No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cum sa iti adormi copilul cu succes poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cum sa iti adormi copilul cu succes

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Cu siguranta ai avut momente in care ti se parea ca este imposibil sa iti adormi copilul fara efort. Iti prezentam cateva idei – de la parinti, pentru parinti. Aplica-le si vei observa ca viata ta devine mai usoara!

 

Invata-ti copilul sa doarma sanatos

 

Primul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare este faptul ca fara un program bine stabilit e posibil sa ai probleme atunci cand vine vorba de culcare. Nu iti culca bebelusul cand este foarte obosit, pentru ca va refuza sa adoarma. Impune, in functie de ritmul sau, o ora la care sa fie in fiecare zi pregatit de somn.

Lasa-i copilului tau putin timp sa se adapteze la programul de somn, pentru ca nu vei reusi din prima sa il convingi. Fii consecventa in ceea ce priveste acest program.

Atunci cand bebelusul se agita, lasa-l putin sa se linisteasca. Nu e nevoie sa alergi imediat la el sau sa te ingrijorezi de fiecare data cand plange si nu vrea sa adoarma, nu vei rezolva nimic asa.

Nu iti lasa copilul sa doarma foarte mult ziua, pentru ca noaptea va deveni activ. O repriza de somn in timpul zilei nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 ore. Ar fi indicat sa il indemni sa traga cate un pui de somn relaxant odata la doua ore.

Daca ai impresia ca toti copiii mici seamana din punct de vedere al somnului, te asiguram ca nu e asa. Fiecare bebelus este diferit si trebuie tratat ca atare.

invata-copilul-sa-doarma-sanatos
Invata-ti copilul cu un program fix inca de mic. Iti va fi mult mai usor sa il convingi sa-l urmeze. Atunci cand mai creste, nu il trezi in timpul noptii doar ca sa il asezi in alta pozitie in patut. Iti va fi greu sa il adormi la loc.

Cateodata poti aduce copilul sa doarma cu voi in pat, cu siguranta va avea efect in cazul in care este bolnav sau nemultumit.

Fa-i un masaj bebelusului inainte de culcare. Daca observi ca este nelinistit si nu se poate odihni cateva nopti la rand, consulta un medic. Este posibil ca micutul tau sa aiba probleme cu urechile, o situatie frecventa la bebelusi.

Daca ai angajat o bona sau ai o ruda care sta cu cel mic in lipsa ta, asigura-te ca ii impuneti acelasi program si nu il dezorientati.

Nu obisnui bebelusul sa adoarma intotdeauna cu suzeta in gura, este posibil sa o scape in timp ce doarme si sa se trezeasca plangand.

 

Trucuri pentru un somn mai rapid si mai relaxat

 

Poti pune in patul bebelusului o bluza pe care tocmai ai folosit-o. Micutul o va indragi instant, simtind ca e de la mama. Va dormi mai relaxat, uneori chiar va strange la piept bucata de material.

Foloseste muzica de la radio sau alte sunete relaxante. Poate suna ciudat, dar pana si o masina de spalat poate reprezenta o sursa de relaxare.

Cumpara o jucarie pe care sa nu i-o dai in timpul zilei, ci doar cand vine ora de culcare.

Ai grija ca incaperea unde doarme bebelusul sa fie bine aerisita, curata si destul de calduroasa.

 

Cum iti implici partenerul?

 

Impartiti-va sarcinile: daca tu hranesti bebelusul, partenerul tau il poate schimba. Nu numai ca vei simti ca ai un sprijin, dar cel mic va vedea ca si taticul lui il iubeste si il ajuta.

Faceti o lista pe care sa va notati cum va alocati zilele saptamanii: fiecare va trebui sa aiba grija de casa si de copil intr-o anumita zi.

Daca bebelusul nu vrea sa adoarma si va face probleme, stabiliti impreuna sa il lasati cateva minute singur. Nu il lasati totusi sa planga si sa se agite mai mult de zece minute.

Lasa-ti sotul sa aleaga: prefera sa spele vasele sau sa aiba grija de cel mic? Cu siguranta va prefera sa petreaca cateva minute cu bebelusul.






Articole recomandate:

Tot ce trebuie sa stii despre masajul bebelusului

Masajul este un excelent mod de relaxare pentru adulti. Specialistii recomanda ca si bebelusii sa be ...

De cate ore de somn are nevoie copilul tau 

Copiii au nevoie de mai multe ore de somn decat un adult. Chiar daca cel mic nu va dori sa mearga sa ...

Nou-nascutii si rutina somnului

Pentru nou nascuti somnul este fundamental. In primele saptamani si luni de viata, bebelusii dorm in ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?