No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cum cresc bebelusii in primul an de viata poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cum cresc bebelusii in primul an de viata

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

In primul an de viata bebelusul are un ritm de crestere accelerat. De multe ori parintii sunt fascinati de aceasta dezvoltare rapida a copilului.

Sa iti privesti nou nascutul cum creste este o perioada fascinanta in viata fiecarui parinte si trebuie sa fi mereu pregatit sa povestesti toate noutatile, de fiecare data cand te intreaba familia, rudele, prietenii, pediatrul despre progresele pe care le face bebelusul tau.

bebelus
Dar, este foarte important sa nu uiti faptul ca fiecare copil este diferit si ca va creste in propriul sau ritm, daca va primi incurajarea si suportul de care are nevoie.

Unii bebelusi vor face in mod subtil diferite lucruri, la diferite stadii de crestere si pot atinge bornele kilometrice ale dezvoltarii in perioade de timp diferite.

De aceea, expertii incurajeaza parintii sa priveasca la progresele facute de micut de-a lungul timpului, in loc sa se ingrijoreze daca micutul lor face tot ceea ce ar trebui sa faca un copil de varsta lui.

Cum cresc bebelusii


Iata o scurta trecere in revista a bornelor kilometrice de dezvoltare pe care cercetatorii le recomanda spre verificare in dezvoltarea bebelusului.

Nou nascutul:


La varsta de o saptamana, copilul ar trebui sa reactioneze la sunete prin miscari de surprindere, clipiri, plansete sau linistire.

Ar trebui sa aiba privirea atintita catre o fata umana si sa-i urmareasca miscarile cu privirea. Ar trebui sa-si miste mainile si picioarele, dar postura sa ar trebui sa fie inca rigida.

Cum poti contribui
: Bebelusilor le plac vocile blande si asculta daca li se vorbeste intr-o maniera alintata. Ar trebui sa incepi sa inveti temperamentul micutului tau si sa inveti sa-l consolezi plin alinturi, jocuri, vorbindu-i si cantandu-i.

Prima luna:


Probabil ca bebelusul tau va incepe sa-si ridice capul si sa doarma intre trei si cinci ore si sa ramana treaz pentru mai mult de o ora o data.

Nu uita ca plansul este normal pe la varsta de sase pana la opt saptamani si nu te ingrijora daca bebelusul pare agitat in aceasta perioada.

Cum poti contribui: Consoleaza micutul vorbindu-i si tinandu-l in brate atunci cand este suparat.

Intre doua si trei luni:


O borna kilometrica importanta in dezvoltarea copilului tau este zambetul social. Acesta este un moment cognitiv. Arata ca el vede lumea si poate invata ceva din ea si de asemenea, mai observa ca prin reactiile pe care le are el poate influenta lumea din jurul lui.

Copilul va putea raspunde la stimulii tai verbali si vizuali. Daca sta intins pe spate, ar trebui sa poata sa-si ridice capul, gatul si partea de sus a corpului si va incepe sa-si dezvolte abilitatea de a-si controla capul atunci cand il tii in pozitie verticala.

Cum poti contribui: Vorbeste-i micutului tau, zambeste-i si canta-i.

Intre luna a patra si luna a cincea:


Ar trebui ca micutul tau sa se intoarca de pe spate pe burtica, sa caute mai multe obiecte si sa gangureasca mai mult ca oricand.

Fratii mai mari vor primi reactii din partea bebelusului incepand in mod special cu aceasta varsta.

Cum poti contribui:
Ajuta-l pe micut sa exerseze statul in "fundulet", sprijinindu-l in pozitia sezand. Poti incepe sa stabilesti o rutina de culcare si sa-i oferi jucarii care sunt adecvate varstei sale.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?