No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Noi ce scoala alegem? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Noi ce scoala alegem?

In Copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Asigurati-va ca cei mici primesc educatia necesara varstei lor si ca nu ati ales o scoala care sa atinga doar idealurile dumneavoastra. Cooperarea copil-parinde-dascal e primul pas spre o educatie frumoasa.

1. Asezati-va la masa, luati o hartie si un creion si puneti pe hartie toate ideile pe care le aveti in cap in legatura cu scoala. Nu va sfiiti sa punctati tot ceea ce va doriti. Pot fi lucruri importante sau fara cea mai mica importanta, insa la o noua analiza a notitelor veti putea taia ce vi se pare ca nu se potriveste familiei dumneavoastre.

 

2. Folosindu-va tot de foaie si creion luati un mic interviu micutului. Intrebati-l ce isi doreste el de la scoala, ce visuri are in legatura cu scoala si ce pasiuni are. Comparati cele doua foi si vedeti ce aveti in comun. Primul pas l-ati si descoperit. Si, nu, inca nu ati rezolvat problema scolii.

 

3. In cazul in care nu ati trecut pe lista vizitarea scolilor,n-ar fi o idee rea sa dati acestei idei o sansa. Fie ca il duceti si pe cel mic cu voi , sa isi dea cu parerea, fie ca veti vizita scolile fara el ar fi bine sa aruncati macar o privire acestor scoli. Nu uitati sa duceti lista cu voi si sa urmariti daca aceste scoli ating idealul dorit de dumneavoastra. Cateva repere:

- curtea sa aiba parc de joaca adecvat,ingradit;

- cladirea sa fie accesibila;

- comunicarea cu dascalii sa fie cat mai usoara;

- clasele sa fie dotate cu cele necesare;


invatatoarea

4. In momentul in care vizitati scoala incercati sa stati de vorba cu dascalii. Incerati sa aflati stilul lor de predare si parerea lor despre educatia celor mici si vedeti daca se potriveste cu ceea ce va doriti dumneavoastra. Daca aveti copil precoce si va ganditi ca se va plictisi la scoala deoarece stie deja literele, cifrele etc intrebati dascalul ce parere are despre lucrul diferentiat. O mare parte a dascalalilor incearca sa tina clasa cam la acelasi nivel fiind mult mai usor sa se lucreze cu o clasa uniforma.

 

5. Aveti posibilitatea de a alege din marea varietate de scoli, scoala care va reprezinta cel mai mult: Montessori, Step by Step,Waldorf etc. Daca doriti sa incercati aceste tipuri de scoli este foarte important sa mergeti la fata locului si sa observati cu ochii dumneavoastra ce se face in aceste scoli. Puteti solicita si o programa si sa va documentati asupra profilului pentru a va asigura ca ceea ce va doriti coincide cu ceea ce ofera aceste scoli.

 

6. Ati petrecut deja 6 ani cu cel mic si ii stiti fiecare dorinta, ati descoperit unele aptitudini si le-ati valorificat sau doriti sa le valorificati. Intrebati copilul daca doreste sa afle mai multe despre talentul sau (iubeste muzica sau matematica etc) si daca vrea sa isi implineasca acest vis. Alegeti o scoala pe profilul respectiv sau o scoala care ofera cateva ore extra de muzica sau educatie fizica; depinde de talentul celui mic.

 

7. Si nu uitati de “gura lumii”. Cel mai corect e sa verificati “gura lumii” cu vizite specifice. Daca aveti persoane de incredere incercati sa le urmati sfatul si incercati sa aflati cat mai multe informatii de la ele (asigurati-va ca aceste persoane nu au auzit si ele la randul lor anumite zvonuri, ci au fost chiar ele implicate in anumite chestiuni, fie ele pozitive sau negative). Daca aceste cunostinte au copii in scoala respective si va recomanda cu caldura anumite cadre didactice adresati-le intrebari si comparati din nou cu ceea ce va doriti.

 

articol scris de Adela Jensen

Gradinita Alfabet ReCreativ

 





Cuvinte cheie: Copilul la scoala


Articole recomandate:

Incepem gradinita – sfaturi utile

La inceput de gradinita suntem cu totii emotionati si ingrijorati. De multe ori insa inceputul gradi ...

O noua etapa in viata copilului: scoala

Cu pregatire si incurajare, inainte, copilul poate sa priveasca scoala ca pe o experienta satisfacat ...

10 modalitati de a-ti pregati copilul pentru scoala

Inceputul scolii poate fi un moment dificil pentru copii. Fiecare copil ezita sa mearga intr-un loc ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?