No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Trecerea de la scutec la olita poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Trecerea de la scutec la olita

In Copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Invatarea copilului cu mersul la olita nu este deloc simpla. De fapt, acest proces este cat se poate de stresant pentru cei mai multi parinti. Totusi, trecerea de la scutec la olita este un process normal in dezvoltarea copilului.

Cei mai multi copii arata semne ca sunt gata sa foloseasca olita incepand cu varsta de 18 luni. Totusi, parintii trebuie sa stie ca fiecare copil are propriul sau ritm de dezvoltare, deci nu conteaza varsta la care cel mic face acest pas, ci ceea ce conteaza este ca micutul sa fie pregatit.

 

Cand este cel mic este pregatit sa faca trecerea de la scutec la olita?

Intre 18 luni si 3 ani parintii il pot invata pe cel mic sa se obisnuiasca cu mersul olita sau toaleta. Exista cateva semne pe care parintii le pot urmari si care indica faptul ca cel mic este pregatit pentru aceasta schimbare. Aceste semne includ:

● ccutecul celui mic este uscat timp de doua ore consecutiv,

● copilului nu ii place ca scutecul sa fie murdar, deci cere ca acesta sa fie schimbat,

● cel mic spune ca a facut in scutec,

● copilul incepe sa refuze scutecul,

● cel mic incepe sa imite comportamentul celor mari, devenind mai independent,

● micutul are scaun regulat,

● copilul cere singur la toaleta.

Mersul la olita va deveni ceva simplu pentru micutul tau atunci cand maturizarea sa phishologica este incheiata. Daca pe cel mic scutectul murdar nu il deranjeaza in nici un fel, obligarea acestuia sa mearga singur la toaleta va fi ceva cu totul inutil, deci parintii trebuie sa evite sa faca acest lucru. De regula, este recomandat ca parintii sa inceapa procesul de trecere catre folosirea oilitei incepand cu vasta de un an si jumatate.

 

Ce trebuie sa faci?

● Copii la varsta de un an si jumatate sunt cat se poate de curiosi. Cel mic va dori sa vada si sa inteleaga ce fac parintii sai la baie, iar acest lucrul este cat se poate de normal. Parintii sunt sfatuiti sa ii explice celui mic cum trebuie sa foloseasca olita sau toaleta, incluzand in acest proces si regulile de igiena de baza.

● Parintii nu trebuie sa ii faca pe copil sa se simta rusinat in nici un fel. Deci, parintii nu trebuie sa ii spuna celui mic ca este o rusine sa nu faca singur la olita la varsta sa. Comparatiile cu alti copii trebuiesc de asemenea evitate

● Presarea copilului nu il va face decat sa respinga mai mult ideea de a merge la olita. Olita trebuie asezata intr-un loc convenabil pentru cel mic, care trebuie ajutat de parinti sa devina familiar cu acest nou obiect.

Nu exista o varsta anume la care copilul invata sa mearga singur la toaleta. Totusi, in cele mai multe cazuri acest proces se desfasoara intre varsta de 18 si 30 de luni. Exista desigur si situatii in care abia la 4 ani copilul se simte confortabil sa foloseasca olita. Fiecare pas ce tine de procesul pe care cel mic trebuie sa il parcurga pentru trecerea de la scutec la olita trebuie realizat cu rabdare, intrucat dureaza pana ce cel mic le invata si accepta.

 


Marga Rotaru






Articole recomandate:

Sfaturi pentru instruirea baietilor sa foloseasca olita

Instruirea copilului sa foloseasca olita poate fi un subiect de cearta pentru tine si pentru copil d ...

Cum sa-ti inveti copilul sa foloseasca olita?

Sunt multe lucruri care pot fi spuse, insa experienta de a invata copilul sa foloseasca toaleta nu ...

Este cel mic pregatit pentru olita? (P)

Majoritatea copiilor sunt pregătiţi pentru trecerea la oliţă sau toaletă la vârste cuprinse î ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?