interiorul uscat pe timp de ploaie şi pentru a rezista cât mai mult timp.

dinobebe3De asemenea puteţi opta şi pentru un ghiozdan tip troller, dar înainte trebuie să vă gândiţi la obstacolele pe care le-ar putea întâmpina cel mic în drum spre şcoală sau înspre casă (dacă clasa lui este la un etaj superior, dacă unde locuiţi exista un ascensor, dacă sunt multe borduri sau drum accidentat până la şcoală, etc)atunci când utilizează un ghiozdan de genul. Un sfat pentru a reduce greutatea ghiozdanului: puteţi înlocui manualele mai groase cu fotocopii ale capitolului de care copilul are nevoie la scoală în ziua respectivă.

Specialiştii în domeniu trag un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte purtarea greşită a ghiozdanului (pe un singur umăr în loc de amândoi), sau asupra timpului de purtare (în mijlocul de transport, rucsacul poate fi dat jos de pe umeri), excesul de greutate, antecedentele familiale sau sedentarismul, astfel încât, după achizitionarea ghiozdanului este indicat sa îl înveţi cum va trebui să îl poarte în mod corect pentru a evita eventualele probleme de sănătate ce pot apărea. Micuţul va trebui să îşi menţină ghiozdanul cât mai aproape de corpul său şi să nu îşi aplece umerii în faţă şi să nu alerge sau să sară cu rucsacul în spate.

Iar ultima problemă rămâne alegerea modelului:

- poate fi un ghiozdan roz pentru fetiţe sau

- un ghiozdan cu Spiderman pentru băieţei

Aveţi oricum o multitudine de modele din care puteţi alege, unele mai colorate ca altele, iar dacă urmaţi sfaturile noastre, puteţi alege atunci un ghiozdan care să îl şi ajute pe micuţ şi să îl şi poarte cu drag atunci când merge la şcoală.

Cuvinte cheie: Copilul la scoalabtn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?