No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Tot ce trebuie sa stii despre masajul bebelusului poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Tot ce trebuie sa stii despre masajul bebelusului

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Masajul este un excelent mod de relaxare pentru adulti. Specialistii recomanda ca si bebelusii sa beneficieze periodic de un masaj care sa le influenteze pozitiv starea de spirit si dezvoltarea fizica.

Credeai ca numai adultii pot beneficia de un masaj relaxant? Ei bine, bebelusul tau ar aprecia cu siguranta o astfel de initiativa. Iti oferim in continuare cateva sfaturi pentru ca "Operatiunea Masajul" sa iti iasa perfect. Iata de ce ar trebui sa tii cont:

 

Atmosfera

Camera trebuie sa fie bine incalzita – incearca sa fixezi temperatura la aproximativ 25 de grade. De asemenea, incearca sa pastrezi linistea, opreste televizorul sau orice ar putea sa reprezinte o sursa de zgomot. Poti folosi o muzica relaxanta. Dezbraca bebelusul si pune-l pe un prosop moale.

 

Momentul ideal

Ora nu are atat de multa importanta, dar iti recomandam ca masajul bebelusului sa aiba loc dupa baita. Avand in vedere ca bebelusul se va relaxa, cel mai indicat ar fi sa il masezi seara, inainte de ora de culcare.

 

Atingerea

Nu folosi atingeri prea dure, gandeste-te la cat de firav este copilasul tau. Ca sa iti faci o idee asupra presiunii, poti sa inchizi ochii si sa iti masezi pleoapele. Nu folosi mai multa forta atunci cand vine vorba de bebe.

 

Miscarile

Cand masezi zone mici, foloseste varful degetelor. Pentru zonele intinse poti utiliza toata palma.

 

Uleiurile

Cel mai bine ar fi sa utilizezi ulei din seminte de struguri. Nu iti recomandam uleiuri pe baza de nuci, acestea putand provoca diverse reactii alergice. Uleiul simplu pentru bebelusi nu este alegerea ideala, dar poti cauta un produs destinat special masajului celor mici. Ai posibilitatea sa folosesti uleiuri aromate, dar ai grija sa le diluezi conform instructiunilor. Un exemplu in acest sens ar fi uleiul de lavanda, care iti va linisti copilul.

 

Pasii pentru un masaj perfect

 

masaj-fata-bebelus_100
1. Incepe cu fata bebelusului, folosind varfurile degetelor. Maseaza obrajii, fruntea si barbia. Foloseste miscari circulare in jurul ochilor, urechilor, nasului si gurii.

 

 

masaj-maini-bebelus_100
2. Maseaza apoi bratele bebelusului. Incepe cu umerii si coboara spre incheieturi. Foloseste varful degetelor pentru masajul palmelor.

 

 

masaj-picioare-bebelus_100
3. Picioarele bebelusului trebuie masate cu toata palma, de jos in sus. Ridica-i bebelusului picioarele spre burtica, aceasta miscare ii va folosi impotriva colicilor. Pentru talpi utilizeaza miscari circulare.

 

masaj-burta-bebelus_100
4. Burtica bebelusului trebuie si ea masata circular, dinspre buric spre exterior, in sensul acelor de ceasornic. Creste gradual marimea cercurilor.

 

 

masaj-spate-bebelus_100
5. Foloseste palmele pentru a masa incet spatele bebelusului, urcand spre umeri. Evita masajul in zona coloanei vertebrale.

 

relaxarea-bebelusului_100
6. Dupa ce ai terminat, imbraca-ti bebelusul si aranjeaza-i cat mai confortabil locul de odihna. Daca micutul nu pare sa aprecieze masajul, nu continua, ci lasa sesiunea de relaxare pentru alta ocazie.






Articole recomandate:

Cum sa iti adormi copilul cu succes

Cu siguranta ai avut momente in care ti se parea ca este imposibil sa iti adormi copilul fara efort. ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?