No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Comportamentul bebelusilor poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Comportamentul bebelusilor

In Bebelusi , adaugat in
(4/ 1)
Printeaza Articol

Bebelusul invata din ceea ce vede la ceilalti si prinde orice informatie.De aceea trebuie sa ii oferi un exemplu de comportament pozitiv indiferent de situatie.

Cum cresc bebelusii in primul an? Sa aruncam o privire atenta asupra dezvoltarii copiilor in timpul primului an de viata.

Sa-ti urmaresti copilul crescand este un moment miraculos in viata oricarui parinte si sa fii pregatit sa raspunzi intrebarilor strainilor, prietenilor, rudelor si mediculului pediatru care solicita actualizari cu privire la progresele copilului. Dar este important de constientizat ca fiecare copil este diferit si va progresa in ritmul propriu, cu incurajarea si sprijinul tau.

Copii diferiti pot face lucruri subtile si diferite la varste diferite si pot ajunge la mai multe dintre aceste etape de dezvoltare la momente diferite. Din acest motiv, parintii sunt incurajati tot timpul sa fie atenti la dezvoltarea in timp, mai degraba decat sa se intrebe de ce copilul lor nu poate face tot ceea ce un copil ar trebui sa faca la un moment dat.

Cum cresc bebelusii

Mai jos este o trecere in revista a etapelor de dezvoltare la care pediatrii trebuie sa fie atenti la consultatia copilului:

Nou-nascutul: La varsta de o saptamana, copilul ar trebui sa raspunda la sunete prin surprindere, clipire, plans sau calm. El ar trebui sa-si fixeza privirea pe o fata umana si sa inceapa sa urmareasca miscarea cu ochii. Ar trebui sa isi miste picioarele si bratele dar ar trebui sa le mentina inca intr-o postura flexata.

Cum poti ajuta: Bebelusiilor le plac vocile line si le place sa asculte un cantec ca mod de exprimare. Parintii ar trebui sa inceapa sa invete temperamentul copilului lor si sa descopere cum il pot linisti prin giugiuleala, joc, vorbind si cantand.

Prima luna: Bebelusul tau va incepe, probabil, sa ridice capul si sa doarma de la trei la cinci ore odata si apoi sa stea treaz un timp de aproximativ o ora. Aminteste-ti ca este normal ca plange foarte mult la 6-8 saptamani, deci nu te ingrijora in cazul in care copilul pare mai agitat la aceasta varsta.

Cum poti ajuta: Linisteste-ti copilul stand de vorba cu el si tinandu-l in brate atunci cand este suparat.

2 - 3 luni:
Un reper important este inceputul zambetului social "Este un reper cognitiv de dezvoltare. Acesta arata ca un copil poate intelege lumea si ca invata de la ea, realizand de asemenea, ca poate influenta lumea prin actiunile sale.

Bebelusul tau va incepe sa gangureasca si va raspunde la stimuli verbali si vizuali. Cand este pozitionat intins pe spate ar trebui sa poata sa-si ridice capul, gatul si partea superioara a corpului si ar trebui de asemenea sa dezvolte controlul pozitiei capului atunci cand este tinut intr-o pozitie verticala.

Cum poti ajuta: Discuta cu bebelusul, zambeste-i si rade cu el, canta-i.        `    

4-5 luni:
Bebelusul tau poate incepe sa se rostogoleasca de pe burtica pe spate, pentru a ajunge la mai multe obiecte si poate incepe sa gangureasca mai mult decat oricand. In special fratii mai mari, obtin de multe ori, cele mai multe reactii de la copii incepand cu aceasta varsta.

Cum poti ajuta: Ajuta bebelusul sa stea in pozitie verticala oferindu-i un suport, asezandu-l de exemplu in pozitia sezanda. Incepe sa stabilesti o rutina inainte de culcare si alege jucarii adecvate varstei bebelusului.

6 luni: La aceasta varsta multi copii pot sta in pozitie verticala fara sprijin. Ei incep sa lucreze la dezvoltarea abilitatilor motorii apucand diferite obiecte, transferand lucruri din mana in mana si folosind o miscare de explorare cu mainile. El poate fi de asemenea pregatit sa incerce bautul dintr-o ceasca normala.

Cum poti ajuta: Pune copilul la culcare in timp ce el este treaz. Citeste-i carti si povesti.

7-9 luni: Bebelusul tau va incepe vocalizarea fara discriminare si poate fi in stare sa spuna lucruri de genul "ma-ma", "da-da" sau "ba-ba". "Poate incepe de asemenea sa se tarasca, sa se sprijine de mobilier, sa strabata kilometri intregi si sa incerce sa ajunga la o jucarie, care nu ii este la indemana.

Abilitatile motorii continua sa se dezvolte in aceasta perioada si poate lua lucrurile intre degetul mare si cel aratator. Atentie la eruptia primului dinte in perioada cuprinsa intre 8 si 9 luni.

Cum poti ajuta: Joaca jocuri precum "cucu-bau" si "cat de mare" cu copilul tau pentru a-l invata conceptul de permanenta a obiectelor. Fii constient de faptul ca, in aceasta perioada copilul poate experimenta frica de separare asa ca asigura-te ca are in jurul lui obiecte confortabile pentru a-l ajuta sa treaca mai usor peste temerile sale.

10-12 luni:
Pana la prima zi de nastere, copilul poate sa se deplaseze fara ajutor, cu toate ca multi copii nu merg pana la aproximativ 15 luni.

Ar trebui sa arate cu degetul anumite obiecte si sa spuna unul pana la trei cuvinte, altele decat "ma-ma" sau "da-da". El va incepe sa bea din ceasca, sa caute obiecte cazute sau ascunse, sa gesticuleze salutul si sa se hraneasca el insusi cu degetele sale.

Cum poti ajuta: Lauda-i comportamentul bun, citeste-i mult, stabileste limite si distrage-i atentia atunci cand vrea sa ajunga la anumite lucruri. Impune reguli si stabileste o rutina.

Trebuie sa discuti la controalele de rutina, despre dezvoltarea bebelusului tau cu pediatrul si te poti folosi de aceste etape drept ghid pentru aceste discutii, tinand seama de faptul ca nu exista doi copii (fie ei, in multe cazuri chiar frati si surori,) exact la fel si fiecare va invata diferite abilitati in propriul lor ritm ajutati de orientari corespunzatoare si un mediu sigur in care sa invete si sa exploreze.








Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?