No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Sistemul imunitar al bebelusului poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Sistemul imunitar al bebelusului

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Sistemul imunitar este o colectie ale mecanismelor din interiorul unui organism care protejeaza impotriva imbolnavirii si distruge celulele patogene si tumoroase. El identifica o mare varietate de agenti, de la virusi la viermi parazitari, si trebuie neaparat sa le distinga de celulele si tesuturile sanatoase ale propriului organism in scopul de a functiona in mod corespunzator.

Identificarea este complicata cu cat patogenii se adapteaza si dezvolta noi cai prin care sa infecteze cu succes organismul gazda. Suna destul de important, nu-i asa? Aceasta este definitia sistemului imunitar - un sistem care trebuie sa fie in buna functionare pentru ca noi sa traim o viata sanatoasa.

Metode de a oferi un ajutor sistemului imunitar al bebelusului sau copilului tau:

 

Nutritia

Desi raman inca un subiect controversat, imunizarile sunt inca considerate de multi a fi cruciale pentru sanatate. Nutrientii joaca un rol complex in dezvoltarea si functionarea sistemului imunitar. Un sistem imunitar in functiune impune inmultirea celulara rapida si sintetizarea proteinelor protectoare (anticorpi) care necesita o aprovizionare cu nutrienti gata realizata. Poti ajuta sistemul imunitar al bebelusului sau copilului tau sa manance alimente solide prin oferirea a o multime de fructe si legume: cartofi dulci, portocale, afine, sos de mere, broccoli si morcovi. Aceste alimente sunt pline de vitamine si minerale si antioxidanti. Multe vitamine inclusiv vitamina C si E sunt antioxidanti si lucreaza pentru a proteja celulele sistemului imunitar. Zincul este un alt actor intr-un sistem imunitar sanatos. Asigurarea unui consum adecvat de alimente bogate in zinc va ajuta mentinerea sistemului imunitar in buna functiune. Alimentele cu mult zinc includ alimente bogate in proteine cum ar fi puiul, carnea, fasolea sau ouale dar pot fi de asemenea gasite in cereale fortificate, iaurt, lapte. Un membru mai nou al clubului il constituie probioticele. Alimentele care contin probiotice (bacteria benefica) cum ar fi iaurtul pot intari sistemul imunitar. Probioticele sunt un bacterial benefic natural descoperit in intestinul individului sanatos. Adaugarea acestei bacterii benefice la dieta bebelusilor poate intari sistemul imunitar si tine la distanta o varietate de infectii ca de exemplu rotavirusul si infectia tractului urinar. Cand se vorbeste despre cu ce sa nu hranim copiii, parintii sunt sfatuiti sa evite prea mult zahar. Consumul excesiv de zahar (din suc sau bomboane, de exemplu) ar trebui evitat deoarece franeaza activitatea imunitatii.

 

Alaptarea

Se recomanda alaptarea fara intrerupere in primul an de viata, si pe buna dreptate. Alaptarea este cea mai buna metoda de a ajuta sistemul imunitar al bebelusului. Laptele matern contine multe substante care ajuta sistemul imunitar al bebelusului sa se dezvolte si sa protejeze bebelusul impotriva infectiilor grave. Mamele ar trebui sa incerce sa alapteze cat de mult posibil. Formula ofera optiuni bune pentru mamele care nu pot alapta dar nu furnizeaza aceeasi factori de protectie aflati in laptele matern. Copii alaptati la san se imbolnavesc mult mai putin. Alaptarea este de departe cea mai buna imunitate de oferit bebelusului si copilului tau. Alaptarea bebelusului ii mentine mai sanatosi chiar si dupa ce ce ia sfarsit.

 

Vaccinurile

Vaccinarile invata sistemul imunitar al unui sugar sa recunoasca germenii tipici, puternic contagiosi, periculosi care cauzeaza boli (de exemplu, poliomielita, tusea convulsiva si rujeola). Aceasta recunoastere reduce in mod dramatic probabilitatea copiilor de a dezvolta aceste definite infectii grave. Vaccinurile nu produc o infectare, dar contin intr-o oarecare masura agenti patogeni omorati sau parti care pot fi recunoscute ale agentilor patogeni morti care pot induce recunoasterea imunitara fara a cauza boli grave. Protejarea sugarilor prin vaccinare a fost un factor important in reducerea mortii si a gravelor dizabilitati cauzate de aceste infectii. Administrarea vaccinurilor imunizante stimuleaza sistemul imunitar. Imunizarea activa implica administrarea unei parti moarte sau partial atenuate a unui microorganism (bacterial sau virusal) care este incapabil sa cauzeze imbolnavire dar este capabil sa stimuleze raspunsul sistemului imunitar al corpului. Oamenii uita ca cu mai putin de 100 de ani in urma, copilaria era incarcata cu toate tipurile de pericole. Majoritatea parintilor pierdeau macar un copil. De ce mureau acesti copii? Cei mai multi din cauza bolilor copilariei ca de exemplu tusea convulsiva, rujeola, oreionul, rubeola. Copiii si parintii generatiilor noastre sunt binecuvantati ca noi am uitat ororile acestor boli.






Articole recomandate:

Intarirea sistemului imunitar al copilului

Racelile sunt boli frecvente in cazul majoritatii copiilor, in special in anotimpul rece. Exista, in ...

Top 10 metode naturale pentru intarirea sistemului imunitar

In perioada toamna-iarna, schimbarile bruste de temperatura ne predispun la tot felul de afectiun ...

Cum sa intaresti sistemul imunitar al bebelusului

Stim ca pe pentru orice mamica cel mai important lucru este sa ii ofere copilasului toata atentia, a ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?