No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Somn de calitate pentru puiul tau (P) poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Somn de calitate pentru puiul tau (P)

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Sănătatea și dezvoltarea celui mic depind de calitatea și cantitatea de somn de care el beneficiază.

Cum se manifestă un copilaș obosit?

"În primul rând, un micuț obosit va colabora foarte puțin sau deloc cu adultul, va fi nervos, va plânge ușor, din orice, fiind extrem de iritabil", afirmă psiholog Cristiana Haica, expert Pampers. "Spre exemplu, dacă cere apă și i se dă, nu o mai vrea, pentru ca apoi să plângă pentru că îi este sete. Când este obosit, pare că nu mai vrea nimic și totuși caută neliniștit acel ceva ce îi lipsește, uneori chiar furios. Dacă oboselii i se adaugă un disconfort fizic (scutec incomod sau care nu reține umezeala), comportamentele nepotrivite de mai sus se accentuează foarte mult. Un copil obosit va fi mai puțin dispus la cooperare, cunoaștere și, implicit, va fi lipsit de beneficiile activităților care să îl ajute la dezvoltarea cognitivă. Nu trebuie să uităm că în primii trei ani de viață intră în activitate un numar tot mai mare de neuroni care vor fi zestrea pe care se va baza nivelul de inteligență al viitorului adult", mai afirmă psihologul Cristiana Haica.

 

bebelusul-doarme-pampers

 

Un copil odihnit însă va fi vesel, cooperant, atent, jucăuș și dispus să cunoască și să descopere lumea.

Astfel, pentru ca cel mic să beneficieze de tot confortul în timpul somnului, noile scutece Pampers Active Baby și Pampers New Baby conțin un strat extra absorbant pentru somn, care absoarbe umezeala mult mai rapid, pentru ca cei mici să poată avea parte de un somn liniștit de până la 12 ore.

Pe lângă stratul extra absorbant destinat perioadei de somn, Pampers Active Baby vine și cu:

● benzi laterale elastice care se întind sau contractă în funcție de mișcările bebelușului, pentru o fixare fermă și, totodată, flexibilă;

● material moale ca bumbacul care permite pielii să respire;

● potrivire anatomică, asigurând o protecție imbatabilă împotriva frecării;

● loțiune protectoare din aloe vera.

Ce activități nu sunt recomandate a fi făcute seara, pentru a nu agita copilașul înainte de culcare?

Când ne dorim ca bebe să aibă un somn liniştit, nu trebuie să uităm de: aerisirea camerei, temperatura confortabilă (nu excesivă), umiditatea aerului, lipsa luminii, lipsa zgomotului. "Foarte important este ca cel mic să fi fost hrănit cu minim 1-2 ore înainte de nani (pentru a nu se culca cu burtica plină), iar hăinuţele să fie comode si scutecul proaspăt schimbat. De asemenea, joaca nu este recomandată în preajma momentului culcă,rii pentru că cel mic va fi stimulat să stea treaz să se joace", sfătuiește psihologul Cristiana Haica, expert Pampers.

 

psiholog-cristiana-haica-expert-pampers
Psiholog Cristiana Haica
expert Pampers

 

După băiţă şi până când adoarme trebuie alese activităţi liniştitoare: spus o poveste, cântat un cântecel de nani etc. Cu toate acestea bifate, este posibil ca micuţul să aibă totuși probleme cu somnul. Pentru că aşa cum ştiţi, mai sunt şi mulţi alţi factori implicaţi:

- dispoziţia voastră ca părinți

- atmosfera din casă (tensionată sau nu)

- cât de activ a fost copilul pe timpul zilei: vizitele de peste zi, daca a fost sau nu stimulat suficient pe perioada zilei (activități în casă și în aer liber)

- cât de mult a dormit peste zi. Nu trebuie să facem exces de somn diurn, pentru a nu avea probleme cu somnul de noapte

- uneori şi vremea de afară poate avea o contibuție la tulburările de somn – frigul sau căldura excesivă, furtună sau ploaie torenţială.

Nu uita că Pampers Active Baby reprezintă cea mai bună soluție de protecție a pielii bebelușului pe perioada nopții, păstrând pielea sănătoasă și uscată timp de 12 ore și asigurând tot confortul unui somn de calitate.

Alege de asemenea șervețelele umede Pampers Baby Fresh, pentru o senzație de prospețime ca după băiță, oriunde, oricând!

 

active-baby
pampers-baby-fresh

 

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pewww.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea "Întreabă experții". Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.





Cuvinte cheie: Campania Pampers



btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?