No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Boli frecvente la copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Boli frecvente la copii

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Principala teama a mamicilor este predispozitia micutilor lor la boli. Multe exagereaza atunci cand vine vorba de protejarea lor. Daca ar putea sa ii inchida intr-un bol steril si sa ii fereasca de virusi, ar fi excelent. Ei bine, acest lucru nu se poate, asa ca mai bine facem ceva pentru a creste imunitatea celor mici, in loc sa le-o scadem exagerand cu tot felul de antiseptice si dezinfectante in mediul in care cei mici stau cel mai mult.

Raceala si gripa

Banala raceala este cea mai frecventa afectiune la cei mici. De cele mai multe ori, aceasta vine cu guturai sau febra. Cel mic stranuta, ii curge nasul si febra creste. Toate mamicile folosesc antitermicele-sirop uzuale, recomandate de medicii de familie ai celor mici. Sunt usor de administrat, iar copilului ii place gustul aromat si dulce. Un pont pe care putine mamici il stiu este ca, pentru a fi mai eficiente in lupta cu febra, este de preferat ca antitermicele orale sa fie alternate cu supozitoarele la fiecare sase ore. Daca ai administrat la ora 12.00, de exemplu, antitermic sirop, la ora 18.00 administraza-i celui mic un antitermic supozitor. Daca febra persista, atunci poti recurge la tratament fiole, dar numai la recoamndarea medicului. Nu ignorati nici eficacitatea sosetutelor inmuiate in otet cu apa si spirt pe care i le puneti in picioruse. Efectul este garantat, atentie insa la cantitatea de otet.

Pentru nasul infundat, folositi cu incredere serul fiziologic sau orice picaturi pe baza de apa de mare.

Raceala vine, de obicei, asociata cu tuse. Copilul se poate odihni din cauza ei si nu te lasa nici pe tine. Si de aceasta data, siropurile iti vin in ajutor. Pentru ca ficatul celui mic sa nu aiba foarte mult de suferit, folositi cu incredere siropurile pe baza de plante: muguri de brad, sau mai multe plante. Isi fac efectul, dar mai greu. Daca micutul poate tine in gura un drops pentru tuse, atunci apeleaza la cele speciale, care au si putin antibiotic ce nu ii poate face decat bine gatului inflamat si tusei.

 

Varsaturi si diaree la copii

Varsaturile si scaunele foarte moi sunt boli frecvente la copiii de pana la 7 ani. Ce mananca varsa, iar scaunul este aproape apa. Si in astfel de cazuri, febra este prezenta. Sa obligam micutul sa manance ar fi o absurditate. Il lasam pe el sa ceara, cand simte nevoia. Mamicile nu pot face altceva decat sa il ajute astfel: ceai de menta, frunze de zmeur sau gutui caldut, dar in cantitati mici pentru a putea "strecura" in el si 5 picaturele de antivomitiv, iar cel mic sa bea tot ce i se da.

Atunci cand varsa, cel mic de deshidrateaza. Pe cat posibil, trebuie ca in apa sau ceaiul pe care i-l dam sa punem si saruri speciale, din farmacii, pentru a impiedica dezhidratarea.

In ceea ce priveste mancarea, nu trebuie sa ii dam decat stixuri, grisine, covrigei uscati sau bicuiti simpli - mancare uscata pentru reglarea scaunelor. Daca au trecut deja 2 zile, iar starea celui mic nu se amelioreaza, atunci mergeti la medic. O perfuzie ii va face sigur foarte bine pentru ca tot ce e introdus in sistem, intravenos, isi face efectul.

 

Infectii contagioase

Varsatul de vant sau varicela este o boala a copilariei. Micutele vezicule cu lichid alb ii acopera tot corpul. Noi trecem chiar acum prin aceasta experienta neplacuta, dar avem noroc ca micutul este foarte intelegator pentru un copil de 5 ani: nu se scarpina si nu le rupe. Mare atentie, aici, niciun tratament nu este recomandat. Cel putin, asa am fost sfatuiti de medicul de familie. Veziculele care au acoperit tot corpul sunt tamponate cu mare grija, de 2 ori pe zi, cu o mixtura mentolata si atat. Alimentatia este una usoara: pui si vita, fierte sau in supe. Ciocolata, sucurile din comert sau alte dulciuri au fost total excluse din alimentatie, iar afara nu trebuie sa mai iasa din momentul in care ati observat o vezicula mai ciudata pe corp. Va avea febra si chiar varsaturi, dar sunt simptome normale pentru varsatul de vant.

Mare atentie: nu trimiteti copilul in colectivitati. Este contagios pana in clipa in care ii cade si ultima cojita de la vezicule de pe trup. Nici nu exagerati cu protectia. Este mai bine ca cel mic sa faca vericela la o varsta mai frageda, cand revenirea este mai rapida decat la maturitate, cand simptomele sunt mult mai violente.

 


Ioana Popa





Cuvinte cheie: Bolile copilariei , Varicela , Tusea la copii , Raceala la copii , Greturi si varsaturi , Diaree la copii


Articole recomandate:

Diareea la copii

Diareea este o afectiune sau un simptom manifestata prin eliminarea frecventa de scaune moale sau ap ...

Metode naturiste sa tratezi tusea sau raceala copilului

Copii au un sistem imunitar sensibil, de aceea ei racesc des in perioada toamna-iarna. Afla ce trebu ...

Bolile frecvente ale copiilor

De cele mai multe ori parintii se confrunta cu o serie de probleme legate de sanatatea copiilor si a ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?