No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Totul despre vitaminele si nutrientii esentiali pentru copilul tau - partea II poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Totul despre vitaminele si nutrientii esentiali pentru copilul tau - partea II

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Ca majoritatea vitaminelor, ele nu pot fi fabricate de catre organism. Acestea trebuie sa fie neaparat procurate din alimente, mai ales din fructe si legume. Afla care sunt sursele de vitamine necesare dezvoltarii sanatoase a copilului tau.

 

Vitamina A, pentru sistemul imunitar

 

Ati auzit vreodata de vitamina A? Copilul are nevoie de ea, in special sistemul lui imunitar. Indispensabila pentru organism, vitamina A este esentiala pentru functionarea sistemului imunitar al copilului. In plus, este implicata in mai multe functii ale corpului. Ea exista in doua forme principale: retinol, care este forma activa a vitaminei A si caroten, un precursor al vitaminei A.

Principalele surse de vitamina A sunt pentru bebelusul tau: laptele matern sau laptele formula pentru sugari, galbenusul de ou, pestele gras, carnea si legumele mai colorate: morcovul (care a dat numele sau caroten), pepenele galben, dovleacul, caisele, spanacul, etc. Aceasta vitamina, la fel ca multe altele, este sensibila la oxigenul din aer si la lumina.

Vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor


Unde o putem gasi in cantitati mari? In fructe si legume! Vitamina C este necesara pentru functionarea sistemului imunitar al copilului, pentru ca permite o mai buna absorbtie a fierului si protejeaza celulele de activitate sa antioxidanta. Un aliat pretios pentru copilul tau!

Vitamina C, numita, de asemenea si acidul ascorbic, are multe proprietati. Aceasta contribuie in special la buna functionarea sistemului imunitar. Ea favorizeaza, de asemenea, absorbtia de fier - care in sine este importanta pentru sistemul imunitar - si joaca, un rol de antioxidant protejand celulele de radicalii liberi (care accelereaza imbatranirea celulelor).

Ca majoritatea vitaminelor, vitamina C nu poate fi fabricata de catre organism. Aceasta trebuie sa fie neaparat procurata din alimente, si, in acest caz, din fructe si legume. Printre cele mai bogate in vitamina C se numara: citricele, coacazele negre, kiwi, varza, patrunjelul, ardeii, rosiile, fasolea verde, etc. Se stie ca aceasta este cea mai fragila vitamina: este sensibila la aer, la lumina si este degradata in timpul gatirii.

 

legume si fructe

Vitamina D este esentiala pentru construirea oaselor puternice

 

Vitamina D este foarte importanta pentru copil. Aceasta ii permite sa isi formeze si sa isi mentina oase puternice. Ea il ajuta, de asemenea, si la intarirea apararii naturale. Vitamina D poate fi preluata din alimentatie, dar, de asemenea, ea poate fi produsa si de organism sub actiunea soarelui (in doze mici!).

Vitamina D exista in principal sub doua forme: D2 produsa de plante si D3 de origine animala. Se dovedeste a fi foarte importanta pentru absorbtia si utilizarea calciului si fosforului in formarea oaselor puternice. In plus, ea contribuie la dezvoltarea sistemului natural de aparare. O particularitate a acestei vitamine este faptul ca este sintetizata de catre organism la nivelul pielii sub actiunea razelor de soare. Cu toate acestea, mare atentie la expunerea prelungita la soare, si protejati intotdeauna pielea copilului!

Laptele matern si laptele formula pentru sugari contin vitamina D, dar medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente suplimentare, deoarece organismul copiilor mici nu sintetizeaza suficienta vitamina D la nivelul pielii. Vorbiti cu el. Vitamina D se gaseste, de asemenea, in principal in peste gras, dar, in cantitati mai mici, si in unele tipuri de carne, galbenus de ou, unt, ciuperci. Vitamina D din alimente este sensibila la aer, la lumina si la caldura.



Vitaminele B: o mare familie!


Exista opt vitamine B si proprietatile lor sunt numeroase. Unele sunt implicate in metabolizarea substantelor nutritive energetice (glucide, lipide, proteine), altele sunt implicate in dezvoltarea sistemului nervos. Le veti gasi in special in fructe si legume, carne, peste, etc.

Nu exista una, ci mai multe vitamine B, care au fiecare proprietati speciale. Vitaminele B1, B2, B3 (numita si PP), B5 B6 si B8 (biotina), contribuie la eliberarea de energie din alimente. B1 si B6 sunt de asemenea importante pentru dezvoltarea sistemului nervos.

Diversele vitamine din grupul B, se gasesc in multe surse alimentare. Cel mai bun mod de a acoperi nevoile de vitamine B pentru copil este de a-i oferi un regim alimentar variat si echilibrat cu fructe si legume, carne, peste, oua, produse lactate, cereale. Cea mai mare parte a vitaminelor B sunt deosebit de sensibile la caldura.

 

Pentru a-i asigura copilului aportul necesar de vitamine si nutrienti tot ce trebuie sa faceti este sa ii oferiti o alimentatie variata si echilibrata!



articol: Catalin D.

www.supli.ro





Cuvinte cheie: Vitamina B , Vitamina A , Vitamina C , Vitamina D


Articole recomandate:

Vitaminele in alimentatie

Vitaminele sunt substante chimice organice, care ajuta la buna functionare a organismului uman. Desi ...

Totul despre vitaminele si nutrientii esentiali pentru copilul tau - partea I

Laptele matern si laptele formula pentru sugari contin toate substantele nutritive necesare pentru ...

Vitaminele si mineralele - esentiale pentru sanatatea copilului

Fructele si legumele de sezon constituie o sursa importanta de vitamine si minerale, atat de necesar ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
Havi
Havi

lean on the wall tattooremovallincolnne.com

2021-04-03 la 15:32

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?