No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Ce sa faci cand copilul te intrerupe cand vorbesti poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Ce sa faci cand copilul te intrerupe cand vorbesti

In Copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Bunele maniere ale copiilor se dezvolta in primii ani de viata. Iata cum ii transmiti copilului modelul de comportament in societate.

Fie ca esti la telefon, la calculator sau vorbesti cu un alt adult poate fi cu adevarat frustrant sa fii mereu intrerupta de catre copii. In mod surprinzator, ei fac asta tocmai pentru ca primesc un raspuns din partea adultilor.

S-au obisnuit sa le raspunzi si sa renunti la ceea ce faci, de fiecare data cand te solicita.

Aminteste-ti ca micutii sunt asa de concentrati pe nevoile lor ca ei nu isi dau seama ca si tu ai propriile necesitati.

Ei pot fi invatati sa aibe in vedere si nevoile celorlalti si sa inceteze intreruperile insistente.


Ofera lectii si exemple


Discuta cu ei situatiile in care e nevoie sa intrerupa discutiile adultilor. Spre exemplu, e nevoie sa solicite atentie atunci cand este cineva la usa sau cand este cineva din casa este ranit.

Invata-i bunele maniere


Invata-l pe copil cum sa astepte o pauza in conversatie si sa spuna „scuza-ma”. Cand isi aminteste asta, raspunde-i intr-un mod pozitiv. Daca motivul interventiei nu este unul urgent si mai poate astepta, informeaza-l de acest lucru.

Nu-i raspunde la intrebari


Multi dintre parinti isi cearta copii pentru intreruperea discutiilor dar in aceeasi suflare le raspund la intrebarile adresate iar acest comportament nu face decat sa le intareasca obiceiul.

 

 

Fii atenta la manierele tale


De multe ori parintii sunt asa de concentrati sa corecteze manierele copiilor incat nici nu realizeaza ca modul in care isi corecteaza copii este unul obraznic in sine.

Invata-l „strangerea de mana”


Invata-ti copilul ca atunci cand isi doreste ceva si te afli in mijlocul unei conversatii, e bine sa se indrepte spre tine. Invata-l sa iti stranga mana usor dupa care la randul tau ii vei strange mana pentru a-i confirma ca ai inteles cerinta si ii vei raspunde imediat.

La inceput raspunde-i repede, dupa ce i-ai strans mana. In timp insa poti extinde intervalul de timp, strangandu-i mana din cand in cand pentru a-i confirma ca iti amintesti cererea.

Creeaza o cutie cu jocuri speciale


Creeaza o cutie cu jocuri speciale cu care se poate juca numai atunci cand vorbesti la telefon, sau ai in vizita pe cineva. Alterneaza aceste jocuri si ai grija sa aduci si elemente de noutate. Trebuie sa fii ferma in ceea ce priveste sfarsitul jocului dupa incheierea discutiilor.

Planuieste


Inainte de a forma un numar de telefon sau de a incepe conversatia cu musafirul, spune-i la ce sa se astepte: „Voi da un telefon si va dura o vreme. Haide sa pregatim cutia pentru timpul in care voi vorbi la telefon”.

Ofera aprecieri atunci cand merita


Sa surprinzi momentele in care copilul tau face ceea ce e bine poate fi cea mai buna lectie. Apreciaza-l pentru bunele maniere, pentru ca isi aminteste sa iti spuna „scuza-ma” sau pentru ca intrerupe numai pentru motive intemeiate.






Articole recomandate:

Comportamentul dificil al copiilor

Fiecare copil are cateodata probleme de comportament, ceea ce poate fi destul de frustrant pentru no ...

Comportamentul copiilor la restaurant

Copii sunt imprevizibili, insa daca mergi intr-un loc select sa luati masa in familie, iata un set d ...

Obiceiurile suparatoare ale copilului

Copiii dezvolta unele obiceiuri care ne deranjeaza si care pot chiar sa le pericliteze sanatatea.Des ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?