No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Impedigo: tratamentul si preventia infectiei poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Impedigo: tratamentul si preventia infectiei

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Impetigo rareori cauzeaza complicatii, insa inflamatiile pot sa duca la aparitia cicatricilor. Afla mai multe deoarece aceasta boala afecteaza cel mai adesea bebelusii.

Ce este impetigo?

 

Impetigo este o infectie a pielii, care determina aparitia unor vezicule rosii care se pot sparge, secreta lichid si dezvolta o crusta galbena maronie. Aceste vezicule pot sa apara in orice parte a corpului dar cel mai frecvent apar in jurul gurii si nasului. Impetigo este una din cele mai frecvente infectii la copii dar poate sa apara si la adulti.

Boala este contagioasa si poate fi raspandita prin contact personal, prin folosirea acelorasi prosoape, lenjerii, haine, jucarii sau a altor obiect.

Impetigo rareori cauzeaza complicatii. Inflamatiile pot sa duca la aparitia cicatricilor. Rareori, bacteria intra in sange, provocand infectarea sangelui (bacteriemie) si lezand organele interne.

O alta complicatie rara este sindromul pielii oparite, cauzat de stafilococ. Aceasta boala afecteaza cel mai adesea bebelusii. Boala debuteaza ca o infectie localizata (impetigo), dar toxina produsa de bacterie provoaca o reactie generalizata a pielii. Eruptia incepe in zona gurii si se raspandeste pe tot corpul.

Veziculele erup lasand inflamatiile deschise la suprafata pielii. Acestea seamana cu leziunile cauzate de arsuri. Copilul va avea febra si dureri.

Aceasta boala trebuie tratata la spital cu antibiotice administrate intravenos.

Din fericire, majoritatea copiilor se vindeca dupa aceasta infectie, fara cicatrici si complicatii pe termen lung.

 

copil impedigo

 

Tratament

Trebuie sa apelezi la un medic daca suspectezi impetigo.

In majoritatea cazurilor, se trateaza acasa. Spala pielea afectata cu sapun antibacterian si apa de cateva ori pe zi si aplica un unguent antibacterian. Tratamentul va evidentia rezultate intr-o saptamana.

Daca starea sa nu se imbunatateste dupa cateva zile, daca are multe vezicule pe corp sau daca are febra, trebuie sa contactezi medicul.

Medicul va decide daca este necesar tratamentul cu un unguent mai puternic sau cu antibiotice administrate pe cale orala. Este important ca antibioticele sa fie administrate conform indicatiilor medicului.

 

impedigo copil

 

 

Prevenire


Cea mai buna cale de prevenire a infectiei cu impetigo este spalarea frecventa pe maini. Copiii nu trebuie sa se scarpine in zona veziculelor. Unghiile trebuie taiate scurt pentru a nu adaposti bacterii din cauza carora sa apara si alte leziuni.

Acoperirea inflamatiilor reduce riscul de transmitere a infectiei la altii.

Copiii cu impetigo pot sa mearga la scoala sau gradinita daca leziunile sunt bandajate. Daca infectia este raspandita pe tot corpul, copilul nu trebuie lasat sa mearga la scoala.

Daca infectia s-a raspandit in scoala sau gradinita, raspandirea trebuie controlata prin spalarea jucariilor, folosirea manusilor de unica folosinta si curatarea tuturor obiectelor care pot sa raspandeasca infectia.

 





Cuvinte cheie: Pierderea sarcinii


Articole recomandate:

Sfaturi pentru proaspeti parinti in ingrijirea de baza a pielii bebelusului

Pielea bebelusului are reputatia de a fi foarte fina, insa si aceasta e receptiva la diferite infect ...

Ingrijirea zilnica a pielii micutului

Pielea bebelusului este foarte sensibila si are nevoie de ingrijire speciala. Afla cum poti proteja ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?