No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Dermatita atopica la copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Dermatita atopica la copii

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Dragi mamici, astazi va voi spune cateva cuvinte despre o boala destul de frecventa la bebelusi si copilasi si anume dermatita atopica.

Ce este dermatita atopica?

 

Dermatita atopica la copii este o boala inflamatorie cronica a pielii, care devine rosie, ne mananca, se usuca, se descuameaza, formeaza cruste si se ingroasa. Ea este cauzata de o anomalie a sistemului imunitar care provoaca aceste leziuni ale pielii. Principalii factori ai acestor leziuni sunt mostenirea genetic si alergiile la anumite alimente (laptele de vaca, branza de vaca, iaurt, carnea de vita). De aceea bebelusul trebuie sa primeasca alimentatie naturala! De asemenea, ea poate sa apara si in urma contactului cu animale (catei, pisicute); mai poate fi determinata si de imbracamintea din lana sau fibre sintetice. Chiar praful din casa sau, mai mult, de pe jucariile din plus pot da aceasta boala.

Deramatita atopica debuteaza de obicei dupa varsta de 3 luni (uneori si mai repede) si inainte de 2 ani. Ea poate sa apara, insa, atat la copii cat si la adulti astfel ca, in jumatate din cazuri, apare la copii intre 2 si 5 ani, iar la o treime din cazuri apare dupa 5 ani, la adolescent si adulti. Boala afecteaza copii de la oras si din tarile dezvoltate si este mai frecventa la fetite. E bine sa stiti ca nu este contagioasa!

dermatita-atopica1

Cum identificam dermatita atopica?

Cum stim daca bebelusul sau copilasul nostru are aceasta dermatita? Pielea lui devine rosie, mai ales pe fata, dar apare si pe brate si pe capusor unde apar cruste de culoare galbena. Ea devine uscata, nu mai este elastica si il mananca. Ei sunt tentati sa se scarpine tot timpul, dar trebuie avut grija pentru ca pot face mici rani care se pot infecta!

Cum putem scapa de ea?

La formele usoare nu se administreaza niciun tratament specific, se iau doar masuri de igiena a lenjeriei, utilizand lenjeria de bumbac (fara fibre sintetice), daca se poate din bumbac organic si folosind dupa baie creme emoliente din gama A-Derma. Va mai recomanda si apa termala, care in cazul baietelului meu a ajutat foarte mult!

Daca vedeti ca nu le va trece, inseamna ca e o forma putin mai grava si trebuie sa consultati un medic!

In majoritatea cazurilor aceasta inflamatie a pielii dispare pana la varsta de 2 ani, insa un sfert din cazuri raman cu eczema atopica cronica dificil de tratat. Astfel ca, daca nu dispare pana la varsta de 2 ani, atunci este posibil ca aceasta afectiune sa fie permanenta.

Multa sanatate copilasilor vostri!

Irina Timofeiov

Manager Bebestil.ro





Cuvinte cheie: Dermatita atopica , Iritatii ale pielii , Iritatii ale pielii


Articole recomandate:

Alergiile alimentare ale bebelusilor

In ultimii 20 de ani, tot mai multi bebelusi sufera din cauza alergiilor alimentare. Cei mai intaln ...

Cum identificam si tratam dermatita atopica

„Atopie” este termenul medical folosit pentru afectiuni alergice, cum ar fi febra fanului , astm ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?