No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Ore necesare de somn pentru bebelusi poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Ore necesare de somn pentru bebelusi

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Este ceva obisnuit ca privarea de somn sa-i afecteze uneori pe cei care tocmai au devenit parinti… Dar este absolut necesar ca bebelusul sa aiba un somn odihnitor. Si copilul, dar si parintii au nevoie de un somn de calitate. Viata noastra e mai frumoasa daca beneficiem de somn suficient. Copiii (dar si parintii lor) nu fac exceptie. Daca un copil este obosit, el devine morocanos, dezinteresat de propria hranire si dificil de manevrat. Mai mult, bebelusii au nevoie de somn ca sa creasca si sa se dezvolte fizic si psihic.

In timp ce viitoarelor mame li se tot spune ca vor fi extrem de aglomerate cand vor avea un copil, merita sa ne amintim ca nou-nascutii pot dormi timp de pana la 14 ore intr-o perioada de 24 de ore. Pentru primele cateva saptamani, fiind alintat, hranit sau invelit cu o patura, bebe va adormi rapid: lasa-i atat de mult somn cat ii este necesar ca sa se adapteze la viata din afara uterului. La inceput, bebelusul nu va fi prea deranjat de lumina sau de zgomot si va dormi atunci cand are nevoie. Bebelusul este mangaiat de sunetul vocii tale si de alte zgomote familiare din casa, asa ca incerca sa le mentii aproape de tine. 
Daca bebelusul tau nu doarme deosebit de bine, atunci poate ca are un scutec murdar sau ii este foame, ii e prea cald sau prea frig sau poate ca nu e obosit. 

Bebelusul tau ar trebui sa doarma in aceeasi camera cu tine – noaptea – pentru primele sase luni, astfel incat sa-i fii aproape, daca este necesar. De asemenea, este mult mai putin perturbator pentru hranire - poti sa-l hranesti, de multe ori - fara ca nici unul dintre voi sa fie pe deplin treaz.

 

Pregatirea somnului bebelusului

 

somnul-bebelusului
Mult aer proaspat, putina atentie si o buna hranire inainte de culcare il vor ajuta pe cel mic sa doarma mai profund. Pe masura ce copilul tau doarme mai putin in timpul zilei si mai mult pe timp de noapte, va puteti dezvolta o rutina de culcare. Acest lucru il va ajuta pe copil sa inteleaga ca ziua se incheie si el este pe cale sa mearga la culcare. 

Poti concepe o rutina incepand cu o baie calda, relaxanta, urmata de cateva minute de joc bland sau masaj si hranirea de seara. Ai putea citi o poveste sau ai putea sa-i canti copilului in timp ce se pregateste pentru noapte. Indiferent ce decizi, incearca sa fii consecventa. Fa distinctia intre zi si noapte, punand copilul la culcare, in pijamale, nu in hainele pe care el le-ar putea purta in timpul zilei. 

In primele zile, copilului i-ar putea placea sa adoarma in timp ce este alaptat sau giugiulit. Este firesc pentru copii sa se simta mai siguri in bratele parintilor, deoarece ei nu se pot descurca singuri. In cele din urma vor fi gata sa se aseze si adoarma pe cont propriu. 

Dar ce se poate spune despre somnul tau? "Somnul atunci cand copilul doarme" este un sfat bun, dar nu si unul practic daca esti singura acasa si trebuie sa le faci pe toate. Decide ce sarcini pot astepta pentru o alta zi si odihneste-te atunci cand poti – meriti!

 

Sfaturi de top pentru un somn de calitate


• Atunci cand hranesti copilul pe timp de noapte, pastreaza luminile diminuate, un nivel minim de zgomot si nu te juca cu copilul tau, nici nu-i vorbi. Nu este necesar sa-i schimbi scutecul (mai ales daca e de unica folosinta), cu exceptia cazului in care acesta este murdar sau umed sau daca copilul tau are o eruptie cutanata. 
• Muzica la ora de culcare poate fi linistitoare si calmanta. 
• Daca nu te afli in aceeasi camera cu copilul tau, asigura-te ca folosesti un monitor pentru copil, astfel incat sa poti auzi orice strigate. Chiar daca ai si posibilitatea sa-l privesti, nu e nevoie s-o faci: Respiratia lui linistita te va fermeca, dandu-ti de veste ca doarme linistit.

 

De cat somn are nevoie copilul meu?

 

Varsta

Total

In timpul noptii

In timpul zilei

0-2 luni

10,5 - 18 ore

 

 

2 luni

14,5 ore

9,5 ore

5 ore (in 3-4 reprize)

6 luni

14,5 ore

11 ore

3,5 ore (in 2-3 reprize)

12 luni

14 ore

11,5 ore

2,5 ore (in 1-2 reprize)

 

 






Articole recomandate:

Copiii si somnul de noapte. 17 sfaturi pentru parinti

Din ce in ce mai multi parinti se plang ca cei mici nu dorm bine noaptea. Daca nu sunt probleme de s ...

Somnul bebelusilor

Somnul bebelusilor are un rol important in buna dezvoltare a acestora. Pentru a-ti obisnui copilul s ...

Programul de somn al copilului

Iata cateva informatii utile pentru copii. Citeste despre cum poti sa il faci pe cel mic sa doarma. ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
joseignacio
joseignacio

Great info! I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don’t know what to say except that I have. Foods That Can Boost Your Immune System

2021-05-27 la 13:44
joseignacio
joseignacio

Thanks for sharing us. Best Healthy Breakfast Cereals

2021-05-27 la 13:02

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?