
Astmul alergic este o afectiune din ce in ce mai intalnit, in special la scolari. Ce simptome caracterizeaza aceasta boala si cum pot fi prevenite crizele de astm?
1. Cine e predispus la aceasta afectiune?
Copiii care au implinit deja 6 ani sunt cei mai predispusi la astmul alergic. 80% dintre copiii care sufera de astm au 6 ani sau mai mult.
2. Simptomele astmului alergic
Principalele semne si simptome sunt:
- tusea nocturna
- rinitele cronice
- dificultati respiratorii la efort
- respiratia suieratoare
3. Cum poate fi prevenita criza de astm?
|
Prima masura pe care trebuie sa o iei este limitarea expunerii copilului la alergeni. Acestia cauzeaza crizele de astm. Astfel, este indicat sa elimini mochetele si covoarele, adevarate cuiburi pentru acarieni, sa aerisesti des si sa incerci, pe cat posibil, sa eviti praful.
Daca alergia este de natura alimentara, elimina din alimentatia copilului alergenii. Citeste cu atentie etichetele produselor si invata sa recunosti primele simptome ale alergiei. Cu cat iei masuri mai devreme, cu atat criza va fi mai blanda cu cel mic.
4. Cum functioneaza dispozitivul cu aerosoli?
Pentru a-i fi de ajutor celui mic, dispozitivul cu aerosoli trebuie utilizat corect.
- Agita bine spray-ul
- Cere-i copilului sa rasufle, astfel incat sa inlature aerul din plamani
- Asigura-te ca micutul tine corect spray-ul intre buze
- Cere-i sa-si tina respiratia 5-10 secunde.
5. Cum este pus diagnosticul de astm alergic?
La copiii foarte mici, diagnotiscul este stabilit cu ceva mai multa dificultate decat in cazul copiilor marisori. Acestia din urma sunt supusi unor teste specifice, in vederea depistarii alergenilor.
Crizele de astm au caracteristici specifice, in special la copiii care au implinit deja 5 ani. De aceea, pot fi recunoscute cu usurinta si se pot lua masurile necesare prevenirii crizei.
Articole recomandate:

Hernia se dezvolta intr-o zona mai slaba a muschilor si este adesea rezultatul obezitatii, constipat ...