No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Alopecia - caderea parului la copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Alopecia - caderea parului la copii

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Desi consideram caderea parului ca fiind o afectiune intalnita la adulti, in special la barbati, alopecia sau caderea parului este un lucru comun si in randul copiilor. Cu toate ca in circa 60% din cazuri alopecia la copii nu necesita tratament, parul are nevoie de circa 1 an pentru a se regenera complet.

Printre posibilele cauze ale caderii parului la copii se numara gripa, excesul de vitamina A, stresul emotional prelungit sau anumite medicamente puternice sunt printre cauzele aparitiei cheliei (telogen effluvium). In cazul copiilor in perioada de 6 luni - 1 an cresterea parului poata sa se intample intr-un ritm lent. La bebelusi caderea parului si regenerarea acestuia este un proces normal parul fiind inlocuit cu foliculi maturi.

Daca parul cade in cantitati mari mai mult de 100-150 de fire pe zi poate fi vorba de o afectiune mai grava precum: alopecia areata, tinea capitis, alopecia de tractiune, tricotilomania si telogen effluvium la copii.

 

Alopecia areata

Alopecia areata la copii este o afectiune ce semnaleaza caderea parului cauzata de slabirea sistemului imunitar. Primul simptom este caderea parului in mod masiv, in suvite. De asemenea intregul aspect al parului pare tern si slabit, rupandu-se usor la pieptanat. Acest tip de alopecie dispare in circa 6 luni -1 an cu o dieta bogata in vitamine si nu produce o pierdere definitiva a parului. De mentionat este ca parul ce se regenereaza nu va avea aceeasi structura si culoare precum inainte de aparitia alopeciei areata. In conditiile in care parul nu se regenereaza poate fi vorba de o afectiune secundara precum: genele, sistemul imunitar, perioada de pubertate, alergii. Acesta afectiune nu este cauzata de stres, alimente sau nervozitate.

Cum se indentifica alopecia areata?

Zonele afectate de alopecia areata pot fi ovale sau rotunde, aparent lipsite de inflamatie, dar care uneori pot provoca o senzatie de furnicaturi. Aceasta afectiune poata sa apara peste noapte sau timp de cateva zile. Tipic pentru alopecia areata este faptul ca aceasta nu se manifesta doar la nivelul scalpului. Pentru a indentifica acest tip de alopecie se trage parul din apropierea zonele afectate de alopecie. Daca radacina firului de par cedeaza mai repede ca in alte zone ale scalpului este vorba de alopecia areata.

 

Tinea capitis

Tinea capitis la copii este o afectiune fungica, manifestata de prezenta unei micoze la nivelul pielii capului, a sprancenelor si a genelor. Tipic pentru aceasta conditie este faptul ca parul cade formand zone rotunde cu aspect negru punctat. Aceasta afectiune este contagioasa, fiind transmisa de la un copil la altul. Contaminarea se face prin impartirea piaptanului, prosopului, pernei sau caciulii.

Copii predispusi la tinea capitis sunt cei prescolari, mai mult baietii decat fetele. Aceasta afectiune necesita tratament medical, in absenta unei astfel de tratament dezvoltandu-se o infectie la nivelul scalpului ce poarta numele de kerion.

 

tuns2

 

Alopecia de tractiune

Alopecia de tractiune este o afectiune intalnita adesea la fetitae. Acest tip de alopecie provoaca caderea parului prin incidenta cu un factor extern: piaptanul. Precum fetitele au parul lung, alopecia de tractiune reprezinta caderea parului in timpul pieptanarii unui par uscat si fragil. Un alt efect similar ar putea fi cauzat si de coditele stramte sau diversele impletituri ale parului, fortandu-se astfel radacina parului ce se subtieaza si intr-un final se rupe. Din pacate completa regenerare a parului in acest caz dureaza mult timp.


Tricotilomania

Tricotilomania este o afectiune frecventa in cazul copiilor ce poate fi confundata cu tinea capitis sau alopecia areata. In cazul afectiunii ce poarta numele de tricotilomania copilul isi smulge in mod inconstient parul din cap, gene sau sprancene.

Etapele de varsta la care incidenta de tricotilomanie este mai mare:

Caderea parului la bebelusi

Caderea parului la bebelusi este un gest reflex relaxant precum suptul degetului mare. Insa la aceasta etapa de varsta obiceiul va inceta de la sine

Caderea parului la copii intre 2-5 ani

In aceasta etapa de varsta copii invata prin imitatie acest gest. Astfel pentru a preveni aceste ticuri nu pedepsi copilul tragandu-l de par.

Caderea parului la copii intre 5-8 ani

Ca o reactie la furie sau anxietate copii intre 5-8 ani pot incepe sa isi smulga fire din gene sau sprancene in incercarea de a se relaxa.

Caderea parului la copii intre 12-18 ani

Adolescentii sufera adesea de tulburari obsesivo-compulsive obisnuind sa isi provoace durere prin smulgerea propriului par. In cazul acestui tip de comportament trebuie sa ceri ajutorul unui psiholog.

 

Telogen effluvium la copii

Parul are propriul sau ciclu de viata. In general timp de 3 luni parul este in crestere, iar apoi timp de 3 saptamani stagneaza. Acesta ultima etapa se numeste telogen effluvium si este perfect normala.

Daca esti ingrijorat de posibilele afectiune ce survin prin caderea parului si au ca fundament comportamentul copilului poti incerca sa ii tai parul mai scurt, sa ii oferi un stimul extern precum jucarii, in cazul copilului mic cand acest gest se petrece in mod inconstient este bine sa ii pui o caciulita cand doarme.





Cuvinte cheie: Cresterea parului la copii


Articole recomandate:

Caderea parului la copii

Este normal ca parul sa se regenereze si sa cada, insa atunci cand acest lucru devine o problema pen ...

Prima tunsoare

Prima tunsoare la salon poate fi un cosmar. De cele mai multe ori copiilor nu le place sa fie tunsi, ...

Caderea parului la bebelusi

Bebelusii se confrunta adesea cu problema caderii parului chiar de la primele zile de la nastere. Af ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?