No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Alaptarea naturala poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Alaptarea naturala

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Daca ai optat pentru a-ti alapta bebelusul in mod natural, exista anumite lucruri pe care trebuie sa le stii despre acest tip de alaptare. Mamicile prefera aceasta metoda deoarece se simt mai apropiate de copil, dar ea prezinta si o serie de alte avantaje.

Desi o alaptare artificiala ti-ar oferi posibilitatea de a observa copilasul sugand in timp ce acesta sta linistit in patut, alaptarea naturala este recomandata de majoritatea pediatrilor, ea reprezentand sursa ideala de nutrienti in primul an de viata al bebelusului.

Printre avantajele alaptarii naturale se numara scaderea riscului obezitatii la bebelus si scaderea riscului aparitiei bolilor cardiace si a astmului. In ceea ce te priveste pe tine, mamica, este important sa stii ca alaptarea naturala te ajuta. In primul rand, riscul de a face cancer mamar scade, in al doilea rand eliminarea greutatii acumulate in timpul sarcinii este mult mai usoara. In plus, atasamentul puternic care se creeaza intre tine si puiutul prin alaptarea naturala tau e de nepretuit.

Alaptarea naturala trebuie inceputa la scurt timp dupa nastere, chiar dupa prima ora de viata a bebelusului. Este important sa instiintezi atat medicul de faptul ca ai ales acest tip de alaptare, cat si asistentele medicale, la sala de nasteri. Este indicata alaptarea inca dupa prima ora de viata, deoarece cel mic va beneficia imediat de proteine, carbohidrati, minerale, vitamine si anticorpi care ilvor proteja de mai multe boli.

Este adevarat faptul ca, la inceput, alaptatrea poate sa fie neplacuta. Sanii se intaresc si pot aparea dureri. Insa laptele produs in aceasta perioada este bogat in nutrienti, in special proteine, motiv pentru care nu trebuie sa-l privezi pe cel mic de el. Situatia se schimba un pic dupa primele 10 zile de la nastere cand sanii incep sa produca lapte matur, care, pe langa proteine, va contine si grasimi si carbohidrati.

Daca observi ca nu te descurci sa asezi corect bebelusul la san, iar alaptarea devine dureroasa, cere sfatul unui medic. Daca bebelusul este asezat corect, alaptarea nu va fi dureroasa si nu va lasa rani. Este normal sa intampini dificultati la inceput, dar acest lucru nu inseamna ca nu esti o mamica excelenta. Continua sa incerci si in curand aceasta va fi activitatea ta preferata cu bebe.

Nou-nascutul trebuie hranit ori de cate ori solicita mancarica. Este posibil ca acest lucru sa se intample chiar si de 8-12 ori pe zi. Vei stii ca bebelusului ii este foame daca devine agitat, da din picioruse, cauta sanul sau isi suge degetelul. Trebuie sa stii ca fiecare bebelus are ritmul lui de alaptare. Unii bebelusi sunt rapizi si se satura in 10 minute pe cand altii au nevoie de o ora intrega pentru a se satura. Vei observa si tu care este ritmul beblusului tau si vei stii cand s-a saturat si este pregatit sa se odihneasca.

Daca ati optat pentru alaptarea naturala este indicat sa continui sa alaptezi bebelusul chiar si dupa a doua jumatate a primului an de viata, desi in aceasta perioada deja ai inceput diversificarea alimentatiei, introducand alimente solide.

Chiar daca alaptarea naturala poate parea dificila si dureroasa la inceput, apropierea care se creeaza pe parcursul acestui proces de alaptare intre tine si bebelusul tau este de neinlocuit. Te incurajam deci sa incerci. Vei savura fiecare secunda!

Foto: SvetlanaFedoseyeva / Shutterstock.com


Marga Rotaru






Articole recomandate:

Problemele alaptarii: cand bebe refuza sanul...

Refuzul bebelusului sa suga la san e una din cele mai stresante probleme pentru o mama care poate al ...

Alaptarea la san versus alaptarea cu lapte praf

Dovezile medicale sunt clare: hranirea cu laptele matern are efecte pozitive asupra sistemului imuni ...

Alaptare: cele 10 avantaje pentru sanatatea copilului

Afla ce efectele benefice pe termen lung are alaptarea, pentru mama si copil. Citeste mai jos 10 din ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?