No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Ce poate tulbura somnul copilului tau? (P) poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Ce poate tulbura somnul copilului tau? (P)

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Somnul este o necesitate fiziologică majoră, la fel de important ca respiraţia şi alimentaţia. În timpul somnului se secreta hormoni de creştere, se dezvoltă memoria, capacitatea de învăţare, creativitatea etc.

Sfaturi oferite de Cristiana Haica, expert Pampers

Tulburările de somn sunt destul de frecvent întâlnite în copilărie şi adolescenţă. Între 10 şi 40 % dintre bebeluşi, copii şi adolescenţi sunt afectaţi de astfel de probleme (şi există peste 90 de tipuri de tulburări de somn). Deşi pentru tulburările de somn ar trebui să se adreseze specialistului, părinţii obişnuiesc să consulte mai degrabă diferite cărţi, reviste, prieteni, rude, internet şi nu e deloc surprinzător că soluţiile aplicate rămân fără success.

Tulburările de somn pot fi non-organice (adormitul dificil, trezirile frecvente, tulburarea ritmului de adormire-trezire, parasomniile – trezirile confuzionale, coşmarul, tulburările de alimentaţie legate de somn etc) şi organice (sindromul de apnee obstructivă şi central, sindromul de hipoventilaţie, narcolepsia şamd), existând şi sindroame genetice ce antrenează în tabloul clinic modificări ale duratei şi calităţii somnului, cele din urmă fiind, însă, cazuri mai rare.

În cazul tulburărilor de somn nonorganice este suficientă de multe ori o abordare psihologică, comportamentală, dar în cele organice diagnosticul şi tratamentul trebuie realizat de specialişti în somnologie.

Fiecare vârstă are tulburările de somn caracteristice ei.

Se poate cădea în eroarea de a considera tulburare de somn modificarea programului de somn al copilului în funcţie de vârstă şi să ne speriem dacă un copil de peste 6 luni doarme mai puţin decât unul de 3 luni, de exemplu, sau când unul de 2 ani renunţă la somnul de amiază sau îl sare frecvent, considerată greşit ca fiind o tulburare de somn.

Exista, pentru tulburările de somn ale copilului mic, o multitudine de cauze ce tulbură somnul – unele obiective, ce țin de ambient – mediul fizic (temperatură, lumină, poluare fonică sau a aerului, expunere excesivă la stimuli şamd), de starea de bine a copilului (este sătul, dar nu supraalimentat, hidratat, şi-a rezolvat nevoile fiziologice, are o stare bună de sănătate), iar altele ce țin de mediul social (părinţi aflaţi în conflict sau cu tulburări afective – anxioşi, depresivi, agresivi, adultul care se ocupă de copil şi mai ales de rutina somn-veghe este fie prea tăcut, fie prea vorbăreţ, este nerăbdător cu copilul, sau îl bruschează, sau are el însuşi tulburări de somn care interferă prin obiceiurile sale cu rutina de somn a copilului.

În măsura în care putem controla aceşti factori, este bine să o facem, căci efectele tulburărilor de somn la copii sunt neliniştitoare: scăderea concentrării atenţiei, a memoriei, deteriorare intelectuală, iritabilitate, probleme comportamentale, obezitate, diabet şi chiar tulburări afective: anxietate, depresie.

 

somnul-bebelusului-pampers
expert-pampers-psiholog-cristiana-haica

 

Pentru că știe cât de important este ca cel mic sa beneficieze de o dezvoltare sănătoasă și armonioasă, Pampers a creat noul Pampers Active Baby, care oferă până la 12 ore de protecție împotriva umezelii, pe timpul nopții.

Noile scutece Pampers Active Baby și Pampers New Baby conțin un strat extra absorbant pentru somn, care absoarbe umezeala mult mai rapid, pentru ca cei mici să poată avea parte de un somn liniștit de până la 12 ore. Pampers înțelege cât de important este somnul neîntrerupt atât pentru bebeluși, cât și pentru micii exploratori, de aceea gama Pampers Active Baby este disponibilă pentru toate mărimile: Pampers New Baby (1-2) și Pampers Active Baby (3-6).

Pe lângă stratul extra absorbant destinat perioadei de somn, Pampers Active Baby vine și cu:

● benzi laterale elastice care se întind sau contractă în funcție de mișcările bebelușului, pentru o fixare fermă și, totodată, flexibilă;

● material moale ca bumbacul care permite pielii să respire;

● potrivire anatomică, asigurând o protecție imbatabilă împotriva frecării;

● loțiune protectoare din aloe vera.

Nu uita de șervețelele umede Pampers Baby Fresh, pentru o senzație de prospețime ca după băiță, oriunde, oricând!

 

active-baby
pampers-baby-fresh

 

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea "Întreabă experții". Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.





Cuvinte cheie: Campania Pampers



btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?