No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Miopia la copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Miopia la copii

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Ai observat ca, in ultimul timp, micutul tau are dificultati in ceea ce priveste distingerea obiectelor aflate la distanta? Miopia la copii este una dintre cele mai intalnite probleme de vedere, si de multe ori reprezinta o conditie mostenita. Afla are sunt cauzele, cum se manifesta si ce tip de ochelari sunt necesari pentru corecatarea aceastei afectiuni.

Ce este miopia?

In cazul miopiei, imaginea nu se formeaza pe retina, ci inaintea acesteia, ceea ce afecteaza vederea la distanta. Ereditarul joaca un rol important in aparitia acestei afectiuni oftalmologice, cercetatorii descoperind existenta unei gene responsabile de aparitia miopiei. Putini sunt copilasii de 1 an care sufera de miopie. Afectiunea poate debuta in jurul varstei de 2-3 ani. Cu cat se declanseaza mai devreme, cu atat va fi mai pronuntata si va evolua in decursul anilor.

Observa-ti cu atentie copilul. Se apropie de televizor atunci cand ceva ii atrage atentia? Se incrunta atunci cand observa un obiect aflat la o oarecare distanta? Se plange de dureri de cap la sfarsitul zilei? Miopia este dificil de depistat de catre parinti la copiii foarte mici, insa oftalmologul va pune diagnosticul si iti va spune care este urmatorul pas.

 

Examenul oftalmologic

Daca ai impresia ca micutul tau ar putea suferi de miopie, fa o programare la oftalmolog. Pregateste-ti copilul de intalnirea cu doctorul, spunandu-i ca acesta se va uita putin la ochisorii lui si ii va pune picaturi, dar ca nu il va durea deloc. In cazul in care este vorba de miopie, oftalmologul va recomanda ochelarii si controlul o data la 6 luni intrucat, la varste fragede, miopia poate avansa repede. Fii foarte atenta la reactiile si starile copilului intre doua controale si nu neglija durerile de cap ale acestuia.

 

copil cu ochelari


Ochelari pentru copii mici

Odata pus diagnosticul de miopie, ochelarii reprezinta singura solutie pentru imbunatatirea vederii copilului mic. Alege o rama usoara si lentile care nu se sparg, suficient de mari pentru ca micutul sa vada prin ele si cand se uita in lateral. Nu te panica la gandul ca va aceepta cu dificultate ochelarii. Copilul se va bucura sa vada mai bine si va ajunge sa ii aseze singur pe nas.

Interventia chirurgicala nu poate intra in discutie pana la varsta adulta, prin urmare ochelarii raman singura varianta pentru imbunatatirea si corectarea vederii copilului.







Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?