No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Inveseleste-ti micul plangacios poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Inveseleste-ti micul plangacios

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Bebelusul tau este satul si proaspat schimbat, dar totusi incepe sa planga din senin si nu pare sa se linisteasca? Invata cum sa ii readuci zambetul pe buze, fara prea multa bataie de cap.

Uneori, copiii nu plang de foame sau din cauza vreunei dureri, ci pur si simplu pentru ca simt nevoia sa fie bagati in seama sau sa castige atentia parintilor. Daca si bebelusul tau plange fara a avea un motiv bine intemeiat, nu este cazul sa te enervezi sau sa il ignori. Aplica sfaturile urmatoare si vei reusi sa il linistesti si sa il inveselesti.

 

Cum iti calmezi bebelusul?

Scoate copilul la o plimbare

 

La fel ca adultii, copiii simt nevoia de spatiu si aer curat, nesuportand sa stea prea mult timp inchisi in casa. Luandu-l pe cel mic pe-afara, ii vei distrage atentia de la ceea ce il determina sa planga – bebe va privi fascinat in jur si va savura din plin fiecare moment al plimbarii. Nu il scoate din casa daca este prea frig sau prea cald.

 

Mergeti impreuna cu masina

 

bebe_voios_01

Daca temperatura nu iti permite sa scoti copilul din casa, pune-l pe micut in scaunul special pentru masina si ofera-i cateva minute de plimbare. Va urmari cu incantare privelistea de pe drum si va uita sa mai planga.

 

Foloseste-te de muzica

 

Da drumul la televizor, radio sau calculator si cauta o melodie vesela. Ia-ti bebelusul in brate si dansati impreuna, cu miscari usoare. Cel mic se va inveseli si va deveni rapid fanul acestei activitati.

 

Putina lauda nu strica

 

Spune-i bebelusului cat de mandra esti de el, de cum se joaca si cum sta cuminte in patutul lui. Foloseste un ton vesel si bland, zambeste-i si chiar aplauda-l usor.

 

Jucati-va Cucu-Bau

 

activitati_pentru_bebelusi

Este o smecherie veche de cand lumea, dar se pare ca inca functioneaza in cazul multor copii. Foloseste o paturica sau ascunde-te – in spatele usii, al mesei sau al canapelei. Dupa cateva secunde scoate un sunet amuzant si arata-te de unde te-ai ascuns. Ai grija sa nu scoti sunete care sa il sperie sau sa il plictiseasca pe cel mic.

 

Umple aerul cu baloane de sapun

 

Mai tii minte cat te distrai atunci cand erai mica si vedeai balonase multicolore plutind prin aer? Gandeste-te ca si bebe va fi la fel de incantat, ba chiar va incerca sa le prinda sau sa le sparga cu manuta.

 

Apeleaza la mima

 

Bebelusii iubesc spectacolul si sunt incantati atunci cand sunt in centrul atentiei. Prefa-te ca stranuti, fa diverse gesturi si stramba-te, cu alte cuvinte pune-te putin in locul unui clovn care are de distrat o audienta destul de pretentioasa. Bebe va aprecia efortul si chiar va rade cu pofta de fata ta si de gesturile pe care le faci.






Articole recomandate:

Strategii pentru calmarea unui bebelus cu colici

Colicile pot provoca multa suferinta bebelusului tau. Desi copiii sunt diferiti si pentru fiecare fu ...

22 de moduri de a calma un bebelus care plange

Bebelusii plang din mai multe motive. Plansul este principala modalitate prin care bebelusul comuni ...

Invata-l pe copilul tau tehnici de auto-calmare si de adormire

Relaxarea este cruciala atat pentru tine, cat si pentru copilul tau. Identificati impreuna cateva me ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?