Cum sa prepari acasa ceaiuri si sucuri pentru bebelusi
In Bebelusi
, adaugat in
(0/
0)
Multe proaspete mamici nu stiu ce lichide ar putea oferi bebelusilor. Citeste cateva retete simple si ieftine care vor potoli setea sugarului tau.
Ceaiurile instant sau sucurile pentru sugari sunt adesea indulcite. Ceaiurile neindulcite, preparate acasa, nu sunt doar ieftine, ci si extrem de eficiente.
Ceaiurile pentru bebelusi linistesc stomacul, sunt utile in caz de aerofagie si potolesc mai bine setea decat ceaiurile indulcite.
Sucurile le poti prepara singura prin fierberea fructelor pe aragaz sau prin punerea fructelor in storcator.
Sucurile fierte sunt bine tolerate, dar contin mai putine vitamine ca cele din fructe proaspete stoarse.
Ambele tipuri se pot consuma in loc de lapte, dar nu in cantitati prea mari.
Este de preferat depozitarea prin congelare si consumul lor prin diluarea cu apa sau prepararea unui piure.
Solutia cea mai indicata pentru bebelusi este ceaiul proaspat din plante medicinale. Ingredientele necesare se gasesc la farmacie. Inainte de infuzie, marunteste semintele in mojar, pentru o mai buna dizolvare a substantelor componente.
Pregateste ceaiul direct intr-o cana rezervata acestui scop, de preferinta din sticla.
Mai jos ai cateva propuneri:
Pentru un biberon mic, adauga intr-o cana de ceai ½ de lingurita de seminte de fenicul usor pisate si o bucatica de lemn dulce ( gasesti in magazinele de produse bio sau farmacii).
Adauga 1/8 L de apa lasata doua minute la clocotit. Dupa 10 minute strecoara ceaiul.
Pentru un biberon mic, adauga intr-o cana de ceai o lingurita de anason pisat, o lingurita de frunze de lamaita uscate si o bucatica de lemn dulce.
Lasa 1/8 L de apa timp de doua minute sa fiarba, toarna peste ceai, iar dupa 10 minute, umple biberonul dupa strecurarea prealabila.
Pentru 200 ml de suc, culege 400 g de struguri albi (ca si alternative, fructe de padure), separa boabele, spala-le bine, lasa-le la scurs si taie-le in doua.
Introdu-le intr-o sita in oala cu aburi. Toarna aproximativ doi centimetrii de apa in oala, iar, din accesoriile acesteia, selecteaza castronul si monteaza- sub sita. Inchide oala si lasa 12 minute la fiert.
Amesteca sucul de morcovi in proportii egale cu freshul de portocale, pentru o cantitate suficienta de vitamina C pentru copilul tau. Pentru 200 ml de suc ai nevoie de 600 g de morcovi, pe care sa ii speli bine si sa ii decojesti.
Pune-i la fiert in trei linguri de apa timp de 15 minute, apoi trece-i prin storcator. Amesteca sucul cu ½ de lingurita de ulei de germeni, dupa care pune-l la congelator in tavita de facut cuburi de gheata. In aceasta forma, sucul se pastreaza pana la sase saptamani.
Lichidul recomandat pentru bebelusi ramane laptele matern, insa ca alternitiva in locul produselor pentru bebelusi cumparate de la supermarket opteaza pentru cele naturale in care stii ce ingrediente ai folosit pentru bautura bebelusului.
Ceaiurile pentru bebelusi linistesc stomacul, sunt utile in caz de aerofagie si potolesc mai bine setea decat ceaiurile indulcite.
Sucurile le poti prepara singura prin fierberea fructelor pe aragaz sau prin punerea fructelor in storcator.
Sucurile fierte sunt bine tolerate, dar contin mai putine vitamine ca cele din fructe proaspete stoarse.
Ambele tipuri se pot consuma in loc de lapte, dar nu in cantitati prea mari.
Este de preferat depozitarea prin congelare si consumul lor prin diluarea cu apa sau prepararea unui piure.
Solutia cea mai indicata pentru bebelusi este ceaiul proaspat din plante medicinale. Ingredientele necesare se gasesc la farmacie. Inainte de infuzie, marunteste semintele in mojar, pentru o mai buna dizolvare a substantelor componente.
Pregateste ceaiul direct intr-o cana rezervata acestui scop, de preferinta din sticla.
Mai jos ai cateva propuneri:
Ceai pentru calmarea stomacului bebelusului (se poate administra incepand cu o zi)
Pentru un biberon mic, adauga intr-o cana de ceai ½ de lingurita de seminte de fenicul usor pisate si o bucatica de lemn dulce ( gasesti in magazinele de produse bio sau farmacii).
Adauga 1/8 L de apa lasata doua minute la clocotit. Dupa 10 minute strecoara ceaiul.
Ceai de linistire a copilului ( se poate administra dupa prima luna)
Pentru un biberon mic, adauga intr-o cana de ceai o lingurita de anason pisat, o lingurita de frunze de lamaita uscate si o bucatica de lemn dulce.
Lasa 1/8 L de apa timp de doua minute sa fiarba, toarna peste ceai, iar dupa 10 minute, umple biberonul dupa strecurarea prealabila.
Suc de struguri (administrat dupa saptamana a sasea)
Pentru 200 ml de suc, culege 400 g de struguri albi (ca si alternative, fructe de padure), separa boabele, spala-le bine, lasa-le la scurs si taie-le in doua.
Introdu-le intr-o sita in oala cu aburi. Toarna aproximativ doi centimetrii de apa in oala, iar, din accesoriile acesteia, selecteaza castronul si monteaza- sub sita. Inchide oala si lasa 12 minute la fiert.
Sucul de morcovi (incepand cu saptamana a sasea)
Amesteca sucul de morcovi in proportii egale cu freshul de portocale, pentru o cantitate suficienta de vitamina C pentru copilul tau. Pentru 200 ml de suc ai nevoie de 600 g de morcovi, pe care sa ii speli bine si sa ii decojesti.
Pune-i la fiert in trei linguri de apa timp de 15 minute, apoi trece-i prin storcator. Amesteca sucul cu ½ de lingurita de ulei de germeni, dupa care pune-l la congelator in tavita de facut cuburi de gheata. In aceasta forma, sucul se pastreaza pana la sase saptamani.
Lichidul recomandat pentru bebelusi ramane laptele matern, insa ca alternitiva in locul produselor pentru bebelusi cumparate de la supermarket opteaza pentru cele naturale in care stii ce ingrediente ai folosit pentru bautura bebelusului.
Articole recomandate:
Din cauza factorilor genetici si a factorilor de mediu, multe femei au probleme cu fertilitatea. Iat ...
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro