No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Taierea unghiilor la bebelusi poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Taierea unghiilor la bebelusi

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Sunt micute, subtiri si flexibile, dar chiar si asa, unghiile bebelusului trebuie taiate, pentru ca micutii se pot zgaria involuntar daca sunt prea lungi. Desi taierea unghiilo este dificila, mai ales la inceput, pastrarea unghiilor mici este importanta pentru siguranta copilului tau.

Din cauza lipsei controlului muscular, copiii se pot zgaria usor sau chiar se pot taia deoarece au o piele foarte delicata, in timp ce isi misca picioarele si mainile. Este foarte important sa pastrezi unghiile copilului mici odata ce incepe sa interactioneze si sa se joace cu alti copii care ar putea fi zgariati sau raniti.

Unor parinti le este mai usor sa indeplineasca sarcina de taiere a unghiilor cu un partener: o persoana sa tina copilul ca acesta sa nu se miste si alta sa taie unghiile. Primul lucru este gasirea unei pozitii care iti permite un acces usor la mainile copilului, acesta insemnand tinerea copilului in poala, punerea lui intr-un scaun sau in timpul cand copilul doarme.

Tine palma copilului si degetul fix cu o mana si cu cealalta poti taia. Unghiile bebelusului trebuie taiate cu foarfeca de unghii sau unghiera pentru copiii, de asemenea trebuie avut grija ca acestea dupa taiere sa fie cat mai scurte si rotunjite pe margine. Multe seturi de ingrijire a copilului contin si pila de unghii, dar aceasta se foloseste doar in cazurile cand copilul are unghiile zimtate, cazuri mai rare, totusi daca eziti sa utilizezi unghiera sau foarfeca pentru unghii si copilul tau sta destul incat sa colaboreze poti folosi pila de unghii.

Daca din greseala ii curge sange (un eveniment comun, deoarece copii se misca), nu iti face griji, foloseste un tampon din tifon steril, apasand cu presiune pe locul sangerarii. Dupa oprirea sangerarii nu pune plasture peste mica taietura deoarece bebelasii isi pun in mod inevitabil degetele in gura si exista riscul de a-l inghiti si a se sufoca cu el.

Pentru ca unghiile bebelusilor cresc mai repede decat in adoloscenta, va trebui sa le tai o data pe saptamana. La nou nascuti taierea unghiilor este necesara si mai des in primele saptamani de viata.

 

Sfaturi utile

Foloseste o forfecuta mica pentru bebelusi sau o unghiera, ce preferi tu mai mult. Tine in mana degetelul copilului, apasa varful unghiei si incearca sa tai drept.

Taie unghia cu grija si fii atenta sa nu tai prea adanc. Deoarece unghiile unui nou nascut cresc foarte repede, probabil vei fi nevoita sa le tai la fiecare doua, trei zile in primele trei saptamani de viata ale bebelusului.
Odata cu trecerea timpului unghile se vor intari si vor creste mai incet. Unghiile
de la picioarele bebelusului pot fi taiate in acelasi fel, desi nu atat de frecvent. In general, acestea nu cresc asa de repede, si nici nu zgarie.

Nu incerca sa pilesti sau sa musti unghiile copilului. Risti sa pilesti prea mult sau in cazul in care vrei sa le musti, poti sa-i transmiti copilului germenii din gura ta, care vor intra in contact cu pielea lui.





Cuvinte cheie: Ingrijirea copilului


Articole recomandate:

Gaurirea urechilor, manichiura si pedichiura la bebelusi

Te-ai intrebat cum sa tai unghiile bebelusului? Manichiura, pedichiura,chiar si gaurirea urechilor p ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?