No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Muzica simfonica influenteaza inteligenta bebelusilor? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Muzica simfonica influenteaza inteligenta bebelusilor?

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Ai auzit ca muzica simfonica poate influenta inteligenta celui mic? Parerile sunt impartite, dar un lucru este clar: muzica de calitate aduce cu sine multe beneficii.

Exista nenumarate mituri construite in jurul cresterii inteligentei copiilor, majoritatea acestora nefiind dovedite stiintific. Multi parinti sunt convinsi ca exista o stransa legatura intre muzica simfonica si dezvoltarea creierului, asa ca incearca sa isi obisnuiasca bebelusul inca din burta cu acordurile unor compozitori precum Mozart. Educatia continua si dupa nastere, cu muzica clasica in timpul mesei si al baitei, precum si inainte de culcare.


Oamenii de stiinta inca dezbat acest subiect, intrebandu-se daca muzica poate influenta cu adevarat inteligenta copiilor. Totusi, este cat se poate de adevarat faptul ca bebelusii se bucura de ritmul muzicii si de atmosfera placuta construita de melodiile ascultate.

 

Ce beneficii aduce muzica clasica?

 

muzica_simfonica_linisteste_copilul

Specialistii spun ca inteligenta se formeaza inca inainte de nastere, dar ca nu exista nicio dovada a faptului ca muzica are vreo influenta asupra dezvoltarii creierului. Beneficiile muzicii clasice tin mai mult de mediul placut pe care aceasta il creeaza: faptul ca atmosfera din casa este calda si pozitiva poate reprezenta un avantaj in ceea ce priveste abilitatile de invatare si relationare ale copilului tau.

 

Un alt beneficiu al muzicii clasice este reprezentat de faptul ca majoritatea copiilor adorm mai usor atunci cand asculta o melodie apartinand acestui gen. In afara de faptul ca somnul poate fi o mana cereasca pentru parintii extenuati de agitatia celui mic, s-a dovedit stiintific ca odihna este un factor important al dezvoltarii inteligentei. Ceea ce ne face sa afirmam ca, daca muzica simfonica este singura care iti poate adormi bebelusul, poti considera ca aceasta ii influenteaza din plin creierul.

 

Atunci cand asculti acasa sau in masina compozitii clasice, atmosfera devine mai linistita, iar relaxarea ii cuprinde pe toti membrii familiei. O familie relaxata duce la un camin fericit, unde copilul se poate dezvolta si isi poate elibera creierul de ganduri negative, asigurandu-se, in acest fel, ca invata si intelege totul mult mai usor. In plus, atunci cand copilul trece prin experiente placute si este expus la stimuli pozitivi, reuseste sa relationeze mai bine cu familia.

 

Unul din cele mai frumoase lucruri atunci cand vine vorba de muzica clasica este complexitatea stilurilor. Wagner, de exemplu, nu i s-ar potrivi unui copil care este deja nelinistit, existand posibilitatea ca micutul sa devina irascibil si agitat atunci cand asculta astfel de partituri. Cumpara mai degraba o compilatie care sa contina Mozart, Bach si Strauss – vei observa ca bebelusul tau pare mai calm si mai fericit, iar tu esti mandra atunci cand observi ca asculta cu placere muzica de calitate.





Cuvinte cheie: Muzica pentru copii


Articole recomandate:

Muzica si rolul ei in dezvoltarea copiilor

Muzica are un rol important in dezvoltarea copiilor. Cantatul la un instrument solicita zonele funct ...

Copii talentati la muzica au o capacitate de atentie mai mare

Studiu asupra importantei muzicii pentru dezvoltarea bebelusilor. ...

Cum sa ai un bebelus inteligent

Daca esti insarcinata si te gandesti la cat de talentat va fi copilul tau si la cate premii va lua ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
inboxbear
inboxbear

I would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post. k? siêu th? giá r?

2020-09-12 la 18:54
inboxbear
inboxbear

I would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post. k? siêu th? giá r?

2020-09-12 la 18:49

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?