No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca 7 replici pe care sa nu i le spui niciodata copilului poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

7 replici pe care sa nu i le spui niciodata copilului

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Tuturor ni se poate intampla sa spunem lucruri asupra carora nu reflectam indeajuns, fara sa ne dam seama de raul pe care-l pot avea asupra destinatarului. Lucrurile se complica daca cel care le aude este un copil. Iata un top al replicilor pe care nu trebuie sa i le spui copilului!

1. Tu esti mai mare, trebuie sa dai un exemplu

Este adevarat ca cel mai mare dintre copii stie cele mai multe lucruri, insa acest fapt nu trebuie sa-l faca sa simta ca-si asuma rolul unui adult. Chiar daca este mai marisor, ramane tot un copil si comportamentul lui este indicat sa fie cel al unui copil. Sa-l impiedici sa greseasca sau sa faca prostioare inseamna sa nu-l accepti asa cum este: un copil.

 

2. Fratele tau este mereu calm si linistit

De regula, sunt de evitat comparatiile intre frati. Este bine ca cei mici sa stie ca parintii ii iubesc si ii accepta asa cum sunt, fara sa faca deosebiri intre ei. Decat sa cauti mereu sa vezi care dintre ei e mai bun, mai bine il ajuti, pe fiecare in parte, sa-si descopere calitatile si capacitatile.

 

3. Dragul meu, tu nu reusesti sa duci un lucru pana la capat

Chiar daca situatia lui scolara este departe de a te multumi, nu este bine sa-i spui copilului ca degeaba ii platesti ore particulare, intrucat nu pare a se prinde ceva de el. Mai bine porti o discutie cu el, in care sa-i evidentiezi calitatile si faptul ca nu se poate lasa mai prejos decat colegii lui. Daca spusele tale il fac sa se simta fara valoare in ochii tai, este foarte posibil ca cel mic sa nu mai faca nicio incercare pentru a-ti dovedi contrariul.

 

4. Esti cel mai bun

Este gresit sa-ti pui copilul pe un piedestal. In ciuda a ceea ce ii spui tu, el va observa copii / elevi mai buni decat el. De asemenea, se poate intampla sa ajunga sa creada intr-adevar ca este grozav, punandu-si colegii / prietenii mai prejos decat el. Asadar, fereste-te sa cazi in extreme! Felicita-l atunci cand a obtinut un rezultat bun, incurajeaza-l si fii mereu alaturi de el cand are nevoie de sprijinul tau, dar atentioneaza-l cand greseste.

 

5. Ma faci de rusine

Copiii fac prostioare, unele mai mari decat altele, insa nu este cazul sa ajunga sa se simta cei mai rai oameni, responsabili de suferinta ta. Copiii tanjesc dupa aprecierea parintilor, vor ca acestia sa se mandreasca cu ei, iar daca parintii le spun replici usturatoare, vor crede ca acestia sunt dezamagiti de ei. Poti sa-i spui copilului tau ca nu-ti place comportamentul lui intr-o anumita situatie si ca este mai bine sa se poarte asa cum l-ai rugat tu.

 

6. Esti insuportabil

Nu, nu copilul este insuportabil, ci comportamentul lui lasa, uneori, de dorit. Este bine sa faci aceasta deosebire si sa te feresti sa spui cuvinte grele, care-l vor marca pe cel mic si pe care le vei regreta indata ce le-ai rostit.

 

7. Tatal tau (mama ta) nu valoreaza nimic

In cazul unui divort, cele doua parti tind sa dea vina una pe cealalta pentru esecul casniciei. Daca ii spui copilului ca celalalt parinte nu valoreaza nimic, acesta ar putea interpreta situatia astfel: este posibil ca nici el sa nu valoreze prea mult, mai ales ca i s-a spus adesea ca seamana cu parintii lui. Nu-ti critica fostul partener de fata cu copilul, intrucat, daca acesta nu a fost un sot nepotrivit, nu inseamna ca nu este un parinte bun sau foarte bun. In plus, indiferent ce probleme ai cu fostul partener, copilul nu trebuie sa fie pus in situatia de a fi arbitrul.

 

cearta in familie




Cuvinte cheie: Frati si surori , Educatia copilului


Articole recomandate:

Cum sa ii spui NU copilului?

Majoritatea parintilor au tendinta de a fi slabi in fata dorintelor copiilor si fac tot ce este posi ...

Ce NU trebuie sa ii spui copilului tau?

Multi parinti folosesc la manie anumite fraze pe care mai tarziu le regreta. Incearca sa te controle ...

Care este diferenta ideala de varsta intre doi frati?

Este indicat sa astepti ca primul copil sa fie mai marisor, lasandu-l, astfel, sa se bucure de intr ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
francissolomon1366
francissolomon1366

That is definitely something that I needed to read right now. mobile auto repair

2022-05-21 la 13:10
richardhelsley8565
richardhelsley8565

I wish that more parents can read this article. car repair

2022-05-03 la 14:05

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?