No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Avantajele alaptarii copilului poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Avantajele alaptarii copilului

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Atat pentru mama, cat si pentru bebelus, alaptarea are numeroase avantaje. Descopera avantajele alaptarii si importanta acesteia.

Alaptarea e o experienta minunata atat pentru mama, cat si pentru copil. Ofera hrana ideala copilului si o creeaza o legatura frumoasa intre mama si copil.

Afla mai multe despre avantajele alaptarii.

bebelus care alapteaza


Lupta impotriva infectiilor


Anticorpii care se transmit de la mama la bebelus prin lapte ajuta la scaderea incidentei unor boli, cum ar fi: infectii ale urechii, diaree, infectii respiratorii, meningita.

Alti factori ajuta la protejarea copilului de infectii, contribuind la sistemul imunitar al copilului prin cresterea barierei contra infectiilor si oprirea unor bacterii sau virusuri.

Alaptarea este benefica pentru copii nascuti prematur si poate sa protejeze bebelusii impotriva alergiilor, astmului, diabetului, obezitatii sau sindromul mortii subite a sugarului.


Nutritia si usurinta digestiei


Adesea numita “hrana perfecta” pentru sistemul digestiv al sugarului, componentele laptelui de mama -lactoza, proteine si grasimi- sunt digerate usor de sistemul copilului.

Laptele de mama are tendinta de a fi mai usor digerat astfel incat copiii alaptati au o incidenta scazuta la diaree sau constipatie. Laptele contine multe vitamine si minerale.

Mama sanatoasa nu are nevoie de suplimente alimentare si vitamine aditionale, in afara de vitamina D. Laptele mamei contine vitamina D, dar aceasta este produsa de corp atunci cand pielea este expusa la soare. Totusi, expunerea la soare creste riscul de degradare a pielii, astfel ca parintii sunt sfatuiti sa limiteze expunerea copilului.

Asadar,  Asociatia Pediatrilor recomanda ca bebelusii sa primeasca suplimente de vitamina D incepand cu primele 2 luni de viata si continuand pana cand sugarul primeste formula de lapte cu vitamina D (dupa un an).

Formulele de lapte din comert reusesc sa ofere ingredientele din laptele de mama, dar n-au potrivit combinatia exacta si compozitia acestora. De ce? Deoarece unele dintre substantele complexe din laptele matern sunt foarte dificil de produs si altele n-au fost identificate inca.


E gratis


Laptele de mama nu costa nimic si datorita anticorpilor transmisi  sugarilor, acestia se imbolnavesc mai rar fata de cei hraniti prin formula de lapte. Asta inseamna ca vei face mai putine drumuri la doctori, ceea ce se traduce in mai putini bani dati pe consultatie si pentru medicamente.


Gusturi diferite


O mama care alapteaza are nevoie de cel putin 500 de calorii in plus pe zi, ceea ce inseamna ca trebuie sa manance o varietate de alimente. Astfel, laptele de mama isi schimba gustul in functie de ce alimente a consumat mama, iar copilul va cunoaste mai multe gusturi.


E convenabil


Laptele de mama este intotdeauna disponibil si proaspat, fara a include o fuga rapida pana la magazin pentru a cumpara formula de lapte. In plus, nu este nevoie sa incalzesti laptele in mijlocul noptii.


Previne obezitatea


Unele studii arata ca alaptarea poate preveni obezitatea.


Copii mai destepti


Unele studii sugereaza ca acei copii hraniti exclusiv cu lapte de mama au IQ-uri mai ridicate decat copii hraniti cu formula de lapte.

Contact direct cu bebelusul


Mamele apreciaza contactul cu copilul si legatura emotionala care se formeaza intre ei. In plus, contactul pielii mamei cu cea a copilului intareste aceasta legatura emotionala.


Util si pentru mama


Capacitatea de a hrani un copil contribuie la cresterea increderii in sine a mamelor. Alaptarea arde calorii si ajuta la micsorarea uterului, astfel ca mamele care alapteaza se pot intoarce rapid la silueta si greutatea dinainte de sarcina.

In plus, studiile arata ca alaptarea scade riscul de cancer la san, hipertensiune, diabet sau boli cardiovasculare, chiar cancer ovarian sau uterin.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?