No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Intarcare bebelusului de la san si de la biberon: provocarile obisnuite poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Intarcare bebelusului de la san si de la biberon: provocarile obisnuite

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Asteapta-te la succes atunci cand incepi intarcarea copilului, dar fii pregatita pentru eventuale intarzieri. Multi copii se intarca usor. Afla mai multe citind mai jos:

Se intampla adesea ca unii copii decid sa nu fie  gata sa renunte la san sau biberon.

Daca micutului tau ii este dificil sa faca tranzitia:


- Continua sa-i oferi sanul si biberonul, dar scurteaza fiecare moment de hranire.

- Ofera-i copilului mai intai cana de supt si nu-i oferi sanul sau biberonul decat daca o respinge pe cea dintai.

- Pentru a evita ca sugarul sa devina prea atasat de biberon, nu-l lasa sa se tarasca, sa se plimbe, sau sa mearga la culcare cu el.

Deoarece renuntarea la masa de seara poate fi mai dificila atat pentru mama cat si pentru copil, incearca sa o inlocuiesti cu noi obiceiuri care sa favorizeze crearea atasamentului, cum ar fi citirea unei carti sau privitul impreuna la stele.

- Incearca diferite cani de supt. Desi canile de supt sunt inca preferate pentru tranzitie, exista zeci de modele. Unele au ciocuri scurte, largi sau paie; unele au manere, altele nu. Tu si copilul tau aveti posibilitatea de a o descoperi pe cea preferata prin incercari si esecuri.

- Daca bebelusul continua sa se opuna intarcarii, lasa-l sa guste placerea de a manca alimente solide inainte de a incerca din nou. Unii copii isi pierd interesul in mod natural pentru biberon sau san odata ce mananca trei mese solide in cele mai multe zile.
 
Intarcarea  pentru parinti

Dar daca tu te impaci greu cu tranzitia? Intarcarea a fost denumita "un lung la revedere" si poate ca ai descoperit ca inca nu esti gata sa-l spui.

In acest caz, acorda-ti aceeasi rabdare pe care o oferi si copilului tau. Recunoaste ca intarcare este un proces emotionant, dureros, dar in cele din urma eliberator. Ulterior, acorda-ti timp sa stabilesti legatura cu micutul tau prin noi moduri, cum ar fi imbratisarile si cititul impreuna.

Intarcarea bebelusului: strategii pentru succes


Cand sunteti gata sa faceti pasul de la san sau biberon la cana de supt, tine minte aceste sfaturi pentru intarcarea bebelusului:

- Nu incepe intarcarea copilului atunci cand viata voastra e prea ocupata sau stresanta. Daca mergi la un nou loc de munca sau daca va mutati, sau daca copilul trece printr-o noua etapa de dezvoltare, asteapta o luna sau doua inainte de intarcare.

- Alapteaza la san sau ofera biberonul unui copil bolnav, chiar daca va aflati in mijlocul procesului de intarcare. Acest lucru ofera copilului o stare de confort si de familiaritate, linistindu-l si ajutandu-l sa se simta mai bine intr-un timp mai scurt.

- Ofera-i micutului tau alte surse de calciu, cum ar fi iaurtul sau branza, daca acesta nu bea 450 g de lapte praf pentru copii pe zi in timpul procesului de intarcare.

-  Asigura-te ca bebelusul mananca alimente solide inainte de a avea sase luni, indiferent daca este sau nu intarcat. Pe cand va implini un an, laptele matern nu-i va furniza toate elementele nutritive de care are nevoie.

- Pune lapte matern sau lapte praf in cana de supt atunci cand intarci copilul. Punerea aceluiasi lucru intr-un recipient nou (de exemplu, o cana) face mult mai probabil ca un copil sa fie interesat de acesta

- Aminteste-ti ca odata ce bebelusii mananca alimente solide, acestia primesc lichide din alimentele pe care le consuma. Acest lucru inseamna ca cerintele lor de lichid vor scadea in mod natural si ca nu vor mai bea acelasi volum dintr-o cana de supt ca si de la san sau din biberon.

- Fii rabdatoare cu oprirea secretiei de lapte, daca faci tranzitia de la alaptare. Pentru cele mai multe mame, poate dura intre 2 si 4 saptamani inainte de a se opri productia de lapte.

- Tine minte ca intarcare nu trebuie sa fie ceva radical. Unele femei fac intarcarea pe timpul zilei si continua sa ofere copilului sanul sau biberonul pe timpul noptii. Alege ce ti se potriveste cel mai bine.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?