
In dezvoltarea sa bebe cunoaste lumea, isi dezvolta simturile si exploreaza lucrurile din jurul sau. Dupa ce bebe recunoaste fata mamei si elemente precum vocea mamei, copilul incepe sa iti raspunda prin zambet si gandureli.

Cand bebe are in 1-3 luni acesta sta din ce in ce mai mult timp treaza si descopera lumea din jurul sau. Bebe este curios in legatura cu parintii si obiectele pe care le vede in jurul sau. Cel mic incepe sa fie tot mai puternic fizic si incepe chiar sa isi coordoneze miscarile. Asa poate fi definit pentru bebelusi procesul de invatare. Rolul parintilor in aceasta etapa este sa ii incurajeze pe cei mici sa vorbeasca, fiecare actiune a parintelui fata de cel mic (de la hranire la baita) sa fie insotita de cuvinte, de scurte enunturi pe care mai tarziu bebe le va copia.
Abia la sfarsitul celei de a 3-a luni de viata bebe va putea sa comunice cu tine folosindu-se de expresii faciale, vocalizari si chiar gesturi.
Pe masura ce vederea ii se imbunatateste bebelusul devine din ce in ce mai capabil sa distinga obiectele din jurul sau si sa diferentieze sunetele. Incet bebe va incepe sa iti imite glasul raspunzandu-ti prin gandureli. Cand bebe ajunge la 2 luni va invata sa iti raspunda cu un zambet la zambetul tau. Bebelusul va invata sa inchida si sa deschida pumnul si sa tina in mana o jucarie. Daca ii pui in mana o jucarie zorganitoare, bebe va stii cum sa o faca sa scoata sunete. Pentru un bebe de pana la 3 luni jucariile zorganitoare ( acelea care trebuie scuturate pentru a face zgomot) sunt ideala in dezvoltarea bebelusilor.
Jocuri pentru bebe

In primele 3 luni de viata este momentul cand se dezvolta simtul tactil la bebelusi. Parintii trebuie sa achizitioneze cat mai multe obiecte colorate, cu texturi si forme diferite, dar mai ales marimi, pentru ca bebelusul sa le explora in voie.
In aceasta etapa este momentul ideal sa introduci gimnastica la bebelusi, prin obiecte interesante situate la distante considerabile de bebe. Acest lucru il vor face pe cel mic sa se intinda dupa obiecrele respective pentru a le apuca. E important ca in acest joc sa folosesti cate un obiect pe rand pentru a nu dezorienta copilului. Fii atenta insa la momentul in care bebe devine suprasolicitat, rezistenta lui e mica la aceasta varsta. Multe activitati sunt solicitante pentru bebe, deci acorda-i pauzele intre joaca pentru a va bucura amandoi de distractie si de rezultate maxime in dezvoltarea bebelusului.
Articole recomandate:

Copiii cresc si se dezvolta alarmant de repede in primul an. Aceste schimbari sunt unice pentru fiec ...

Parintii si cercetatorii au descoperit impactul muzicii clasice asupra copiiilor, mai ales in proces ...