No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Meningita. Diagnostic si tratament poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Meningita. Diagnostic si tratament

In Boli si afectiuni , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Meningita este o boala periculoasa atat pentru copii, cat si pentru adulti. Iata cum poti trata aceasta afectiune si care sunt primele simptome ale meningitei.

Diagnosticul se face prin punctie lombara, medicul va introduce un ac in coloana vertebrala inferioara, pentru prelevarea de lichid din maduva spinarii, in vederea examinarii.

Procedura dureaza sub 20 de minute si dupa aceea, copilul poate prezenta o durere de cap. In cazul in care un medic suspecteaza meningita bacteriana el ar trebui sa-i dea antibiotice copilului cat mai curand posibil.

Care este tratamentul?


Meningita virala nu raspunde la antibiotice, astfel incat tratamentul se bazeaza pe odihna si ingrijire medicala. De obicei trece repede, desi durerile de cap, oboseala si depresia pot dura ceva timp.

In cazuri foarte rare, meningita virala poate provoca encefalita (inflamarea creierului). In aceste cazuri, tratamentul antiviral poate fi necesar.

Meningita bacteriana necesita tratament imediat la terapie intensiva, astfel incat functiile corporale ale copilului pot fi sustinute in timp ce antibioticele isi fac efectul.

 

 

 

Este meningita infectioasa?


Cele mai multe cazuri de meningita bacteriana sunt izolate, dar grupuri de meningita meningococica apar ocazional.

Oamenilor care au intrat in contact (de obicei in urma convietuirii in aceeasi casa) cu cineva cu meningita bacteriana sau septicemia meningococica li se administreaza antibiotice, de obicei, ca masura de precautie datorita riscului de infectie.

Infectia se transmite prin stranut sau, la adulti prin sarut intim. Bacteriile care provoaca aceste probleme sunt extrem de comune, dezvoltandu-se in mod natural in partea din spate a nasului si gatului, si multi oameni le detin fara a se imbolnavi.

Meningita virala se raspandeste, la fel ca alte virusuri, de la o persoana la alta, unele prin tuse si stranut si altele printr-o igiena precara, cum ar fi, nespalarea mainilor dupa folosirea toaletei. Meningita virala era o complicatie a bolilor copilariei ca rujeola si oreion, dar vaccinarea a eliminat practic aceasta amenintare.

Cum poate fi prevenita meningita?


Exista vaccinuri disponibile, care ofera protectie impotriva unor forme de meningita. Copilului tau ii va fi oferit vaccinul Hib (Haemophilus influenzae tip B) la interval de doua, trei si patru luni. Vaccinarea Hib ofera protectie si impotriva unor alte infectii bacteriene.

Bacteria pneumococ este cauza uneia din 10 cazuri de meningita. Vaccinul pneumococic (PCV) este oferit la doua, patru si 13 luni si vaccinul impotriva meningitei C, la trei si patru luni combinat cu vaccinul Hib/meningita C rapel la 12 luni.

Nu exista inca nici un vaccin impotriva meningococilor din grupul B, grupul care cauzeaza cele mai frecvente cazuri de meningita meningococica.

Exista unele cercetari (limitate), care sugereaza ca fumatul in interiorul locuintei poate creste sansele de contractare a meningitei de catre copil, deci renuntarea la acest viciu poate reduce riscul.





Cuvinte cheie: Meningita , Dureri de cap la copii


Articole recomandate:

Meningita la prescolari

Meningita este o inflamatie a meningelui, membrana care acopera creierul si maduva spinarii. Se poa ...

Otita

Afla mai multe informatii despre ce este otita si cum afecteaza otita copilul. ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?