No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Septicemia poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Septicemia

In Boli si afectiuni , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Septicemia este o infectie rara, dar a carei gravitate nu trebuie neglijata. Citeste mai jos despre cum iti poti proteja copilul.

Septicemia

Septicemia este o boala rara, dar grava, care are loc ca urmare a infectiilor din sange provocate de anumite bacterii care produc toxine.

Infectia poate sa debuteze oriunde in corp.

Locurile in care bacteriile pot intra in sange sunt plamanii, intestinele, tractul urinar, pielea sau tractul respirator superior (urechi, nas, gat).

Deoarece sangele infectat traverseaza tot corpul, toxinele eliberate de catre bacterii pot afecta alte sisteme de organe. Toxinele cauzeaza o reactie a sistemului imunitar care poate sa ajunga sa se atace pe sine.

Daca nu se trateaza, septicemia cauzeaza insuficiente multiple ale organelor si soc septic (insuficienta circulatorie).

Bacteriile care pot cauza septicemie sunt pneumococcus, meningococcus, salmonella sau stafilococul auriu.

La nou-nascuti si alte tipuri de bacterii pot cauza septicemie: E.coli, listeria sau streptococul grup B.

Simptome si semne

Septicemia apare pe parcursul altei infectii si se prezinta cu simptome asemanatoare acelei infectii.

Primele semne ale septicemie sunt febra si starea generala proasta. Simptomele asociate sunt pofta scazut de mancare, eruptii, varsaturi, diaree, oboseala si lipsa de energie.

Bebelusul care are febra, nu vrea sa manance, este letargic si irascibil si plange atunci cand este luat in brate trebuie consultat de medic deoarece prezinta simptome ale septicemiei.

Nou-nascutii in primele doua luni de viata pot sa aiba septicemie fara febra sau pot avea temperatura mai scazuta decat in mod normal.

Leziunile cu mici sangerari in piele sunt semne de alarma care prezic septicemie deoarece insotesc infectiile cu diferite bacterii, mai ales meningococ. Acestea sunt rosii si inchise la culoare si pot aparea oriunde pe piele. Chiar daca se aplica presiune cu degetul pe ele vor fi vizibile.

Meningita si septicemie pot sa apara in acelasi timp, mai ales cand infectia este cauzata de meningococ. Simptomele clasice ale meningitei sunt durerile de cap, febra si gatul rigid.

Complicatii

Septicemia este o boala grava care poate provoca moartea pacientului. Este extrem de important administrarea urgenta a antibioticelor intravenos.

Organele corpului sunt afectate de septicemie care poate cauza insuficienta respiratorie, insuficienta renala sau leziuni pe creier.

Sangerarile necontrolate, cheagurile de sange sau pierderea cunostintei sunt posibile complicatii ale septicemei.

Tratament

In cazul in care suspectezi ca simptomele copilului tau sunt rezultatul septicemiei, trebuie sa apelezi urgent la un medic sau la ambulanta.

Copilul bolnav de septicemie trebuie internat in spital pentru asistenta si terapie intensiva cu antibiotice, lichide administrate intravenos, etc.

Medicul va face unele teste de sange pentru a determina care bacterii se afla in sangele copilului tau. Daca medicul suspecteaza ca boala copilului este cauzata de meningococ, este necesara o punctie lombara (luarea unei mostre de lichid din sira spinarii).

Prevenire

Unele vaccinuri protejeaza impotriva bacteriilor care pot cauza septicemie sau meningita.

Femeile insarcinate pot fi testate pentru streptococul grup B inainte de nastere. Mamele purtatoare a acestei bacterii pot fi tratate cu antibiotice pentru a preveni raspandirea infectiei la copil.

In cazul confirmarii diagnosticului septicemiei, ceilalti membri ai familiei sau persoanele cu care copilul a intrat in contact trebuie tratate pentru a preveni raspandirea infectiei.

 

 





Cuvinte cheie: Infectie la copii



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?