No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Copilul vorbeste: primele sunete si cuvinte poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Copilul vorbeste: primele sunete si cuvinte

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Primele sunete sau cuvinte rostite de copii sunt unul dintre lucrurile care ne bucura enorm si de care ne aducem aminte cu multa satisfactie si peste ani de zile. Toti parintii abia asteapta ca bebelusii lor sa inceapa sa vorbeasca. Treptat, copilul va invata tot mai multe cuvinte si va putea comunica mai usor cu cei din jurul lui.

Cele dintai cuvinte fac parte din propria carte de povesti nemuritoare pe care le adunam si care ne fac sa intelegem ca aceste minuni de copii sunt tot ce poate fi mai frumos pe acest pamant.

Sa vedem acum, care sunt perioadele in care copilul incepe sa rosteasca primele sunete, pentru ca apoi sa invete sa pronunte cuvintele. Nu te speria daca micutul tau nu se incadreaza in aceste perioade! Ele sunt estimative; mergi cu copilul la medic daca ti se pare ca intarzierea e mare, iar medicul iti va spune dupa un consult daca e in regula sau nu.

copilul-vorbeste-primele-cuvinte-si-sunete

Comunicarea cu bebelusul se face inca din primele momente ale vietii. Ei incearca sa imite persoanele din jur, scotand zgomote asa cum reusesc ei, iar noi va trebui sa vorbim cu ei in aceste momente pentru a stabili "o comunicare". Mai apoi o sa il auzim spunand cateva silabe, precum ma, da, nu, ta unele dintre ele legate ne vor da o mare satisfactie: "ma-ma"... cu putin noroc poate chiar "ta-ta".

Asta se intampla dupa luna a opta sau a noua in mod normal, iar dupa un an de zile o sa ii observam, cum intorc capul si devin mai atenti cand sunt strigati dupa nume, sau cum stau atenti la televizor, mai ales cand aud muzica, sau la reclame. Si uite asa, pana la un an jumatate, doi ani chiar, "ne vom multumi" cu "mama", "tata", "papa",   si ne vom bucura sa il privim cum se uita la televizor, cum rade, cum priveste imagini colorate, cum isi va rosti numele, bineinteles nu perfect sau cum va lega fraze scurte de doua sau trei cuvinte.

Timpul intrebarilor

Daca pana acum a fost uneori dificil sa intelegem ce vrea copilul, de acum apare o alta "problema". A venit vremea intrebarilor. In jurul varstei de 3 anisori copiii incep sa puna intrebari de genul "De ce?". Singurele momente de respiro pentru noi vor fi acelea in care ei isi vor gasi de lucru cu jucarii sau jocuri si vor incepe sa vorbeasca singuri. Vor incepe sa inteleaga mai mult si vor forma propozitii coerente.

Usor usor, timpul trece, iar dupa 4 anisori micutii isi pun imaginatia la incercare povestind lucruri si intamplari imaginare si haioase in acelasi timp, motiv de bucurie pentru noi. Deja putem purta discutii cu ei, sunt fetite si baietei mari; nu trebuie decat sa ne facem timp si sa le raspundem la intrebari, pentru ca este foarte important pentru dezvoltarea si invatarea vorbirii.






Articole recomandate:

Cum invata copiii sa spuna ce simt? Comunicarea emotiilor

Constiinta emotionala, recunoasterea sentimentelor si crearea unui vocabular pentru exprimarea aces ...

Limbajul bebelusului: evolutia pe luni

Parintii sunt nerabdatori cand vine vorba de dezvoltarea bebelusului. Asteptam cu nerabdare primul p ...

Semne prin care bebe comunica

Comunicarea este foarte dificila cu copiii foarte mici, insa nu este imposibila. Comunicarea prin se ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?