No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Educatia copilului: faptele bune vs fapte rele poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Educatia copilului: faptele bune vs fapte rele

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Citeste mai jos pentru a stii ce atitudine sa adopti pentru a corecta comportamentul negativ al copilului cand acesta nu te asculta.




Comportamentul normal la copii
depinde de varsta copilului, de personalitate si de dezvoltarea fizica si emotionala. Comportamentul unui copil poate fi o problema daca nu se ridica la asteptarile familiei. Comportametul normal sau “bun” este in mod normal determinat si anturaj, educatie si dezvoltare. Sa stii la ce sa te astepti de la copilul tau la fiecare varsta te va ajuta sa te decizi daca comportamentul sau este normal.



Cum pot sa-i schimb comportamentul  copilului meu?


Copiii au tendinta sa continue un comportament care este recompensat si sa-l opreasca cand este ignorat.  Consistenta reactiilor tale la un anumit comportament este importanta pentru ca recompensarea si pedepsirea aceluiasi comportament la ocazii diferite va confunda copilul.

Cand comportamentul copilului tau devine o problema, ai 3 optiuni:

-          Te decizi ca comportamentul copilului nu este o problema intrucat este specific varstei

-          Incerci sa opresti comportamentul, fie prin ignorarea lui fie prin pedespsirea lui

-          Introduci un nou comportament pe care il preferi si il sustii prin recompensarea copilului

Cum opresc comportamentul gresit al copilului meu?

Cea mai buna modalitate de a opri comportamentul gresit al copilului este sa ignori comportamentul. Aceasta modalitate functioneaza cel mai bine de-a lungul unei perioade de timp. Cand doresti oprirea imediata a comportamentului, poti sa folosesti metoda de “pauza” sau de "pus la colt".



Cum sa folosesc metoda de “pauza” in a invata copilul ce e bine si ce e rau?

Decide din timp comportamentele care se vor finaliza cu “pauza” – de obicei tipete sau alt tip de reactii din partea sa. Alege un loc de pus "la colt" , care nu este interesant pentru copil dar nici infricosator, cum ar fi un colt intunecat sau un loc imprejmuit.

Cand are loc comportamentul inacceptabil, spune-i copilului ca acest comportament nu poate fi acceptat si da-i un avertisment ca il vei pune in locul de “pauza” daca nu inceteaza. Ramai calma si nu fi nervoasa. Daca copilul continua sa se comporte gresit, intr-un mod calm du-l la locul de “pauza”.

Daca se poate, urmareste timpul petrecut in “pauza”. Pune un cronometru astfel incat copilul sa stie cand s-a terminat “pauza”.
“Pauza” ar trebui sa tina 1 minute pentru fiecare an din varsta copilului – si ar trebui sa inceapa din momentul in care copilul este plasat la locul respectiv sau dupa ce copilul se calmeaza. Este indicat sa ramai la vedere sau cel putin sa auzi ce se intampla, dar sa nu vorbesti cu copilul. Daca copilul paraseste locul de “pauza”, intoarce-l incet si reseteaza cronometrul. Cand “pauza” s-a sfarsit, lasa copilul sa paraseasca locul. Nu discuta comportamentul gresit, dar cauta modalitati de recompensare si intarire a comportamentului bun mai tarziu.






Cuvinte cheie: Educatia copilului


Articole recomandate:

Cum sa iti disciplinezi copilul

Cum intelege mai usor ce ar trebui sa faca si ce ii este interzis? Este de preferat sa ii acorzi l ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?