
Bebelusul tau plange mereu, fie ca il iei in brate din patut, fie ca incerci sa il calmezi? Ei bine, s-ar putea ca ingerasul tau sa planga deoarece are colici. Adevarul este ca din punct de vedere medical, colicile nu reprezinta un motiv de ingrijorare, dar asta nu inseamna ca nu sunt dureroase pentru micut si pentru urechile tale.
Pentru aceste dureri abdominale nu exista un tratament sigur si recomandat de toti medicii, doar remedii descoperite de-a lungul timpului de catre parintii care s-au confruntat cu un bebe ce sufera de colici. In acest articol vei gasi cateva remedii simple, la indemana oricui, care il vor ajuta pe puiul tau sa se simta mai bine. Incearca-le si alege remediul potrivit pentru copilul tau.
Sapte remedii simple impotrica colicilor
Cum iti poti da seama daca bebe plange din cauza colicilor? Pentru ca toti parintii sa poata raspunda la aceasta intrebare s-a inventat "regula de 3": daca puiul plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, pentru mai mult de trei saptamani, atunci ai identificat problema.
Iata cativa pasi simpli, pe care ii poti urma pentru a calma durerile de burtica ale bebelusului:
1. Stabileste un orar fix al meselor: atunci cand micutul tau plange de foame, este foarte posibil sa inghita aer impreuna cu hrana in momentul in care il vei hrani. De foame, bebe devine agitat. Mesele trebuie sa fie programate mereu la aceasi ora, inainte sa i se faca foame. Incearca sa creezi o atmosfera cat mai calma si mai relaxanta in timpul mesei.
2. Calmeaza-l cu zgomote de fundal: muzica in surdina (clasica, de copii, cantece de leagan), zgomotul facut de apa care curge, cantecul pasarilor, zgomotul dintr-o curte cu animale (daca esti la tara), toate aceste sunete ii vor distrage atentia si il vor calma pe micutul tau. Este dovedit stiintific faptul ca zgomotele albe au un efect linistitor asupra copilasilor.
3. O sticla cu apa calda: ar putea sa ajute la calmarea durerilor de burtica. Unii bebelusi se linistesc odata ce mami infasoara o sticla cu apa calda intr-un prosop si le-o pune pe.langa burtica. Ai grija ca apa sa nu fie totusi prea calda!
![]() |
4. Dieta ta este si dieta lui: daca tu vei manca mancaruri grele la stomac, picante, branzeturi, usturoi etc, anumite substante vor trece in laptele matern si bebe va avea probleme de digestie. Daca nu stii sigur ce anume ar trebui sa mananci, cere sfatul unui medic.
5. Masajul face minuni: un masaj la spate sau unul foarte usor la burtica il vor detensiona pe micut si il vor ajuta sa elimine gazele
6. Plimbarile in parc fac minuni: daca nu mai stii la ce metoda sa apelezi, incearca sa il scoti pe copilas la o plimbare. Peisajele si zgomotele noi ii vor distrage atentia si il vor calma.
7. Laptele praf potrivit: daca nu poti sa iti alaptezi bebelusul, alege un lapte praf de calitate. Nu te uita doar la pret, ci si la recomandari si la ingrediente. Medicul pediatru te va ajuta sa alegi cel mai bun laptic pentru micut.
In concluzie, nu sunt cunoscute exact cauzele si remediile colicilor, dar exista cateva trucuri la care ai putea apela pentru a-ti ajuta ingerasul. Speram ca unul dintre sfaturile de mai sus iti vor fi de folos si ca bebe a scapat de durerile de burtica.
Anca Palade - www.bebebliss.ro
Articole recomandate:

Colicile pot provoca multa suferinta bebelusului tau. Desi copiii sunt diferiti si pentru fiecare fu ...

Colicile se manifesta prin perioade prelungite de plans intens al copiilor, ce se repeta zilnic. Co ...

Atingerea este principalul mijloc de comunicare cu bebelusul, de a intra in contact cu el, de a-l fa ...
wow never knew about this before, thanks for sharing! spokane lash extensions
love the idea! soo glad i found this site! marriage counseling eugene or