No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca 3 particularitati ale copilului hiperactiv poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

3 particularitati ale copilului hiperactiv

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copilul hiperactiv nu este doar un copil agitat. Este mai mult decat atat. Copilul hiperactiv isi canalizeaza energia altfel, de cele mai multe ori gresit, ajungand ca aceasta sa-i afecteze activitatile zilnice. Iata 3 criterii care te ajuta sa-ti dai seama daca micutul tau este, intr-adevar, hiperactiv:

Lipsa atentiei


Copilul hiperactiv intampina probleme atunci cand trebuie sa-si concentreze atentia pentru o anume activitate. Are tendinta sa schimbe activitatea, sa se lase distras cu orice prilej si orice activitate i se pare, la un moment dat, plictisitoare. Evident, temele sunt cele care-l plictisesc cel mai mult. Lasa activitatea pe care o face cu orice prilej: cand aude soneria telefonului, cand aude un zgomot de afara etc.


Pe de alta parte, din cauza lipsei de atentie, copilul are probleme sa asculte regulile unui joc, de exemplu, sau indicatiile care-i sunt date.


Impulsivitatea

 

copil_hiperactiv

Copilul este foarte rapid, prea rapid. Cand este in dispozitii bune, a si plecat sa faca ce i-ai cerut, fara sa fi terminat tu de explicat ce are de facut. Este grabit si actioneaza fara sa se gandeasca la consecinte. In aceste conditii, se poate gasi imediat in pericol.


Copilul hiperactiv este foarte impulsiv in gesturile si actiunile sale. Dat fiind faptul ca mereu se afla in mare graba, srie gresit, nu este atent cu lucrurile din jur, evita efortul si alege intotdeauna cea mai simpla solutie. Nu stie sa aiba rabdare. Daca ii promiti ca-l duci in parc, vrea sa mergeti imediat, nu peste cateva ore sau maine.


Pare adesea prost crescut, intrerupe adultii, nu-i asculta, obisnuieste sa arunce lucrurile pe jos cand ceva nu-i convine.


Agitatia


Copilul hiperactiv este tot timpul in miscare, nu-si gaseste locul, nu poate fi tinut intr-un loc. Din aceasta cauza, ii este foarte greu la scoala (trebuie sa stea pe scaun si sa se concentreze la ce explica invatatoarea/ profesorul). Poti sa-l inscrii la un sport, intrucat este indicat sa-si consume astfel energia.

 

Hiperactivitatea este o consecinta a lipsei de atentie si a impulsivitatii. Cu toatea acestea, nu putini sunt copiii foarte activi, chiar agitati, care adora miscarea, fara a se pune problema sa sufere de hiperactivitate. Aceasta din urma nu este o caracteristica normala si necesita tratament, dupa un consult medical prealabil.





Cuvinte cheie: Copil hiperactiv


Articole recomandate:

Hiperactivitatea si deficitul de atentie

Auzim vorbindu-se adesea despre o afectiune numita sindromul deficitului de atentie si hiperactivi ...

Hiperactivitatea

Daca copilul tau are probleme in a intelege ce i se spune, viseaza cu ochii deschisi sau are problem ...

Importanta de a avea un copil activ

S-a dovedit in trecut ca mamele care sunt active in timpul sarcini si in prima parte din viata copil ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?