No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Ce sa faci cand copilul isi prinde degetelul la usa? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Ce sa faci cand copilul isi prinde degetelul la usa?

In Copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Curiozitatea, dorinta de explorare si ignorarea pericolelor expun mainile micutilor celor mai diverse accidente. Care sunt pericolele si cum trebuie sa reactionezi in cazul in care micutul tau, de exemplu, isi prinde urat degetelul la usa?

In cazul copiilor, accidentele de la nivelul mainilor reprezinta cel mai des intalnit motiv pentru care parintii se prezinta cu copilul la sectia de urgente. Cele mai intalnite accidente sunt ranile la nivelul degetelor (strivire ultima falanga) si ranile la nivelul mainii induse de obiecte ascutite.


Aceste accidente sunt mai des intalnite la baietei decat la fetite si se petrec fie acasa, fie pe terenul de joaca, fie la scoala.


Taieturile

 

accidente_domestice

Adesea ele se produc atunci cand se sparge un pahar sau chiar un geam, dar si prin nesupravegherea copilului atunci cand acesta are in preajma un cutit sau o foarfeca.  Primul lucru pe care il ai de facut atunci cand constati taietura este sa pui un pansament antiseptic si sa faci un garou.


In cel mai scurt timp posibil, este indicat sa te prezinti cu copilul la urgente. Taietura va fi examinata de un medic, copilului i se va face anestezie si tesuturile lezate vor fi examinate si supuse interventiei chirurgicale (daca este cazul). Complicatiile sunt rare.


Strivirile


Mai frecvente decat taieturile, aceste accidente domestice sunt specifice copiilor mai mici de 5 ani. De obicei, copiii isi prind degetele la usa (usa de la camera, de la dulap, de la fereastra sau portiera masinii). De asemenea, degetele pot fi prinse atunci cand micutii inchid un sertar, la scaunele pliante sau chiar la bicicleta.


La fel ca si in cazul taieturilor, copilul trebuie examinat de un medic cand constati gravitatea ranii.


Cele mai bune masuri pe care le poti lua in vederea prevenirii accidentelor domestice sunt o atenta supraveghere a copilului, dar si sisteme de securitate (usi pliante, usa de la bucatarie care nu poate fi deschisa de copil, astfel incat acesta sa nu se gaseasca niciodata nesupravegheat acolo, limitarea accesului la fereastra etc.).





Cuvinte cheie: Jocul copiilor


Articole recomandate:

Cum previi accidentele domestice?

Copiii sunt expusi pericolelor de tot felul nu doar afara, ci si in casa. De multe ori, nici nu-ti ...

Accidente specifice sezonului cald

Sa te joci in piscina, sa incingi gratare, sa sapi gradina, sunt cateva lucruri relaxante si incanta ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?