No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cand, cum si cat implicam copilul in activitatile extrascolare poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cand, cum si cat implicam copilul in activitatile extrascolare

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copiii care sunt implicati inca de mici, varsta recomandata fiind de minim 3-4 ani, in diverse activitati extrascolare, ajung sa dobandeasca o incredere mult mai mare in ei, fapt ce va face usor diferentierea intre ei si alti copii de aceeasi varsta.

Totusi, este important ca accentul principal sa ramana pe scoala, aceste activitati reprezentand o alta forma de educatie a copilului care il ajuta sa se dezvolte multilateral.

Orice parinte vrea ce este mai bun pentru copilul sau, insa, nu intotdeauna, orele petrecute pe o tableta, la TV sau pe Facebook sunt cele mai productive pentru dezvoltarea copilului. Mersul cu bicicleta, jocul cu nisip in parc sau culegerea frunzelor au fost date uitari, dar fiecare activitate in care este implicat, va avea un efect asupra modului de gandire, relationare pe viitor si de aceea este foarte important sa ii oferi ocazia copilului tau de a experimenta o serie de oportunitati.

Inca de la o varsta frageda vei putea identifica anumite afinitati mai speciale pe care copilul tau le poate avea. Acestea pot fi indreptate catre sport, dans, muzica, pictura, etc. Odata identificate, intereseaza-te despre cluburile sau centrele in cadrul careia il poti inscrie. Totodata, ar fi recomandat sa vorbesti cu copilul despre optiunile existente obtinand astfel si acceptul acestuia de a lua parte la astfel de activitati.

Daca se arata reticent, incearca sa prezinti avantajele activitatii respective, fara insa a-l obliga sa faca ceva ce nu si-ar dori. Chiar daca initial poate copilul nu arata un entuziasm aparte, ofera-i sansa de a experimenta 2-3 saptamani, primele experiente fiind de acomodare. Totodata, pentru a fi aproape de nevoile copilului, comunicarea constanta are aici un rol foarte important.

 

activitati extrascolare

 

Este foarte important ca activitatile in care il vei implica sa fie de interes in special pentru copil, si sa nu reprezinte de fapt doar realizarea unui vis propriu neimplinit. De multe ori exista tendinta de a reflecta asupra copiilor propriile pasiuni nerealizate, care, daca nu sunt impartasite si de copil, vor aduce ulterior frustrari ambelor parti.

Pentru a explora astfel paleta de optiuni exisente, se pot incerca mai multe activitati concomitent, cu atentie insa la supraaglomerarea programului copilului. Dincolo de scoala, teme si aceste activitati, este bine ca acesta sa aiba timp liber pentru a se juca, pentru a petrece timp in familie si pentru a se odihni.

Acestea fiind spuse, traim intr-o societate foarte competitiva, in care performanta isi spune cuvantul. Alege sa fii parintele care ia atitudine si zilnic construieste alaturi de copilul sau un viitor!

 


Marga Rotaru






Articole recomandate:

Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tau?

Practicarea sportului are o importanta deosebita in dezvoltarea fizica, psihologica si sociala a cop ...

Alegerea activitatilor extrascolare potrivite

Gasirerea unor activitati extrascolare potrivite pentru copil poate reprezenta o provocare pentru p ...

Importanta unui hobby pentru copii

Afla care este avantajul unei preocupari de durata pentru copil si cum poate fi acest lucru in benef ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?