No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca De ce plang bebelusii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

De ce plang bebelusii

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Mai ales in primul an de viata, bebelusii se manifesta prin intermediul plansului. Astfel, ei incearca sa comunice ce nu le place sau ce ii deranjeaza.

Bebelusii plang chiar si atunci cand au depasit stadiul de nou-nascuti. Plansetul poate fi cauzat de:

1. Anxietate- unii bebelusi se ingrijoreaza cand nu esti in campul lor vizual, in special dupa primele 7-8 luni


2. Vor companie
- acum incepe stadiul in care copii plang doar pentru ca sa vii la ei si sa ii alinti. Copilul tau nu face asta pentru a te manipula, el doar are nevoie de atentia si grija ta.

3. Crestea dintilor- nu toata lumea este de acord ca bebelusii plang deoarece le cresc dintisorii, dar multi parinti spun ca acesta este unul din motive principale ale plansetului cand acest stadiul de dezvoltare are loc.

4. Temperamentul- fiecare copil este diferit, unii vor fi mai mofturosi decat altii si au tendinta de a plange, uneori chiar din primele zile fara sa aiba un motiv anume.

5. Bebelusi irascibili- unii bebelusi sunt foarte sensibili la atingere sau la schimbari.


6. Nastere dificila
- daca, spre exemplu, unii copii s-au nascut prematur sau cei care au necesitat sa fie monitorizati la spital cateva zile


7. Schimbare de mediu
- nou-nascutii pot sa fie sensibli la schimbari in mediul sau in activitatile de rutina


8. Stadiul de dezvoltare -
bebelusii plang mai des inainte de schimbari in crestere sau inainte de a asimila noi cunostinte.


9. Tensiunea
- unii copii simt cand parintii lor sunt stresati, iar acest lucru poate sa le afecteze comportamentul. Dar trebuie sa delimitezi clar daca plansetul copilului tau creaza tensiunea sau tensiune in familie il face pe copil sa planga.


10. Ii este frica - copilul tau nu se simte in siguranta, fara a avea neaparat un motiv, spre exemplu sunetul aspiratorului sau atunci cand vede anumite animale pot contribui la agitatia sa.


11. Cand pierde un obiect de care s-a atasat- cand copilul tau se ataseaza de un obiect, precum o jucarie preferata.


12. Lovituri si zgarieturi
- in mod evident, acestea sunt mai posibile odata ce copilul studieaza in mod curios lucrurile din jurul sau.


Un planset care reprezinta reactia la actiunile sale are loc mai tarziu. Spre exemplu cand stie ca te-a suparat sau cand este plictisit de o anume activitate, aceasta fiind modul lui de a comunica cu tine.


La varsta de 1 an, o medie de 1 din 3 copii se trezesc din somn noaptea.Plansetul nocturn poate fi cel mai greu de suportat dupa o zi obositoare.

Daca bebelusul tau are mai mult de 6-7 luni cere un consult pediatric pentru a indentifica ce il supara.

plaset bebelus

Cercul vicios al plansetului


Copilul tau plange pentru ca stie ca esti tensionata sau obosita sau esti tensionata si obosita pentru ca micutul tau plange?

Copilasii nu iti citesc gandurile, desi daca cineva ii tine in brate intr-o maniera gresita nu se simt confortabil si plang drept consecinta.


Incearca sa iti destinzi muschii si sa iti relaxezi umerii. Incearca sa ii zambesti copilului tau, chiar daca nu simti nevoie de a zambi. Bebelusul va simti starea de liniste transmisa.


Nu te panica


Copilul tau nu va plange mereu. In general, pe masura ce creste devine interesant ce se intampla in jurul lui si in consecinta plange mai rar.


Uneori s-ar putea sa simti ca iti pierzi rabdarea. In astfel de momente, aseaza copilul in patut si incearca sa te calmezi. Va trece si aceasta perioada care este necesara.







Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?