No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Acneea poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Acneea

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Acneea este o afectiune foarte frecventa a pielii, care apare in general in perioada pubertatii. Descopera cum o poti trata sau ameliora si modalitati de prevenire.

Acneea incepe sa se dezvolte de obicei la pubertate, in perioada in care corpul omenesc trece prin schimbari numeroase de la stadiul de copil la cel de adult.

Aceasta apare in perioada pubertatii deoarece nivelurile ridicate de hormoni stimuleaza glandele din piele sa produca mai mult sebum decat de obicei.
acnee juvenila

Sebumul este o substanta uleioasa care ajuta la protejarea pielii impotriva bolilor si a infectiilor. Acneea se dezvolta atunci cand sebumul se aduna si este blocat de celulele moarte care blocheaza porii glandelor.

Cateodata bacteriile care sunt prezente pe piele in mod normal pot sa ramana blocate in pori, contribuind la formarea cosurilor.


Acneea este cea mai des intalnita problema a pielii, putandu-se regasi la 80%-90% din populatie. Baietii sufera mai mult din cauza acneei  decat fetele, deoarece ei produc mai mult testosteron, hormon care joaca un rol activ in formarea acneei.

Acneea nu poate fi transmisa de la om la om.

Simptome si semne


Atunci cand porii sunt blocati de sebum si celule moarte si se inchid, se formeaza niste protuberante albe sub piele. Acestea se mai numesc comedoni sau puncte albe.

Cand porii sunt blocati, dar raman deschisi, ei se numesc comedoni deschisi. Se mai numesc si puncte negre, deoarece suprafata expusa la aer se innegreste.


Cand peretele din jurul porului blocat erupe, apare inflamatia cu roseata. Daca porul erupe la suprafata pielii, se formeaza un cos; daca acest lucru se formeaza mai adanc in piele, atunci apar noduli sau chisturi.


Cel mai adesea, acneea apare pe fata, in regiunea gatului, pe partea superioara a pieptului sau pe spate.


Complicatii


Acneea nu cauzeaza de obicei complicatii. Totusi, strangerea cosilor poate cauza infectii sau cicatrici. Acneea poate cauza stres emotional grav, fiind nevoie de tratament psihologic.


Tratament


Exista o serie de medicamente pe care copilul tau la poate incerca daca acesta are acnee.

Cele mai bune substante pentru tratarea
acneei sunt rezorcina, acidul salicilic sau peroxidul de benzoil. Acestea se regasesc de obicei in lotiuni, geluri, creme sau sapunuri.


Efectele pozitive ale tratamentului se vad doar dupa 4-8 saptamani. Pregateste-te pentru ca acneea sa se inrautateasca inainte de a se vindeca.


Unele produse pot sa cauzeze efecte secundare, cum ar fi iritatii sau pielea uscata. Acestea vor disparea de la sine dupa o saptamana.

In cazul in care acneea nu a reactionat la tratamentele recomandate mai sus, este bine sa consulti un medic. Acesta va prescrie alte tratamente cum ar fi antibiotice, tetraciclina sau eritromicina.


Alte alternative includ retinoide sau adapalena, dar acestea au efecte secundare mai grave, si se folosesc doar in cazurile grave de acnee.


Prevenire


Unele medicamente, steroizi, cosmeticele, parfumuri cresc riscul de aparitie a acneei. Menstruatia, stresul sau bronzul pot sa inrautateasca acneea.


Evitati produsele cosmetice care cresc riscul de aparitie a acneei. Spalati-va pe fata zilnic cu sapun care nu contine parfumuri sau substante chimice daunatoare.


Trebuie folosite doar produsele cosmetice care nu contin substante uleioase.


Mancarurile bogate in grasimi nu cauzeaza acnee. De fapt, nu exista nicio dovada stiintifica a faptului ca unele alimente, cum ar fi ciocolata, cauzeaza acnee.

Totusi, este posibil sa observi ca unele alimente inrautatesc acneea. Daca este cazul, este bine sa le evitati.

 





Cuvinte cheie: Tratament pentru acnee , Tratament pentru acnee



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?