No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Antibioticele - periculoase pentru bebelusi? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Antibioticele - periculoase pentru bebelusi?

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Antibioticele se numara printre cele mai prescrise medicamente ale medicinei moderne, dar si printre cele care starnesc controverse. Multi medici sunt de parere ca tratamentele cu antibiotice nu trebuie excluse, insa ii incurajeaza pe parinti sa se informeze cu privire la riscurile pe care acestea le presupun in momentul in care sunt consumate in mod haotic.

A venit toamna, cu zilele racoroase si ploioase. Anotimpul frunzelor colorate este, in acelasi timp, si anotimpul racelilor. L-ai luat pe cel mic din patut si ai observat ca are febra. Pentru ca au existat atat de multe discutii referitoare la antibiotice si la administrarea acestora bebelusilor, nu mai stii daca este bine sau nu sa urmezi un astfel de tratament. Ce faci mai departe?

Cea mai mare greseala pe care parintii o fac atunci cand vine vorba de antibiotice este ca ei cred ca acestea ar putea trata orice tip de infectie. Ceea ce se ignora insa este faptul ca antibioticele trateaza doar infectiile cauzate de bacterii, nu si pe cele produse de virusuri, paraziti sau ciuperci. Nu putini sunt parintii care apeleaza un antibiotic pentru ca au auzit ca a functionat in cazul unui alt copilas, pentru ca apoi sa descopere ca, de fapt, organismul celui mic nu reactioneaza corespunzator la tratament.

Singura persoana in masura sa prescrie antibioticul potrivit pentru puiul tau este medicul pediatru, care le va indica parintilor si intervalul orar la care trebuie luate pastilele, precum si durata tratamentului. Cand vine vorba de copii, atentia la intervalul orar in care trebuie administrat tratamentul trebuie sporita pentru ca acesta este benefic doar atunci cand se respecta toate indicatiile medicului.

Exista multi parinti care intrerup tratamentul cu antibiotic dupa doua zile pentru ca observa ca cei mici si-au revenit. Medicii recomanda insa ca tratamentul sa se administreze pe durata recomandata. Prin scurtarea acestuia, misiunea antibioticului de a elimina toate bacteriile nu este indeplinita si apare riscul ca boala sa revina in scurt timp. O dovada in acest sens ar fi faptul ca multe bacterii au devenit penicilino-rezistente, transformand acest medicament intr-unul mult mai slab decat in trecut.

 

antibiotice pentru bebelusi
Antibioticele trateaza doar infectiile cauzate de bacterii

 

In momentul consultatiei, medicul pediatru va discuta cu parintii si despre posibilitatea aparitiei unor alergii la anumite substante care ar putea intra in compozitia unui antibiotic. Predispusi la astfel de probleme sunt mai ales copiii sub un an, care pot dezvolta extrem de usor alergii. Din aceasta cauza, este foarte important ca parintii ca fie extrem de atenti la felul in care organismul bebelusului reactioneaza la tratamentul cu antibiotic. Daca pielea se inroseste, daca observi ca apar bubite sau inflamatii ale pleoapelor, recomandat este sa intrerupi tratamentul si sa te adresezi medicului pediatru. El va hotari daca tratamentul poate fi administrat in continuare si ce tip de antibiotic i se potriveste celui mic.

Cand ii administrezi antibiotice celui mic, asigura-te ca acestea nu vor fi luate pe stomacul gol. Printre cele mai frecvente reactii adverse la antibiotice se numara tulburarile digestive si diareea. De asemenea, pe perioada tratamentului, copilasul trebuie sa consume cat mai multe lactate, explicatia fiind una simpla: in timp ce antibioticele distrug partial flora intestinala, consumul de iaurturi protejeaza oranismul de toate aceste efecte negative.

 


Marga Rotaru






Articole recomandate:

Copiii si medicamentele

Daca in cazul unui adult tratamentele recomandate de medic sunt mai usor de acceptat si de urmat, nu ...

Virus versus bacterii: Este necesar un antibiotic?

Administrarea antibioticelor nu trebuie facuta "dupa ureche". Adreseaza-te mereu unui medic pentru d ...

Copiii si supradoza de antibiotice

Desi raceala copilului te poate panica, nu recurge imediat la antibiotice. Citeste sfaturile de mai ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?