No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Baita bebelusului - intrebari si raspunsuri poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Baita bebelusului - intrebari si raspunsuri

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Copiii mici au nevoie de multa atentie atunci cand sunt spalati, baia lor fiind un ritual ce trebuie bine pus la punct. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ii asiguri bebelusului tau o baita sigura si placuta.

Spalatul unui nou-nascut poate fi o experienta destul de extenuanta, avand in vedere ca trebuie sa fii atenta la foarte multe detalii. Bebelusul s-ar putea sa iti dea si el batai de cap, nefiind tocmai incantat de ceea ce i se intampla. Vestea buna este ca, pe masura ce va trece timpul, amandoi va veti obisnui cu acest ritual. Iti prezentam cateva lucruri esentiale de care este necesar sa tii cont atunci cand iti speli bebelusul.

 

Cat de des are nevoie bebe de baita?

Baia zilnica nu este o necesitate in cazul bebelusilor. Daca iti speli copilul prea des, pielea acestuia va avea tendinta de a se usca. Important este sa fii prompta in ceea ce priveste schimbare scutecelor si hainutelor murdare: bebe trebuie sa fie mereu curat pe fata, pe gat si in zona scutecului.

 

Cand e recomandat sa faca bebelusul baie, seara sau dimineata?

Nu exista o regula pentru asta, tu decizi cand il speli. Ideal ar fi sa alegi un moment in care stii ca nu veti fi intrerupti si cand nu te grabesti. Unii parinti aleg sa ii faca sa ii faca baie bebelusului dimineata, cand acesta este mai alert si se poate bucura mai mult de experienta. Altii prefera sa il spele seara, inainte de culcare, pentru a-l relaxa pe cel mic.

 

apa-in-cada-bebelusului

 

De ce ai nevoie pentru baie?

Atunci cand este foarte mic, copilul nu trebuie spalat in cada. Iti recomandam un lighean sau o cadita pentru copii. Vei avea nevoie de un prosop moale sau de o paturica, unde sa asezi bebelusul atunci cand il schimbi si cand il usuci. De asemenea, iti recomandam sa ai la indemana un prosop, sampon pentru bebelusi, sapun hidratant, servetele umede, un scutec curat si haine de schimb. Apa trebuie sa fie potrivita, nici prea calda, dar nici calaie.

Dezbraca bebelusul dupa ce ai pregatit tot ce iti era necesar. Tine-l cu grija in apa sau, in cazul in care vrei sa il speli cu un burete sau o carpa, pune-l pe o suprafata neteda, langa ligheanul cu apa. Sterge-i fata cu carpa umeda, fara sa folosesti sapun. Spala-i cu grija corpul, turnand cu palma apa. Sapunul nu trebuie neaparat folosit atat timp cat bebelusul nu este murdar. Curata-l bine la subrat, in spatele urechilor, in jurul gatului si in zona scutecului. Nu uita sa il speli si intre degetele de la maini si picioare.

Baia este un moment in care bebe va avea nevoie de atentie maxima din partea ta. Nu il lasa niciodata singur in apa si ai grija sa ai mereu o mana pe el. Ar fi ideal sa il speli impreuna cu o alta persoana – tatal, bunica – care sa te ajute. Nu uita ca dupa baita sa il stergi bine, inclusiv in urechi, sa il imbraci cat mai repede si sa nu il tii in frig.

 

Cata apa ar trebui sa fie in cadita?

O cantitate intre 5 si 8 centimetri de apa ar trebui sa fie suficienta. Ca sa te asiguri ca bebelusului nu ii este frig, toarna-i apa calduta pe corp in timp ce il speli.

 

Care ar trebui sa fie temperatura apei?

Apa trebuie sa fie calda, dar nu fierbinte. Daca poti regla temperatura, fixeaz-o la aproximativ 37 de grade si nu o lasa sa treaca de 49. Verifica intotdeauna cat de calda este apa – o poti face cu incheietura mainii sau cu cotul. Camera in care ii faci baita trebuie sa fie si ea bine incalzita.

 

cum_il_speli_pe_bebe

 

Cum se tine copilul in cada?

Ai grija ca o mana sa ii sustina capul, iar cu cealalta pune copilul usor in apa. Tine-l intotdeauna foarte bine si nu il lasa sa alunece – ideal ar fi ca una din mainile tale sa ii sprijine capul si spatele. Atunci cand vrei sa il speli pe fundulet, inclina-l cu grija in fata, sprijinindu-l de mana ta.

 

Trebuie spalat si parul?

Numai daca este murdar sau scalpul prezinta scuame si cojite. Maseaza usor capul cu sampon de bebelusi si clateste-l bine, avand grija sa nu ii intre apa in ochi sau gura. Daca pielea capului are scuame, indeparteaza-le cu o perie moale inainte de a clati cu apa.

 

Lotiunea aplicata dupa baie are efect asupra iritatiilor?

Majoritatea bebelusilor nu au nevoie de astfel de produse. Cel mai eficient mod de a preveni iritatiile este sa te asiguri ca ai sters foarte bine copilul dupa baie. Daca totusi alegi sa folosesti o lotiune, cauta una hipoalergenica.





Cuvinte cheie: Baia bebelusului


Articole recomandate:

Baia bebelusului. Transforma baita in ceva placut

Fiind cea mai buna metoda de a pastra pielea bebelusului curata, baita zilnica trebuie efectuata int ...

Baia generala, la bebelusi

Efectuarea primei baite a bebelusului poate fi infricosatoare. Cu ajutorul catorva sfaturi, poti tra ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
monstrulet
monstrulet

ai voie sa faci baita unui nounascut chiar daca nu i-a cazut buricul?

2012-03-27 la 10:18

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?