No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cum il protejam pe bebe de zilele caniculare? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cum il protejam pe bebe de zilele caniculare?

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

In timp ce majoritatea dintre noi ne bucuram de soare copiii sunt in pericol de a deveni deshidratati, epuizati si chiar se pot alege cu arsuri solare.

Copii cu varsta mai mica de 6 luni nu au dezvoltat inca pigmentul responsabil de colorarea pielii, a ochilor si a parului, intitulat melanina. Din cauza acestei lipse de melanina atunci cand mergeti cu micutii la plimbare ar trebui sa fie tinuti departe de lumina directa a soarelui cat mai mult posibil.

 

Protectie solara

Daca trebuie sa iesi neaparat din casa impreuna cu micutul tau trebuie sa te asiguri ca iei toate masurile de siguranta pentru ca puiul tau sa fie ferit de razele directe ale soarelui. In primul rand la carucioare se pot atasa umbrele cu protectie UV sau paravane solare universale. Apoi aplica o crema de protectie solara cu factor ridicat, speciala pentru pielea bebelusului tau. Exista creme de protectie solara disponibile in special pentru copii și sugari, cu un SPF de cel putin 50. In cazul in care copilul sta si afara si in apa, crema de protectie solara ar trebui sa fie reaplicata la intervale regulate. Nu uitati sa citiți instructiunile de pe sticla pentru aplicatiile recomandate.

Imbracamintea adecvata este una dintre cele mai simple si mai eficiente solutii pentru pastrarea unei temperaturi normale a corpului copilului tau. Hainele de copii usoare care acopera cea mai mare parte a corpului ofera copilului o temperatura placuta, iar palariile cu boruri largi, sau care acopera partea din spate a gatului, sunt cele mai bune. Ochelarii de soare sunt recomandati pentru a proteja ochii copilului tau.

 

Stati la umbra

Atunci cand iesi in parc sau la plimbare alege zonele umbroase in caz contrar, nu uita sa iei o umbrela de soare cu tine.

Baia intr-o piscina sau in mare este o modalitate foarte buna de a te racorii in vacanta si nu numai. Daca vrei sa iti plasezi un bazin in gradina, pune-l intr-o zona umbrita. O baie rece inainte de culcare este, de asemenea, o idee excelenta pentru ca puiul tau sa se racoreasca si sa se calmeze. In patut foloseste lenjerii racoroase, din bumbac 100% pentru a evita iritatiile pielii sau transpiratia. Temperatura optima pentru dormitorul unui copil este de 16-20 de grade Celsius. Pastreaza camera rece in timpul zilei cu ajutorul draperiilor, jaluzelelor sau cu ajutorul unui ventilator. Evita sa dai drumul la aerul conditionat daca puiul tau este in camera sau daca a stat toata ziua la temperaturi inalte si trece brusc la cele scazute.

 

bebelus vara

 

Hidratarea obligatorie

La fel ca adultii, copiii sunt expuși riscului de a deveni deshidratati atunci cand afara termometrul indica valori de peste 30 de grade Celsius si au nevoie de multe lichide pentru a evita acest lucru. Se recomanda ca parintii sa creasca aportul de lichide al bebelusilor cu 50% mai mult in timpul lunilor de vara.






Articole recomandate:

Consumul de apa si hidratarea la bebelusi

Desi laptele ii ofera toti nutrientii de care cel mic are nevoie pentru a creste mare si sanatos, od ...

Ochelari de soare pentru copii

Cei mai buni ochelari se soare pentru copii sunt cei care protejeaza ochii de razele ultraviolete, p ...

Protectie solara pentru bebelusi si copii mici

Cum poti sa protejezi copilul in zilele insorite de primavara si vara de arsurile solare? Citeste ma ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?